Sezon yavaş yavaş geliyor ve Atçekte kullandığım penn sargus makinama yağlama yapmak zorundayım vakiti geldi yağ olarak ne kullanmalıyım sizler neler kullanıyorsunuz birde yağlamayı yapmam için makinamı açmam gerekir mi şimdiden teşekkürler saygılarımla
geçen hafta sonu remixon fiesta 40'lık makina aldım.çalışanlar yağlamamamı söylediler.aksi halde sorun yaşıyaçakmışım.kullanılan yağlar zarar veriyormuş sanırım..
Yeni makinada yağlama zarar verir mi bilmem ama beni makina 2 yıldır yağ yüzü görmedi ve kullanırken kedi mırıldaması gibi hafif bir ses geliyor artık yağlamak şart gibi geliyor saygılarımla
Hırdavatcılarda satılan sprey şeklinde sıvı gresler var. Marka olarak WÜRTH ü tavsiye edebilirim. Yanlız oralarda satılan multi spreyler vardır WD-40 gibi bu ürünler çok amaçlıdır ama yağlamayı çok iyi yapamazlar.
evet wd40 temizleme işinde daha iyi ama yağlama konusunda forumlarda pekte iyi olmadığı söyleniyor würth araştıracağım tavsiye için teşekkürler
Yağlama bütün makinalar için ömrünü uzatacak olan bir uygulamadır. Yanlız çok yağlama iyi değildir. Çok yağlama makinanın etrafdan toz toprak toplamasını sebebiyet verecektir. Bu da makinanın kısa sürede arıza yapmasını sağlar.
würth LPC 200 sıvı gres kullanıyorum çok iyi, az kullanacaksınız, fazlası kir toplamaya zemin oluşturur kullandıktan sonra dış yüzeyleri kağıt havlu ile temizleyin ayrıca gres olarak SKF LGMT 3 tavsiye ederim Kendisi de cevap yazacaktır forumdan değerli ustamız "ismail34" abimizin kendi hazırladığı karışım vardır onu şiddetle tavsiye ederim. Makinanın içine koyduğun grese vazelin karıştırırsan,o yağ suyu iter kabul etmez.Motor yağı da sertleşmeyi önler yağı mayi halde tutar
size yeşil kauçuklu gres yağını öneririm.daha ince yağ kaç no olursa olsun toz toprak vs topluyo ve kısa bi süre sonra makinenizin dişilerinden sesler gelmeye başlıyo.7 tane makinem var hepsini sezon başı greslerim şakır şakır sorunsuz devam.kolay gelsin..
Yıllardır oto yağlamacılarda bulunan ve tabanca ile püskürtülüp yoğurt kabına doldurduğum gress yağlarından kullanıyorum .. hiç bir zararını görmediğim gibi ucuz makinalarımın verimini artırdı diyebilirim .. Hazır ürünlere çok para vermeyiniz.. Bir yoğurt kabı ve bir yağlamacı ( belkide 1 tl filan ) yıllarca işinizi görür saygılarımla
Sanırım ben büyük bi hata yaptım. İki gün önce makinelerimi Hem de 2-3 ay önce aldığım makinelerimi yağladım. Ama gerçekten dönerken ses çıkarmaya başlamışlardı. Yağlarken de normal gres yağı kullandım. Gerçi içine biraz da sıvı makine yağı damlattım ama sanırım yine de doğru bi hareket olmadı. Bütün bunlardan sonra makinelerimi kurtarmam için ne yapmamı önerirsiniz?
bunlar çok fazla ısınan makineler değil ki. bence zeytinyağı ya da normal marketlerde satılan ucuz makine yağı fazlaca iş görür. be ucuz makine yağı kullanıyorum. gayet memnunum yıllardır hiç sorun yok. ayrıca istemeyerek de olsa misinaya değdiğinde koku problemi yok.
Kıymetli dostlarım,Sn.Seyfi kardeşime önce teşekkürlerimi iletiyorum.Acizane 40 yıllık makinacılık hayatımda edindiğim tecrübeye göre kendime yaptığım formülü sizlerlede paylaşmıştım. Kauçuklu gres,30 numara motor yağı,vazelin (ucuzundan)gliserin. Asla zeytin ve ayçiçek yağı kullanmayın.Hele hele dikiş makinası yağı asla kullanmayın (lastik veya plastik malzemeyi öldürüyor.) Hali vakti iyi olanlarada Würth saBesto HHS 2000 sıvı gresi şiddetle tavsiye ederim.Yapışma ve suyu kabullenmeme özelliği mükemmel. Moly kot yağı da muhteşem fakat temini çok zor. Övünmek gibi olmasın ama en iyisi benim gariban formülüm. Bu yağla yağladığım yaklaşık 40 yıllık makinam (şekspir 2711)saat gibi çalışıyor.Bilginize.
Sevgili dostlarım,benim formülümle bir kere bolca yağladığınız zaman aşağı yukarı 2 yıl arkanıza bakmazsınız.Sadece özellikle üstüne basa basa söylüyorum ki her 5-7 gün zarfında mutlaka misinayı makaraya saran minik V kanallı makaranın içini mutlaka yağlayın.Yağlamazsanız kilitlenir misinanızı bozar.En azında acaip sesler çıkararak moralinizi bozar.
tüm görüşlerini yazanlara çok teşekkürler hepsini tek tek değerlendiriyorum yardımlarınız için çok teşekkürler saygılarımla
İsmail abi würth öneriniz dediğiniz gibi para varsa yapılacak en iyi tercih galiba fakat ben bu karışım işini becerebilirmiyim onu düşünüyorum becersem bile makinamı açmam şart galiba açıp geri toplayamamaktan çok korkuyorum sanırsam ben bunu makina müh. arkadaşlarıma yaptıracam eğer makinayı açmama gerek yoksa lütfen yazın çünkü müh. arkadaşlarıma çok güvenmiyorum saygılarımla
Emin selam, makinayı açmadan rulmanları falan yağlamak bildiğim kadarıyla imkansız, anca misina sarma bilyasını, atkı telini ve kol yatağını yağlayabilirsin. Bazı makinalarda bakım deliği oluyor (örneğin shimano stradic vs), oradan yağlamak mümkün içini açmadan. Ama bu delik olmayan makinalarda sanmıyorum ki ulaşabilesin iç takımlara. Daha önce makina açmış birisine yaptırıp yanında durursan 5 dakikalık iş eski yağı silip yenisini sürmek ve makinayı toplamak.
Kaan abi maalesef bakım deliği yok(bakım deliği galiba sadece shimanolara özel bi durum) bide şöle birşeyvar benim müh. arkadaşlar torna makinası bile görmedi sanayiye götürsem çok mu abartmış olurum saygılarımla