Makina tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında farukaan tarafından paylaşıldı.

1. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Merhabalar arkadaşlar.

Ben imzamdaki makinayı alalı 30-35 gün oldu,yani 1 ay diyelim.Zaten balık avına başlayalıda o kadar oldu,1 ayda 4 kez açık denizden,2-3 kezde kıyıdan atarak balık avcılığına hızlı bir giriş yaptığımı düşünüyorum.Beni sorunum makinam.İlk başlarken bilmediğim için rasgele ucuz bir makina aldım,aslında çokda dandik değil fakat bu hafta çeşmede iki tane herhangi bir balık makinayı aşağı basınca öldür Allah makinanın kolunu kımıldatamıyorum,halbuki yanımda daha iri mercanları rahatlıkla çekenler vardı.40-50 metre derinlikten 100 gr kurşun,2 de orta boy balık takılınca makina kilitlenip kalıyor anlıycağınız...Bana max.100 lira olucak şekilde işimi görebilecek bir makina tavsiye edebilirmisiniz acaba?

2. furunotr

furunotr Haluk

Son düzenleme: 30 Kasım 2009
  3. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Teşekkürler tavsiyeniz için...Bende netten bir sürü makina bulup marka ve modellerini not aldım,içlerinden birini illaki seçicem fakat benim için asıl önemli olan makinanın ismi,cismi değilde o makinayla daha önce tecrübe yaşamış arkadaşların memnuniyeti...Şu an shımano catana 4000 biraz öne çıktı,buna birde sizin öneriniz olan okuma'yı ekledim...Bakalım hayırlısı... :)

4. furunotr

furunotr Haluk

Katana Shimano'nun giriş seviyesi bir ürünü olsa da kalitesi tartışılmaz; yalnız 40'lık bir makina sizin kullanımınız için küçük kalabilir; tekneden de avlandığınızı belirtmişsiniz özellikle avladığınız balıklar iriyse 60 veya 65'lik bir makina öneririm; 40'lık makina spin ve hafif yemli için ideal olabilir...

5. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Pelicanın robin serilerini inceleyin derim.

6. furunotr

furunotr Haluk

http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=12658

Sanıyorum Shimano'da üstteki linkte verdiğim gibi bir makina işinizi görecektir; ancak fiyatı biraz daha yüksekçe,

Ayrıca şunu da seçenekleriniz arasında bulundurabilirsiniz; ben farklı bir model kullanıyorum ve oldukça memnunum.

http://www.avmarketi.com/asp/product/3170/RYOBI-ECUSIMA-6000Vi-MAKINE

Unutumadan hemen ekleyeyim; mümkünse satın almak istediğiniz makinayı birebir görüp; şöyle bir elinize alın ve bakın, benim veya başkalarının tavsiyesi referans sayılsa bile belki de içinize sinmeyecek bir ürün olabilir, en iyisi görerek almak...

7. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Haluk abi ilgilendiğin için çok teşekkür ederim...
    Shımano alivio 6000 baya iyi duruyor fakat 140 tl biraz fazla benim için..İkinci linkteki ryobi hakkında alttaki yorumları okuyunca tam bana göre diye düşündüm,eğer dedikleri gibi 3 kg.lik balıkları hiç zorlanmadan çekebiliyorsa bu fiyata gerçekten çok ucuz...Zira benim şu an en büyük sorunum makinamın biraz irice bir balık gelince kilitlenip kalması,hele balık çift gelince bazen makinanın kolunu bırakıp misinayı elimle çekesim geliyor ama etraftakilerden utanıyorum :)

8. murad

murad Murat

9. furunotr

furunotr Haluk

Aslında o makinayı kullanmış değilim; ancak bir-iki kişinin memnun olduğunu duyunca ve aynı zamanda bu markanın Proskyer Noise Power (surf tipi) 3 yıla yakın kullandığım ve memnun kaldığım için seçenek olarak gösterdim...

10. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

Son düzenleme: 2 Aralık 2009
  11. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
  12. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Buda güzel :D

13. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Faruk kardesim,baligi makine degil kamis ceker,sayet baligi cekerken sadece makineye yüklenirsen her makine zorlanabilir,baligi kamisla cekip,makineyide misinayi toplamak icin kulanirsan daha verimli olur,makine sana iri baliklarda kalamasi ile yardimci olacaktir ki zaten bir makinanin en önemli yeri kalamasidir,onun icin kalamasi gec acilmayan ve ayni sekilde acilan makinelere bakmani tavsiye ederim...

14. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

hops yanlış anlaşıldım :( estafrullah lafın gelişidir onu bunu boşver deyişim, kimselere saygısızlık değildir niyetim. ben makineden olan memnuniyetimi dile getirmek için o şekilde giriş yaptım, yoksa ne haddime! bütün yorumları okuyup seçimi yapıcak olan kendisidir.

ayrıca serdar abiye durduk yere taş atmak daha saygısızca bir hareket değilmidir?

15. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Doğrudur belki ama nasıl yapacağımı anlamadım bunu abi? Benim kullandığım kamış 2 parçalı tekne kamışı...Zaten uzağa atma gibi bir olayımız yok bizim,direk aşağı sallıyoruz oltayı,balık takılıncada makinanın koluna asılıyorum,bu esnada kamışın ucu iyice aşağı doğru yamuluyor,neredeyse 60-70 derecelik bir açı yapıyor yani...Senin dediğini yapmak için kamışa sürekli yukarı aşağı hareketler yaptırmam lazım sanırım,doğrumu?

16. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Evet kamisi sana dogru cekip asagiya doruda makinaya sarimi yapacaksin,bu sekilde baligi daha rahat,makineye yük binmeden cekersin,teknedende ayni durum söz konusu,balik alta ise,kamisi yukari dogru cekip asagiya dogruda makinaya sarim yapacaksin...

17. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    RYOBI ECUSIMA 6000Vi
    bende bu makinayı kullanıyorum.
    karadan ve tekneden yaptığım avlarda şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı, tavsiye ederim

18. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Anladım abi,dediklerini deniycem...

@Balık kurdu;

Teşekkürler tavsiyeniz için,kararımı verdim ryobı alıcam...Yardımcı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim... :)

19. doctor_33

doctor_33 Ömer EKER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND 350 cm KAMIŞ SET
    Favori Makine:
    OKUMA AQUIOS AQ-65
    En İyi Avı:
    Çipura,1 kg.
  20. furunotr

furunotr Haluk

Hayırlı olsun diyelim o zaman... Yalnız kullandıktan sonra deneyimlerinizi buraya aktarabilirseniz arayışta olan diğer arkadaşlar da sizin tecrübenizden faydalanır...