Bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlardan bir ricam var. - Makarasına 0.30 misinadan 200m sarabilecek, - 4.2:1 ile 4.8:1 arasında bir devir oranına sahip, - Ağırlığı 500 gramı geçmeyen, - Önden veya arkadan tek kalamalı, - Çok miktarda ve tuzlu suya dayanıklı bilya kullanılmış, - Ergonomik (yassı ve/veya eliptik şekilde) kol tutamağı olan, - Arıza durumunda yetkili servis ve yedek parça sorunu yaşamayacağım, - Müşteri memnuniyeti yüksek bir makina arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler. Düzeltme: Aradığım özellikleri güncelledim.
''-Müşteri memnuniyeti yüksek '' bu kıstas baz alınırsa ergin balıkçılık shimano, cengiz balıkçlık okuma,marmara balıkçılık ryobi İlk ikisi ağırlıkta olmak üzere üçüde müşteri memenuniyeti için elinden geleni yapar bence bu bahsettiğim markaların ve ithalatcılarının ürünlerine bakıp onların içinden bütcenize ve av stilinize uygun bir makina bulabilirsiniz sanırım aradığınız makinalar 60lık
Güzel bir başlangıç noktası vermişsiniz. 45'lik makina bile yeterli olabilir. Çünkü 200 metre 0.30 misinaya göre makarasının uygun olması gerekiyor. en düşük 45, ortalamada 50, fazlasından 55'lik makina düşünüyorum.
abi okuma salina55 okuma flame 30 okuma raw ra_11ss yada okuma cedros 55 alabilirsin cengiz balıkçılık türkiye distirübitörü mekanik aksama ömürboyu garanti veriyor rasgele
bence tek adres cengz balıkçılık tek marka okuma cengiz balıkçılık anlatmaya klavye yetmez okuma ömür boyu garanti zaten söz söyletmiyor şimdiden bol avlar
3 cevap var. Üçünde de tavsiye cengiz balıkçılık. Başka alternatifimiz yok mu peki? Yok ise ilginç ve aslında hiçte tüketici açısından hoş bir durum değil. Ne kadar süper olsalarda tüketici olarak bu kadar dar bir kapsamda seçim yapmak beni rahatsız eder. Teşekkürler.
Abicim bensana 3 tanae seçenek verdim ya ne çabuk atlıyorsun. Shimano, Okuma, Ryobi ilk mesajımda ithalatçılarınıda yazdım Daiwa yıda sayabilriz ama daiwada öyle yedek parça bulma gibi çok şansın yok, belki ufak tefek şeyleri hallederler ama rulman değişimi gibi birşey sözkonusu olduğunda yeni makinaya bakman gerekir çünkü Daiwanın rulmanları özel ve metrik sistemde değil.buluncada çok tuzlu
Valla nacizane bende fikrimi sunayım.ç Verdiğim linkteki makinenin ufak boyları özellikle spin avcılıkta çok tutuldu. Siz genel kullanım için düşünüyorsunuz sanırım. Boyutunun 55lik olması dışında herşey uyuyuor söylediğiniz özelliklere. Ayrıca cengiz balıkçılık garantisi altında olmasıda ayrı bir özelliği http://www.avmarketi.com/asp/product/13518/OKUMA-TRIO-55-MAKINE
55'lik bana fazla fazla yeter, 45'lik bile yeterlidir (0.30mm misinadan 200m sarmak için) Trio-55 gözümden kaçmış, teşekkür ederim, daha ufak boyları daha hızlı diye o serinin üstünü komple çizmiştim Okuma'da favorim aslında RAW-45 veya RAW-55. Tek sorun ağırlık, ama makinanın özellikleri ve kalitesi belki bana ağırlık farkını ihmal ettirebilir. Ama önerdiğiniz makina fayda/maliyet oranı daha yüksek bir makina. 9+1 bilya, 434gr, 4.5:1 ve max. drag 11kg imiş, bir tek orjinal sitesinde gösterildiği şekli ile tutma kolu istediğim gibi değil (Türk sitelerinde farklı ve istediğim gibi, ilginç) ama tuttum bu makinayı. Trio-55'i gözden kaçırmıştım, Tekrar teşekkürler. http://www.okuma.com.tw/en/products-view-1-1-5.html
Önerimin faydalı olmasına sevindim. Orjinal sitesinde gösterilen tutma kolunun farklı olmasının sebebi resmin 30luk küçük bot spin makinaya ait olmasından kaynaklanıyor sanırım. Avmarketi'ndeki 2. resimdeki tutma kolu kullanmış olduğum Powerliner pl-865 le aynı. Gayet rahat bir çekebiliyosunuz bu kolla. Umarım aradığınız makinayı bulabilirsiniz. SAygılarımla...
Bu kadarda kestirip atmayın canım. Beğenin de bu kadar bayrak taşımayın. Yoksa birileri "kesinlikle ve kesinlikle cengiz balıkçılık çalışanı" derse ne yaparsınız.
güzel makina üretiyor ben onu bilir onu söylerim almak almamak sana kalmış makinaya bakım yaparken daha iyi farkediyor insan nasıl bir makina kullandığını..
arkadaşlar ben okuma makina düşünüyorum özellikle ömür boyu garanti için fakat fiyat olarak 20 liraya okuma var acaba bunlarda ömür boyu garanti kapsamına girer mi? aldığımızda arıza olursa nasıl işlem yapılıyor bilen var mı?
cevabı basit çalışanı değilim ama gittiğim diğer yerlere göre 10 üzerinden 10 tam puan alıyorlar iyiye iyi demezsek kötüden ne farkı kalır bence bu forumda güzel yanlarından biride bu diğer satıcılarda kendilerini geliştirsinler yoksa üsküdarda başka yerlerde var shimano varmı diyorsun shimano yok ama aynı fabrikada üretiliyor gel bunu al diyende var shimanonun 3te bir fiyatı var dolayısıyla bunlar gibilerin yanında birde cengiz balıkçılık gibi amatörlerin yanında yer alan tüketiciyi koruyan esnafta var acemide olsanız hiç bilmesenizde size yardımcı olup yönlendiriyorlar bayrak meselesi ise herkes böyle olsun herkesin bayrağını taşımaya gönüllüyüm ama malesef bi cengiz balıkçılık var
giriyor değiştiyorlar veya tamir ediyorlar hepsi için geçerli makinanı cengiz balıkçılığa getiriyorsun onlarda onarıp veya değiştirip sıkıntınıza son veriyorlar
ben tatlısuda sazan avı için makina arıyorum okumalardan hangisini önerirsiniz.şans eseri 8-10 kiloluk bir sazan geldiğinde beni yolda bırakmasın ve fiyatı 80 lira civarı olsun aşağıda örnek makinalar var bunlar dışında kullanıp önereceğiniz makina olursa sevinirim http://www.avmarketi.com/asp/product/14275/OKUMA-LONGBOW-LBII-960-MAKINE http://www.avmarketi.com/asp/product/13466/OKUMA-AVENGER-AV-55-MAKINE http://www.avmarketi.com/asp/product/13506/OKUMA-ATOMIC-ATM-65-MAKINE
longbow 960 senin ihtiyaçlarını karşılar longbowlbii 665 te var ama fiyat 95 tl civarı okuma kullandığım için bana göre fiyat fayda açısından tek geçerim disbiritörüde çok anlayışlı onları arayıp sorarsanız size daha fazla bilgi verebiliirler şimdiden bol avlar