makinadan kopan misinalardan bıktım örgü misina kullanmak istiyorum lütfen yardım

Konu, 'Misinalar' kısmında k_afacan tarafından paylaşıldı.

1. k_afacan

k_afacan kemal

Favori Kamış:
    lineaeffe BAIA 4.50 / lineaeffe s-flax 3.90 / lineaeffe oyster 3.90
    Favori Makine:
    lineaeffe superfıre 8000 / okuma octana ot-30 / okuma octana ot-55
    En İyi Avı:
    kalkan 1.5 Gr kadar
    kuleli ve kanlıca civarlarında avlanan biriyim ara sırada şile de kalkan avarına gidiyorum

mekineler okuma octana ot-30 / okuma octana ot-55
    kamışlarım lineaeffe BAIA 4.50 / lineaeffe s-flax 3.90 / lineaeffe oyster 3.90

makinalara sarılı kaliteli bir misina kulanıyorum 0.30 ve 0.40 ile şoklanmıs şekilde
    dibe takıldıgında sürekli olarak kopmalar yaşıyorum bazen makinada olan misinanın yarısı denize gidiyor koparak bundan artık bıktım hoş 15 yıldır avlanıyorum bu seneye kadar hiç makinamdan misina kopmamıştı her şeyin bir ilki varmış av sırasında makinada olan misinanın kopması kadar kötü bir şey yok yanımda kalabalık yapmasın diye de pek misina tutmam son zamanlarda sadece av sırasında kullanacagım ekipmanları alarak giderim avın durumuna göre

sorum şu geçen yıl 0.18 ve 0.20 ip misina aldım yukarıdaki kamış ve makinalarımıda alırken ancak kullanmadım 100 mt makarada sarılılar

sağlamlıklarını bildiğim için ip misina kullanmak istiyorum amcak bazı sorularım var

makina ve kamışlar ip misina kullanmam için uygunmu
    araştırmalarım sonucunda makina yataklarında çeşitli tahribatlar yapdıgını okudum
    aynı şekilde kamışın yüzsüklerindede tahribat yapdıgını okudum

ip misinanın kullanımın çok keyifli ve zor oldugunu biliyorum artık dolanmadüğüm olma olaylarından geçtm bunlara kafayı takdım ip misinam kullandıgım yukarıda yazdıgım makina ve kamışlar için uygunmudur bunlara bir zarar veya tahribat verirmi bunu öğrenmek istiyorum zaten önemli olan şuan bu benim için geri kalan kısımlar düğüm dür dolanmadır vs.. gibi ip misinaya özgü bir takımşeyler tecrübe etmek istiyorum artık bende ip misinaya gecerek rahat bir nefes alma niyetindeyim bilgi ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

2. k_afacan

k_afacan kemal

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kalkan 1.5 Gr kadar
    kullanmayı düşündüğüm misinalar elimde olanlar
    remixon silk 0.18 mm 11kg süper higt strength,Dyneema braided line, extra sensitive 100 MT mada in china açık yeşil
    remixon fusion p.e. braid line super strong & less backlash 0.20mm 100 TM koyu yeşil mada in korea

Remixon Silk açık yeşil 0.18 olan 11kg çekerli diğeri 11.3 kg çekerli sanki 0.18 daha kaliteli fiyatı diğerine göre 2 katı

3. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Arkadaşım, şahsen ip misina kullanmadım. Niyetlendim ama bilgim olmadığım için biraz araştırdım. Genellikle düğüm oluyormuş çok karışmalar oluyormuş diye okudum. Yani sıkıntılı iş. Bence tekrar düşünmeni öneririm. Benim gözüm korktu şahsen kullanmaktan vazgeçtim. Ve ayrıca fiyatları da tuzlu :)

4. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    eskiden ip misine mi vardı bildiğinden şaşmıyacaksın .ben şahsen kesinlikle kullanmam

5. 29519

29519

Örgü misinalar avın zevkini 4 - 5 e katlayan ekipmanlardır ve ip misinadan başka bir misina kullanacağımı zannetmiyorum, zaruret halleri dışında.
    Evet örgü sorun çıkarabilir ama düzgün makine ve kamışar ile bu sorunlar asgariye ye iner.
    Elinizde ki makineler ise örgü kullanımınızda sizi üzebilir.

6. EmiReiS

EmiReiS EmiR

Favori Kamış:
    Fladen, Shimano, AlbaStar
    Favori Makine:
    Shimano Exage 1000 RCDH
    En İyi Avı:
    Alabalık 58 Cm, Aynalı Sazan 14 Kg.
    Benim makinelerimin birisinde -> http://www.avmarketi.com/asp/product/134813/0-12-EZ-BRAID-LOVIS-GREEN-MISINA-100M

Bu var çok güzel bir misina.

Diğerlerinde 0.18 -> http://www.avmarketi.com/asp/product/15925/Lineaeffe-fire-silk-8-orgu-misina-100mt

Bu ürün var çok memnunum.

Diğer Okuma LB 960´ta -> http://www.avmarketi.com/asp/product/140791/060MM-PELICAN-GREYDER-ORGU-IP-75-M

Bu ürün var hepsinden gayet memnunum.

üstteki misinaları ile spin için kullanıyorum, Pelican´ı yayın avı için.

7. kostanda

kostanda cemal

ip misina

ben şahsen tıpkı senin gibi okumanın octana ot30unu kullanıyorum ve kullandığım misina da ip birkaç senedir aynı makinayı kullanıyorum ve henüz misinayla ilgili bir problem yaşamadım.zaten makinanın zarar gürmemesi için misinanın geçtiği yere bilya koymuşlar ve sürtünmeyi engellemişler.kamış olarakta okuma salina seaspin kullanıyorum ve özellikle porselenlerine dikkat ederim onlarda da deformasyon farketmedim.ek olarak berkley whiplash ip misina kullanıyorum ve gayet memnunum beni hiç mahçup etmedi şimdiye kadar. rastgele

8. k_afacan

k_afacan kemal

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kalkan 1.5 Gr kadar
    sorunlar oluştu ki şunlar

makinenin misina sarma yerindeki bilye her nasılsa yapılmış gerekli temizliği yaptım ancak eskisi gibi hiç bir zaman olmayacak cart curt ses yapıyor suan bilyası

4.5 ve 3.9 olan kamışlarımın her ikisindede halkalarında kırılmalar oldu bu gune kadar 2 senedir olmamıstı soktum ip misineyi gittim okuma florocarbon misina aldım bir süre ip kullanmıcam sanırım bakalım

ancak şunu belirteyimki çok çok büyük bir sorun yaşamadım ve ip misina ile av yapmak çok çok zevkli