ben 2-3 senedir balıkla ugrasan tam amator olmayıp profosyenelde olmayan bi balıkcıyım ufak tefek makina kamış deneyimlerim var aslında 1 senedir falan kamış işine girdimöncesinde eloltası ile avlanmaya calısan biriydim.bana gore bu konuda daha bilgili olan arkadaslardan makina tercih konusunda yardım etmeleri. ne alınmalı sizce?
hedeflediğim balık lufer levrek vb.. akdeniz balıkları daha dogrusu.kıyıdan veya barınak tarzı bi yerden at cek yapmak için bnm amacım.tşklrlr şimdiden.
merhab Kıyıdan at çek için kullanacağınız makinede.Hafiflik ve serilik önemlidir.Bunun yanısıra kamışta büyük önem arz eder.Shimano makinlerden ultegra 5500xsb ve xtb bu konuda biçilmiş kaftandırlar.Hem hafif makine olmaları hemde güçlü oluşları bu makineleri bir çok balıkçının gözdesi haline getirmiştir.Arkdaşalarımızdan bu makineleri kullanım sonucunda memnuniyet harici bir şey duymadık.Sizinde memnun kalacağınızı garanti edebilirim bir kullanıcı olarak. Tabiki bütçe büyük önem arz eder.Bu makinetyi bir adet alivio surfle süsleyince daha iyi verim alırsınız ve uzun yıllar verdiğiniz paranın karşılığını hizmet olarak geri alırsınız.
öncelikle teşekkurle.gusel makine buyuk ihtimalle ama dediğiniz gibi birazda butcedaha uygun fiyatlı önerileri olan arkadaslar varsa cok memnun olurum.bide aslında bu konuda devamlı acılan bi link haline geldi. bu işten anlaytan bi arkadastan devamlı halde bi link haline getirip koymasını ve amatroler için gerekli makine kamıs alım bilgilerini paylasmasını cok isterim.
Ben exage kullanıyorum atçek için, almışken iyi birşey alayım diyorsanız shimano bakın. Diğer markalardan, hafif, 300g ağırlığı geçmeyen, yüksek devirli ( en az 5.0:1 ve yükseği), makarası küçük modellere bütçenize göre bakabilirsiniz.