degerli dostlar merhaba asagıdakı kamıslara hangi makinaları onerırsınız bu konuda yardımlarınız icin sımdıden tesekkurler lineaeffe extreme cust surf kamıs lineaeffe s-curve 10 kılo surf kamıs lineaeffe turna fresh surf kamıs saglıcakla kalın
Doğan abi kullandığınız ağırlığı yazarsanız daha uygun önerilerde bulunabiliriz..Ancak 125gr civarında bir ağırlık kullanıyorsanız extreme yi tavsiye ederim..
Hem uzun olsun hem 125-150 kurşun kullanayım diyorsanız ben size lineaeffe nin crystal bay modelini öneririm. Sebebine gelince; ben oystercast adv. 390cm kullanıyorum lineaeffe nin birçok modeli gibi atışta mükemmel performansı var ancak en büyük eksisi uç hassasiyetinin özellikle dalgalı ve rüzgarlı havalarda zayıf kalması. Crystal bay modeli ucu diğerlerine nazaran daha ince ve surf kamışlar gibi uzun saplı değil ancak av esnasında ucunu takip ederek rüzgar, dalga ve balık vuruşunu bariz şekilde ayırt edebiliyorsunuz.Tek dikkat etmeniz gereken bu hassas ucu dik olarak biryerlere çarptırmamak. Zira oldukça kolay hasar görebilir. Makina konusuna gelirsek orta üst sınıfta artık klasik olmuş 2 makine var 1-Okuma Bluehawk 2-Ryobi Ecuisma 8000vi Bu iki makinada fiyatlarına göre oldukça kaliteli makinalar (Not: Tavsiyede bulunduğum malzemeler bizim ekipten İlker Abinin bizzat kullandığı malzemelerdir, av esnasında bizzat incelenmiştir)
Bence bu kamışlara dam,daiwa,shimano yakışır.Özellikle Erdal abi shimano markadan makina tavsiyesi verirse abi için daha doğru daha uygun olur bence.
bence extreme cast modeli diğerlerinden gerek sağlamlığı gerek atış mesafesi ve hassasiyetiyle bikac gömlek üstün bir kamış. çevremde kullanan pekçok kişi var ve daha bir şikayetlerini duymadım.