Arkadaşlar merhaba 1 yıl önce başladığım baitcasting uygulamasında başarılı oldum ve elimdeki başlangıç ekipmanlarını bir kenara ayırıp üst seviye bir makina almaya karar verdim fakat 3 marka ve model hakkında tereddüt içindeyim hangisini alsam karar veremedim bu 3 model hakkında iyi kötü bilgisi olanlar tecrübelerinizi yada önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim 1. model : Daiwa t3 ballistic Daiwa | Reels | T3 Ballistic® Baitcasting Reels 2. model : Abu Garcia revo sx Abu Garcia 3. model : Shimano CURADO-G Curado G reeling
Curado 300 ( 301 ) EJ serisi makinanın avından sahneler. Özellikle 6.00 dakikadan sonra dikkat. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D3xog8EnS58 Bu serilerde, 00 ile biten ürünler sağ el, 01 ile bitenler sol el kullanımlıdır. http://www.ebay.com/bhp/shimano-curado-300
Merhabalar bende baitcasting yapıyorum şu aralar daiwa megaforce var. Fena değil. Ama şunu diyeyim ben değişecek olsam shimano alırdım.
as tevfik abi merhaba önerin için teşekkür ederim aklımda zaten shimano yada daiwa var fakat daiwa nin t-wing systemine hasta oldum atış mesafesini arttırıyor bu 2 markanın modelide gerçektende başarılı alba yı eledim zaten fakat bu ikisi hakkında kötü tarafı varmı bildiğin
as Erkan merhaba önerin için teşekkür ederim ayrıca forumda baitcasting yapanları görmek sevindirici :thumb: sana sormak istediğim daiwanın manyetik fren kısmı diğer markalara göre daha başarılı olduğu söyleniyor gerçektende bu doğrumu kullanan birisi olarak yorumun önemli benim için ve daiwa t3 ballistic i inceledinmi bu ürün hakkında ne düşünüyon
Daiwa hakkında görüşlerimi söyleyeyim. Öncelikle Twitchin bar sistemini çok merak ettiğimden bu makinayı seçtim ilk günlerde 1-2 kez denemek dışından kesinlikle kullanmadım hatta bu makinanizma makinaya tam uyumlu değil bence yada benim acemiliğimden atış sırasında bazen misina bu makinizmaya takıldığından zorluklar çekdim- son zamanlarda misinayı sararkenden anlamsız bir şekilde sanki Twitchin bar a dokunmuşum gibi hareket ediyor ( nadiren oluyor ) manyetik frenine gelince 1-10 arası yarımşar olarak arttırılıp azaltılıyor yani 20 tık hareketi var. Manyetik fren 4-5 arasından misinayı özellikle ip misina kullanıyorsan kuş yuvası yapman neredeyese imkansız 15-20 gr lık sahteler bu fren ayarında kendini kasmadan 20 metre kadar gidebiliyorki. ( Daiwa megaforce- Remikson Funedan 5-25 gr ve kendo ip misina 0.23 ) ben ip misinaya geçtiğimdendir 4.5 frenin altına inmedim daha. yalnız monodayken fren sitemi 1.5 da 70 metre kendini kasmadan dikkatli atışlar yapılıyordu misinada kuş yuvası olma olasılığı azdı ( o sıraladarda yalnız daha 7-8 kez denemişdim diyebilirim - ve aynı gün son atışlarımı yaparken bir kuş gözü oldu bütün misina gitti - sonra daha ince bir mono taktım birkaç atışda misinayı keserek bitirdim- birkaç ay hiç kullanmadım şimdi 5 gündür ip misinaya geçtim ve öğrenene kadar normal makara denemeyecem dedim ) Sonuç olarak mono kullanacaksan kesinlikle 0.28 ve üstü kullanmak lazım ip misinada başarası daha iyi diyebilirm Daiwa için ve Twitchin bar bence gereksiz (basınca bir tur kolu ceviriyor onu ellede yaparsın ve ekstra özelliğin ekstra bozulması olasılığını yaşamazsın) T-wing sistemede biraz bakma fırsatım oldu şimdi atış sırasında misinanın daha geniş bir alandan geçmesi sağlanıyor bu misinadaki yıpranmayı ve mesafeye illaki etkiler yalnız makinaya bir kapak sitemi bırakmışlarki bu kapak için şunu diyeyim fazladan hareket fazladan bozulma olasılığı olur. seçimini yaparken bence buna dikkat etmelisin. Son olarak benim bu makinalarda sarma kolunu cevirirken issteğim kolun daha uzun olması senin seçtiğin daiwanın yeni modelinde kol daha uzun gibi duruyor. shimano ile bende megaforce hemen hemen aynı boyut. Saygılar. Umarım yardımı olur.
as sağolasın erkan verdiğin bilgi için yanlız mono misina 0.28 kullanıyorum ve ip misina denedim ama atışlar kısa kaldıı bende mono misina devam ediyorum kuş gözü hakkında videolar var açması kolay misina çöp olmuyor çok kolay çözülüyor baş parmağını kuş gözünün üstüne koy ve kolu 1 tur çevir kuş gözü geri dönüyor ve misinayı açmaya devem et elle çekerek tekrar takıldımı tekrar parmağını koy tekrar bir tur çevir kolu kuş gözü diye bişey kalmıyor ilk başlarda bende çok çöpe misina attım fakat bu çözüm sayesinde artık misinam israf olmuyor bu videoyu izle eminim çok yardımcı olacaktır http://www.youtube.com/watch?v=0meQkt1cee4
Bu tip videolar i izledim ve uyguladım. Misinayı elle çekerken zorladım misina patladı ucu kayboldu ve bulamadım kese-kese misina bitti.