makinalar hakkında bilgi istiyorum

Konu, 'Makineler' kısmında amatör ihtiyar tarafından paylaşıldı.

1. amatör ihtiyar

amatör ihtiyar vedat genç

arkadaşlar ben amatör olarak tatlı su avına yeni başladım.kendime kamış makinası almak istiyorum.fakat gözüm büyük balıklarda.nasip olursa önümüzdeki bahar aylarında avlanma yasağına girmeden HİNT SAZANI yakalamak istiyorum.bu balıklar oldukça büyük ve kuvvetli.ayrıca burdaki diğer sazan türleride oldukça iri 10 kg 30 kg arasında aynalı veya diğer sazan cinslerini tutma imkanı var.Şimdi bana bu balıkları yakalamak için tavsiye edeceğiniz makina özelliklerini yazarmısınız.
    mesela devrinin düşük olamsı daha iyi olur diye duydum 1:3.9 gibi.bilya sayısının önemi nedir.+1 bilya ne işe yarar ve benim gözümü dikktiğim balıklar için +1 gereklimi?ve bunun gibi kafamdaki soruları aydınlatabilceğiniz cevaplar bekliyorum.saygılarımla vedat genç

2. angler06

angler06 Ümit

Vedat abi, hoşgeldin aramıza hedeflediğin balıklar güzelmiş.
    Bu kadar büyük hedeflerin varsa iyi, güçlü ve büyük bir makine almak istiyorsun anladığım kadarıyla;
    • İlk olarak büyük makine seçmelisin
    • Devir ne kadar küçülürse güç aktarması okadar artar. Sen büyük balık istediğin için söylediğin gibi 1:3.9 uygun olur.
    • Bilye sayısı makinenin kullanım ömrünü artırır ama kaliteli bir makine almaya bak bilye sayısına takılma.
    • Benim sana tavsiyem çift kalamalı (önden ve arkadan) bait runner olan bir makine seç. Balığın aşırı yüklenmesi durumunda kolu kaldırarak makine kafasını boş pozisyona alıp balığa yol verebilirsin. Forum üyelerinden Roy bu konuda yeni bir mesaj atmıştı ona bir bak.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ya bilya sayısı, bilya türleri, mil malzemesi, wormshaft, tolerans değerleri, korozyon direnci vs. gibi bir sürü şeyi öğrenmen lazım abi.

Yada gidip bir Daiwa makine alıp, güzelce balığını tutman.

Orta karar bir tercih olarak, Banax'larda işini görür. Ama önceki kadar iyi değiller. Velakin fiyatları çok ehven.

Birazdan burada bir sürü şey denecek, hele shimano korosu yurttan sesler söyleyecek. Boş ver sen, al bunlardan bir tane, rahata er.

Sonra nasılsa buralarda takılırken işin kurdu olursun, her bir şeyini öğrenirsin. Ama inanki bu iş, basit teorik bilgiyle, kataloğa bakmak olmuyor pek.

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bu tip avda makinadan ziyade kamis önemli. 13 adim 3.5 lb mesela.
    büyük baligi hiç bir makina çekmez. Kamis çekecek, makina misinayi toplayacak. Kalomasi kuvvetli olmasi yeterli. 10kg ve üzeri dragli makinalar uygun olur. Devir bu konuda önemini yitiriyor. Düsük olmus yüksek olmus pek bir önemi yok. yine de 4.5 5.2 araliginda olmasi iyi olur. 60likdan ufak olmamali. Çift kaloma (baitrunner) tarzi olmasi depar açisindan çok avantajli, ömürleri genelde klasik önden kalomali makineler gibi uzun olmuyor. +1 rulman klape rulmanini belirtir. Rulman sayisina çok takilmamak lazim.
    Yine tekrarliyorum, hedef baliginiza göre güvenmeniz gereken aletiniz makineden ziyade kamis olmali.

5. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Vedat Abi bende sizin gibi iri sazan için geçen yıl makina araştırdım.Bütçe olarak sınıtrlarım vardı kendime http://www.balikmarketim.com/?urun-5627-OKUMA-LONGBOW-LB-65-OLTA-MAKiNESi.html
    bu makinayı aldım. Bu makinayı seçerken İstanbul Cngiz balıkcılıkla 2 kez görüştüm sağolsunlar bunu önerdiler daha kiloluk balık bile tutmadım ama 10-15 kg. sazanla baş edecek gibi duruyor.Bu iş sadece makina ilede olmuyor misina, iğne ve kamış seçimi önemli. Makina kullanmayıda (kalama) anlamak lazım yoksa misina kopar. Elinizle tuttuğunuz koca sazanı makinayı iyi kullanamazsanız malesef kaçırırsınız.

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Vedat kardeşim,

Yurttan sesler korosu:p :p ve Elazığ'lıların bir damadı:thumb: :thumb: olarak size derim ki, aşağıda ki makinalardan, av hedefinize ve bütçe yapınıza uygun olarak birini seçin ve gerisini unutun gitsin.:D :D

http://www.balikavmarketi.com/Kategori/products.asp?cat_ID=56&syf=1

Tabii, Roy kardeşiminde belirttiği gibi, kamış ve diğer malzemelerin kalitelerinin yapısı ve kullanım şekli, bu bütünlüğü tamamlayacak unsurlardır.

Siz eniştenizi dinleyin; yanılmadığınızı görün.:D :D hihi

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bende derim ki, en iyi shimano, olmayan shimano'dur. Siz gelin, daiwa'dan vaz geçmeyin. alacak imkan yoksa, Banax, Alba, Mitchell vs. emre amade beklemektedir her durumda.

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Misina kapasitesi fazla olan,kalaması düzgün çalışan bir makina olmalı,iri balıkta her zaman makinada fazla misina olması gerekli,heleki sazan gibi makinadan fazla misina götüren balıklarda,fazla bilye olması gerekmez,3/5 bilyeli makinada işinizi görecektir,tabiki sırf makina ile yeterli değil,misina kalitesi,fırdöndü kalitesi,kancaların kaliteli olması,hepsinden önemliside kamışın iyi olması gerklidir...

9. arslantunc

arslantunc Tunç Arslan

Favori Kamış:
    Mad D-Fender 3.60
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner
    Vedat abicim sen Tevfik Abimi dinle, bütçene uygun bir shimano baitrunner makina al. Anti-shimanocu (Dayvacı) Serdar beyin plak yine takılı kaldı. Vakti ve imkanı olan gelsin Ankara'ya birlikte gidelim sazana. Çekemediği bir balık olsun, yada makina hatasıyla bir balık kaçsın tüm Shimanolarımı hediye edicem.

10. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Abi bem shimanoda daiwa da değilim ankarada sazanlar nerede onu özelden at yeter????

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    '' Koyun can derdinde, kasap et derdinde '' misali olmuş. hihi hihi