Makina tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında deep water tarafından paylaşıldı.

1. deep water

deep water RAŞİT SEZGİN

Herkese merhaba ,

Boğazda Av amaçlı , güçlü bir makina almak istiyorum.
    Aklımda 2 makina var.

Birincisi Mitchell Avosurf 8000 , ikincisi Shimano Aerlex 8000 XSA
    Bu iki makinayı kullanmış olan varsa bilgi rica ediyorum.

Ayrıca Mitchell yedek kafalı , fakat Shimano tek kafa , bunun yedeğini nereden alabilirim ?

Teşekkürler.
    RAŞİT

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Shimano'yu boş ver. Sanırınm bütçe kısıtlı. O zaman Mitchell daha iyi bir seçim olacaktır.

Genel toplamda her ikiside boğaz için çok kullanışlı değil. Ama kullanışlı olanlarda fiyat çok daha yukarda. Belki daha ucuz, surf yerien jig tipi bir makine bakabilirsin.

3. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Shimano kullandıktan sonra baska makine kullanamaz oldum sahsen..
    BU iki modelle ilgili bilgim yok..

4. rko

rko mustafa

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Avosurf iyi makinadir. Fiyat+performans olarak memnun edecektir.

6. furunotr

furunotr Haluk

Mitchell kürdan yapsa almam...:D

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Arkadas 900-1000tl verip kullandiginiz biomasterdan almaya bütce ayirmadigina göre alip avosurfle ayni baligi tutacak.

8. furunotr

furunotr Haluk

Arkadaşın bütçesini bilemem; Biomaster al falan da demedim; Mitchell kürdan yapsa almam dedim... Ayrıca Biomaster 900-1000 lira değil; daha aşağılarda bir fiyatı var (aradaki farka ortalama bir makina alınabilir benim kriterlerimde...)

Bütçeyi bilmemek ile birlikte o fiyatlara Okuma ve Ryobi markalarında çok güzel makinalar mevcut bakmasını öneririm; makinanın surf olması da şart ya da gerekli değil surf balıkçılığı yapmayacak ise...

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kürdan yapmiyor bildigim kadari ile :)
    Haluk abi, bir makine var çok begenmeye basladim. Geçen bir sazanci arkadasin elinde görüp kurcaladim. Bilgin varmi? Makine fox stratos.

10. Since1453

Since1453 NoYaN

makıne guclu olcak bugun karakoyde kac kısı dıslı sıyırttı palamutta kısıka gıdıp parası olanlar makıne alıp ava devam ettıler raw 2 bakın derım okuma ama 65 kafa yok suan cengız balıkcılıkta pıyasada baska magazalrda vardır elbet

11. furunotr

furunotr Haluk

Fox'u bir ara Cevat Ergin ithal ediyordu; son derece kaliteli bir makina; ancak özellikle sazan için üretim yapıyorlar; yine de bilyaları falan bildiğim kadar tuzlusu korumalı ve tahminen tuzlu suda kullanılabilir... Sarımı falan gayet düzgün; hatta bir kere denedim yanlış hatırlamıyor isem; oldukça iyi gelmişti... Tabii bu markanın da göreceli olarak daha ucuz ve daha pahalı; yani nisbeten orta veya üstün diyebileceğimiz ürünleri mevcut; ancak bir parça ihtiyacınız olur ise durum şu an ne olur bilemiyorum; yalnız Cevat Ergin ithal ettiği sıralar kullanıcı hatası olan (yere düşürmüşlerdi) bir makinayı bilhassa kullanıcı hatalı olarak firmaya göndermişlerdi ve firma makinayı tamir etmek yerine yenisini ücretsiz ve sorgusuz sualsiz göndermişti... Zaten pek bozulacak bir şeye benzemiyor... Benim bilgim bu kadar ile sınırlı; Cevat Ergin'de kataloğu da vardı zamanında... İnceleyip denemek gerek yine de...:)

12. deep water

deep water RAŞİT SEZGİN

teşekkürler

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
    Mitchell 'ı aldım.
    İyi gibi ama tabiki biraz ağır (720gr)

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aslında formül basit. Makine daiwa olacak. Olmuyorsa Shimano olmayacak. Çok çapraşık bir denklem değil sanıyorum.

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Zaten makina Daiwa olamıyorsa, Shimanonun olabilmesi çok da mümkün değil. :D :D

Artık, o kadarcık da farkı olsun.:D :D :thumb:

15. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Evet makina daiwa olabilir ama şayet makinada"Gyro Spin-balans ayarlı Rotor"varsa,bu özelliği yoksa,yaklaşma daiwaya...

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Abi, aş artık bu mesnetsiz saplantıları. Kamışa, takar misinayı sarar ve unutursun varılığını onun. O kadar ki, hani bakım, temizlik, yağlama filan bile aklına gelmez.

Varlığını ancak zayi edersen filan anlarsın. O zamana kadar işini yapar, sorunsuz.

17. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Aslında saplantı değil,alışkanlık desek daha doğru olur,ben aslında ya Daiwa Tournament Entoh 5000 Big Pit almak istiyorum yada daiwa emblem excelerin yeni modelini,bu iki makinanında kol kısmı daha iyi..

Ayrıca bu gün yine malzeme almaya gittim ve daiwanın DAIWA PROCASTER X 4000 makinasına baktım,bayağı iyi bir makinaya benziyor,kafa sallama filanda yok,fiyatına göre iyi makina herkese tavsiye ederim.

Serdar benim daiwayı kötüleme gibi bir niyetim yok ha onu bil,ben zaten kulanıyorum bazı eski modellerini,bunları bil yani,ben gördüğümü söylerim,bildiğimi anlatırım bazıları gibi iki günlük bu işi yapıpta ahkam kesmem ...