aynen bendede 5 tane kıyı için makina var hocam shimano 4000 alivio fc 2 tane shimano 4000 hyper loop var birde euro fish riva 50 var bunları aldıgımızdan beri arkadaşlarla yaglamadık gerci benim makara daha yeni, bende alıcam yağ bilen üstadlar ne kullanabiliriz gress yagı ? bakımımızı yapalım. sağolun
Arkadaşlar, Dişliler için svitol technik spray grease, Kalan her her için würth hhs2000 kullanabilirsiniz.. Yada ankaralı arkadaşlar, 5 tl karşılığında kolu bir milimetre dahi dönmeyen makinelerini 5 tl karşılığında dışkapı da ferda abiye jilet gibi yaptırabilirler
Siteye girip makineler için nasıl bir gres yağı almalıyım diye bir araştırayım diyordum. Tam da açmak istediğim konu açılmış. Merakla gelecek cevapları bekliyorum.
ankaraya gidemiyecem malesef Dişliler için svitol technik spray grease makaranın ic haznesi içinmidir bu?
Bu konuda ülkemizde ciddi bir sıkıntı var. Olta makinesi bakımı için pek çok ürün olmasına rağmen ülkemizde bunları bulmak imkansız. Bu yüzden bu hobiye gönül veren bizler, balığa gidemediğimizde malzemelerimizle oynarız. Makine bakımı da bu oyunlarımızdan biri. Bu konuda pek çok sitede çok güzel paylaşımlar var ama kullanılacak ürünlere ulaşmak çok zor. Bu sebeple pek çoğumuz çeşitli yağlama ürünlerini deniyoruz. Kendi tecrübelerimle pek çok silikonlu, silikonsuz gresler denedim. En son SKF LGMT3.0 gresi denedim. Bulabildiğim en ince gres piyasadaki, yinede istediğim incelikte değil. Araştırırken hitachi hammer drill grease buldum 70 tl fiyat biçtiler oldukça ince bir gres ama pahalı. Yurt dışıda 11-12 dolar civarı. Yani ulaşmak yine zor. Wurth hss 2000 de denedim. Buda fena değil ama ince bir yağlama sağlamıyor. Daha doğrusu dişlilerin o kadarda rahat dönmesini sağlamıyor. İyi bir yağlayıcı ama makine kolunda hafiflik sağlayamıyor. SKF gres ile elimde bulunan yarım tüp shimano bantam yağını karıştırıp denedim, uyum sağladılar gibi. Gresde böylece incelmiş oldu. Şimdilik bunu kullanıyorum. Bantam yağım bitince yeni arayışlara devam edeceğim. Bu konuda ki yorumları merakla bekliyorum. Umarım kısa sürede uygun yağlama ürünleri ülkemizde de ulaşılır hale gelir.
kardeşim sizdekiler şimano. aldığın yere götür ücretsiz yağlaması lazım. ayrıca en kötü şinamo en az 3-5 sene yağlanmadan kullanılabiliyor Birde şu dışkapıdaki ferdayı merak ettim. nasıl gitcez oraya?
Konuya uzun süredir bakmamıştım, geç cevap oldu ama.. Ana dişliyi bu yağ ile yağlıyorum.. bilyeler, misina klavuzu, çevirme kolu için de HHS2000
Ben genelde makinalarıma 1 kutu vazelin alıp vazelin kutusunda 20*50 motor yağını damlalar halinde karıştırarak yapıyorum incelik kıvamına geldimi çok harika bir gres yağı halini alıyo tavsiye edebilirim makina yağ gibi oluyo.
Rulman ve dişli yağlamasında gress en iyi olanıdır. Zaten yeni aldığınız makinanın için açtığınızda dahi içinde gress vardır. Dikkat edilmesi gereken rulman ve dişli gressi sarı renktedir. Kauçuklu yada farklı gress kullanmaya dikkat edilmesi gerekir. Sarı gress bu işin benim tek favorimdir. Kolay Gelsin.
Ben de singer dikiş makınası yağı ile yağlıyorum makinalarım şıkır şıkır çalışıyor ama daha faydalı olan yağlar varsa kullanabilirim de Singer dikiş makina yağından da çok memnunum.
Bizzat kendim dikiş makinaları sektörü içinde 20 yılı aşkındır çalışmaktayım. Hiç bir firma kendi yağını kendi yapmıyor malesef. Almış olduğunu yağ bildiğim 10 numara yağdır. Sıvı yağ kullanmak istiyorsanız, 90 numara dişli yağı öneririm, marka olarak kalitesini ispatlamış olursa çok daha iyi oılur. Parmağınızın ucunu değdirin ve bir besle silin, ama yinede parmak ucunuzla yağa dokunduğunuz kısım kayganlığını kaybetmez. Gres olarak Bp nin sarı rulman gresini öneririm. Neredeyse tüm rulmanlarda orjinal içinde bu gressten mevcuttur.
Rica ederim. Bahsettiğim Gress için linki paylaşıyorum, bu gresin ufak kutularda olanlarıda mevcuttur 500gr- 1 kg olanları. Kolay gelsin. http://www.turkoilmarket.net/yaglar.php?bp_gres_yaglari=bp_energrease_ls_3_3_kg&fiyati=bp