Makina YArdımı

Konu, 'Makineler' kısmında DrEjO tarafından paylaşıldı.

1. DrEjO

DrEjO Tamer

Herkese selamlar,

Bir arkadaşım birkaç gün içinde yurtdışına gidecek ve ben ona shimano makine sipariş etmek istiyorum sipariş etmeyi düşündüğüm makine tipleri
    1.Surf tipi
    2.At-Çek (Rapala-Kaşık-Çapari vs için)
    3.Ratiosu 5 ve 5 ten büyük makinalarda çapariyi geri çekerken dökme yaşayabilir miyiz?

Bu konuda model yardımlarınızı bekliyorum

Son düzenleme: 2 Ekim 2009
  2. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    at-çek

shimano eksage 2500 fb 180 lira
    shimano hyperloop 2500 rb 50 lira
    eksage daha teknolojik ve sağlam
    bunlar at-çek için

burda bir abi var at-çek için shimano makinesi var böyle shimanomu olur diyor memnun değil

bu markanın surf olanını bulamadım kafaları surf değil surf için en iyisi konik kafa
    okuma istersen(surf)okuma spector st-65sa var 14 bilyalı patentli
    195 lira
    bir de okuma pover liner pl 865 var(surf) 110 lira

3. DrEjO

DrEjO Tamer

teşekkürler bilgiler için ama özellikle Shimano istiyorum

4. lodoscubarbaros

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    at-çek için var yazdım ama aradığım internet sitesinde surfshimano şimdi gördüm
    modeller
    navi 8000 iks sa 310 lira
    titanos 5500 iks sa 370 lira
    ultegra 5500 iks tb 480 lira
    bence 5500 lerden birini al 80 lik büyük ve ağır olabilir
    zaten makineye en fazla 0.40'lık misina sarabilirsin
    daha kalın misinayı makine kusar misinan karışır
    iks diye harfin okunuşunu yazdım
    sayfanın aşağısında av mar..... linkinden shimanolara bakabilirsin orada ayrıntılı özellikler ve ürün yorumlarını inceleyebilirsin

5. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Merhabalar.
    Aslına bakarsanız bu konuyu bende çok araştırdım ve benimde bir arkadaşım yurt dışına çıkacağı için bende birkaç malzeme ısmarladım.
    Surf için Shimano Biomaster 8000 xsa (Daha çok sazan avcılığı için üretilmiş ama ben hem deniz hem gölde kullanabilirim diye düşündüm)
    At-çek,hafif yemli, zargana avında kullanmak içinde Shimano exage 4000 fa
    Tabi bunlar benim tercihlerim hem kullanım alanını geniş tutabilmek hemde ekonomik davranabilmek için.
    Fiyatları sizi zorlamayacaksa çok daha üstün makinalarda var tabi shimanoda.

6. DrEjO

DrEjO Tamer

Zahmet olmazsa tüm modelleri verebilirseniz eleme yapabilirim
    1 tane ultegra düşünüyorum açıkçası surf için

7. lodoscubarbaros

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    madem seçim ultegra 5500 xtb yi öneririm xtb, xsb'den daha gelişmiş
    shimano ultegra 5500 xtb 40'lık misinayı rahat 150 mt sarar kusmaz
    xtb misinayı düzgün sıralı sarıyormuş makine ağır fakat beklemeli av için uygun

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    at-çek için;

shimano stradic 3000 veya 4000 FI

shimano sephia c14 3000s

shimano twinpower 3000 veya 4000 fa

yalnız at-çek (sahte-rapala-çapari) demişsiniz, bunlarla çapari işi pek olmaz, ufak makinalardır ve levrek, turna vs gibi balıkların kıyıdan sahte yemlerle yakalanmasında devir, kalite vs olarak emsalsizlerdir diyebilirim.

surf için; istanbul boğazı çapari olayınız burada devreye giriyor;

power aero spinjoy xt, devri çapari için idealdir, yemli avlarda da çok iyidir.

ultegra 5500 xsb veya xtb (xsb tek kalamalı normal, xtb ise çift kalamalıdır, ikinci kalamayı sazan, yemli levrek avı dışında hiç kullanmazsınız, aralarında bu ve renk farı dışında başka fark yoktur, xtb göze daha hoş görünür sadece) bu ultegra ile mükemmel boğaz rapalacılığı yaparsınız, ağır kurşun, akıntılı suda müthiş randıman veriyor... pek çok tanıdığım bu makinaya dönmüş vaziyette.

eğer 1000 dolar civarı bir makina isterseniz de SHİMANO AERO TECHNIUM Mgs XSA... aşırı hafif ve kuvvetlidir. (bu fantezi kısmı makinaların artık)

not: dişli oranı 5 ten büyük makinalarda çaparide dökme yaşayabilirsiniz, elinizi daha ağırca döndürmelisiniz, belli zaman sonra canınızı sıkmaya başlar... 5 sınırında ise böyle bir problem pek olmaz, özellikle çapariyi düz iğne kullanırsanız (kıyıdan) dökülme sorununu dert etmezsiniz. bendeki shimano 4.9 devirli ve 60 lık kafa... 1000 istavritten belki 10-20 tane dökmüşümdür ki bu oran zaten elle çekseniz bile anca yakalayabileceğiniz bir şey... 60 lık ve üzeri makinalar ile surf makinalar genelde 5 devrin üzerinde olmaz zaten. ufak makinayla da 5 devrin üzerine çıkmak büyük makinayla 4 ile çekmek gibi bir şeydir, yeter ki vurdurarak çekmeyin balığı, yağ gibi çekin...

9. DrEjO

DrEjO Tamer

SHIMANO POWER AERO SPIN POWER bu modeli almaya karar verdim
    tüm ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşünmekteyimş sizler bu konuda neler düşünürsünüz

bu makinayi hem çaparilerde hem de kurşunla atış yapacağım sahtelerde rahatlıla kullanabilirmiyim

10. T-una

T-una TUNA

Favori Kamış:
    Shimano Hyperloop AX Surf TE 420.150
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    Özellikle Surf konusunda Draco'nun tavsiyelerine uymanızı dilerim.

Tek yanlışı Ultegra 5500 XTB nin renginin XSB den daha hoş görünmesi .:D Kim demiş:p

Yurtdışı olması öneriler adına çok iyi, fakat hangi kıta olduğunu belirtseniz daha iyi olurdu.

Stradic 4000FC ya da Stradic 3000 4000 FI at-çek için Draconun dediği gibi ideal, ve artık daha ucuz.

10-30gr sahte kullanıcaksanızda yeni gözde Spirex 2500 önerilecektir diye düşünüyorum..

11. DrEjO

DrEjO Tamer

İtalyadan gelecek draconun tavsiyelerine uyacağız ben sadece o spinjoyu tavsiye etmiş bense spin power hakkındadaki düşünceleri sordum

ben boğaz avcılığı yaptığımdan 10-30 gibi kurşunsuz sahteler atma şansım sadece balık çok kıyıladığında olabilir.
    Ben bildiğimiz klasik kıyıdan istavrit ve çinekop çaparisi yapıp, sahtelerle ve kaşıklarlada palamut çinekop sarıkanat ve lüfer peşinde olan bir avcıyım beklemeli ve yemli avlar benim için 2, planda bu isteklerimi karşılayabilecek bir makine arayışındayım.

12. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Shimano Super Aero Technium 425/200
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000HG,Twinpower 4000HG
    Merhaba
    Makine önermektense bütçenizde önemli.Ürün alırken ben her zaman bir kere bir ürüne para verme taraftarıyım.Spin makinede Stradic FI ve biomaster(japon) makineler bu işin ortasıdır alt seriden aldığınızda tekrar bunlardan birine göz dikersiniz.Bir süre sonra ne spirex ne de exage ihtiyacınızı karşılamayacaktır.Bu ürünlerin kötü olduğundan değildir.Shimano da iş yapmayacak makine yoktur fakat her seri artışında performans farkı artar.Shimano da tek rakip kendisidir.Yanlış anlaşılmasın bu ifade benim kanaatimdir.Symetre USA serisi ağırda olsa güzel makinedir.Spirex fiyat performansta çok güzel bir makinedir.Fakat bence ortadan alıp ortada kalmak lazım ilerleyen yıllarda daha iyi bir makinede alınabilir tabi.
    Surf makineye gelince
    Shimano ultegra 5500xsb
    Shimano ultegra 5500xtb
    ve bunların japon versiyonu
    PA(Power Aero)Spin Joy 5type (8type yedek kafalıdır) istavrit ve boğazda hafif at çek için biçilmiş kaftandır.

Son düzenleme: 6 Ekim 2009
  13. DrEjO

DrEjO Tamer

Yazılarınızdan ultegra ile pa ların aynı makina olduğunu mu anlamalıyım dolayısıyla ikisinide almama gerek yok sadece pa alsam yeterli sanırım

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tamer, senin beğendiğin makina(pa spin power) 670 gr, pa spin joy xt ise 570 gram. spin power biraz daha battal bir makina.

şöyle diyeyim; yemli surf avcılığı yapacaksan 3.9 devri ve gücü ile spin power daha uygun. çünkü ağırlığın beklemeli avda önemi yok. ama çapari avı ağırlıklı yapacaksan spin joy xt yi öneririm. 4.3 devirlidir, bu normal bir devir, ayrıca makina cesametine göre oldukça hafif.

ama ağır kurşunla, akıntıda ve rapala da çalışacaksan o zaman lütfen tavsiyeme uy ve kendine bir adet ultegra 5500 (xsb veya xtb fark etmez) al. :)

son olarak toparlayayım; tüm bu makinalarla tüm bahsettiğimiz avları rahatlıkla yaparsın ama kimisinde yorulursun, kimisinde yorulmazsın. tüm bu avları optimum oranda iyi yapabileceğin, yani seni hiç birinde mutsuz etmeyecek makina bence ultegra 5500 dür... sevgiler.

sonradan ek not: onu bunu tavsiye ediyoruz, makinalar hep pahalı makinalar. benim asıl kullandığım makina nexave 6000 fa. Türkiye fiyatı 210-230 tl arası, yurtdışında 100 lira civarıdır. ben bu makinayla her avın üstesinden geliyorum, 170 gr kurşun ve aşırı boğaz akıntısında (hani kurşunu atıp dibe inene kadar onunla birlikte yürüdüğümüz kuvvetli akıntıda) son derece rahat avlar yapıyorum, hatta bir keresinde üsküdar radar önünde tahminimce 4-5 kg çeken bir levrekle de akıntıya karşı 50-60 metre mücadele ettim, saran kolum değil de kamışı tutan kolum koptu, günün sonuydu ve çok yorgundum, mücadele sonunda akıntının da etkisiyle hayvan rapaladan kurtuldu gitti, sallama değildir bu hikaye, en az 3-4 şahidi vardır :) demem o ki; bahsettiğim makina bile çok rahat iş görür konu shimano olunca, ve epey pahalı makinalara da nal toplatır... habire pahalı ürünleri önermek (hepsini denedim yanlış anlamayın, katalogdan bakıp önermiyorum) biraz suçluluk duygusu da yaratıyor aslında, daha ucuzunu da kullanıyorum ve oldukça memnunum, durumum müsait olsa size tavsiye ettiğim makinalardan edinirim ama sadece zevkten dolayı, zaruretten değil... saygılar.

Son düzenleme: 6 Ekim 2009
  15. DrEjO

DrEjO Tamer

Tavsiyeler için teşekkürler. Arkadaş perşembe Milano'da olacak P.teside Türkiye'de, fiyatlar ikisi için de uygunsa orada, her ikisini de aldırırım yok bütçemi aşarsa Ultegrayı aldırırım. Umarım her iki modelide orada bulabilir.

Son olarak bu makineler için hangi misina(ları)yı tavsiye ediyorsunuz?

16. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sen hele makinaları getirt, misina kolay :)

ip mi monofilament mi?

17. DrEjO

DrEjO Tamer

ipe çokta gerek olduğunu düşünmüyorum yanılıyorsam düzeltin lütfen. monofilament olursa daha çok sevinirim

18. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Trabucco T-Force Super ISO Special Salt Water

Berkley Trilene Sensithin Ultra

Berkley Trilene Maxx

Tornado Lazer

Angel Kiss

ava göre artık kalınlıkları ayarlarsınız... bunlar benim kullanıp beğendiğim misinalar. sürekli bunları kullanıyorum, sadece aşırı misina sarfiyatı olabilecek çok ekstra yerlerde ucuz misina seçiyorum... tavsiye ettiklerimin fiyatları 15-20 tl arasıdır (300 m)

19. T-una

T-una TUNA

Favori Kamış:
    Shimano Hyperloop AX Surf TE 420.150
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    Sputnik, Ultegra 5500XSB'nin yanında Klasik Ocaküstü İtalyan Kahve Makinası ve Limoncello istemeyi unutma :)

20. DrEjO

DrEjO Tamer

Kahve makinesi var Limoncelloda standart gelir zaten. Ben asıl Sambuka tutkunuyum şöyle sütle karıştırıp çekirdek kahve ile yudumlamak gibisi yok heheh.Umarım makinelerin fiyatları uygundur da yani benim bütçeme göre uygun (Türkiye'ye göre uygun olacağı kesin) olur da her ikisinide aldırabilirim