Makina Tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında Deep83 tarafından paylaşıldı.

1. Deep83

Deep83 Salih

Favori Kamış:
    Dam , AlbaStar , Fladen , Remıxon
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Çupra 2 kg
    Merhaba sayın abi , kardeş ve arkadaşlarım . Amatör olarak yıllardır vakit buldukça olta balıkçılığı yapmaya çalışıyorum.

Genelde albastar makina ve kamışları kullandım. Artık kaliteyi bütçe elverdikçe arttırmayı düşünüyorum.

Elimde 2.70 Alba star 50-100 gr ve 100-300 gr atarlı kamışım mevcut.
    Bunlara kıyıdan at-çek ,beklemeli dip yapabileceğim hedef balıklarım marmara ve ege kıyı balıkçılığında çıka bilecek genel maksatlı 2 adet makina almak istiyorum. Nette sitelerden araştırma yaptım ama seçenek çok olunca kafa karışıyor.

Limitim makina başına 100-150 tl. bu fiyat aralığında makina kullananlar tavsiyelerde bulunursa sevinirim .

Saygılar.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Salih kardeşim merhaba.

Genel maksatlı kullanabileceğin makina olarak size önerim,

http://www.avpazarim.net/_A3-1197-shimano-exage-4000-fc-4xsss1-rulman-makine.htm

FC olarak önden kalama, RC olarak arkadan kalama modelleri mevcuttur.

Ayrıca 2. makina alternatifi olarak aynı serinin 6000 lik veye 10000 lik modeli olan,

http://www.avpazarim.net/_A3-1777-shimano-exage-10000-fb-41-rulman-makine.htm

bu makinayı öneririm. Hedef avlanma ihtiyacınıza göre, makina boyunu değerlendirmek size düşüyor.

Bu makinaları Bursa'da çok daha uygun fiyatlara almak mümkün olduğunuda gözardı etmemelisiniz. En azından birebir elinize alıp görme şansınız olur.

İyi dileklerimle.

3. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Atçek kamışınız için silikon ve 20-30g ağırlıklı sahtelerle çalışacaksanız bu kamış hem ağır hem de kullanışsız olacaktır...

Israrcı olursanız uyum için bu kamışa en az 4000'lik 5.1 devirden başlayan makinelere bakmanızı öneririm... su üstüleride çalıştıracaksınız 5.8 veya 6.0 devirli makinelere göz atın..

Shimano catana veya arkadan kalama yüksek devirli exage modeline bakabilirsiniz... diğer seçenekler sahara fd..

Yine daiwa exceler veya legalis yüksek devirli seçenekleri inceleyebilirsiniz....

Forumdan Kadir abimizin yeni aldığı ve ilk izlenimlerinde memnun kaldığı spro passion 710 modelinede bakabilirsiniz.... kendisine danışırsanız yardımcı olur sanırım...

Diğer kamışınız için surf tipi 3.5 - 4.5 arası devirli 200-300 metre kapasiteli bir makine seçin...

Talep ettiğiniz fiyata göre daiwa emcast sport veya plus güzel seçimlerdir... imkanınız varsa mutlaka emcast plus ilk tercihiniz olsun...

Bütçeyi artırmak isterseniz shimano aerlex,biomaster,ultegra vs.. güzel makinelerdir...

4. Deep83

Deep83 Salih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Çupra 2 kg
    Tevfik abi yorum ve tavsiyen için teşekkürler . Model ve numaraları not ettim , Bursa içindede bu ürünleri inceliycem daha uyguna bulamazsam 2 makina alacağımdan biraz bütçeyi aşabilir.

5. Deep83

Deep83 Salih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Çupra 2 kg
    Caner bey , yorum için teşekkürler 2 makina yerine bütçeyi tek makina ve tek kamış için tekrar değerlendirebilirim. Tabi ilk amacım elimde bulunan 2 kamışı en iyi şekilde değerlendire bilmek.Bu yüzden yorumları oldukça dikkate alıyorum.

Kayık kullanma şansım oldukça kısıtlı olucağımdan , kıyıdan surf ve genel maksatlı kullanımlarda beni yarı yolda bırakmıycak bir kombinasyon mümkünse eldeki kamışları değerlendirerek olursa mükemmel olucaktır.