MAKİNALAR VE AMAÇLAR tatlı suda: farklı amaçlar için farklı makinalar kullanıldığını hepimiz bilmekteyiz.ancak ben her zaman makinaların kolaylık açısından insanlara hizmet etmesi gerektiğini düşünmüşümdür mesela;hep HAFİF MAKİNAKAR seçmeye özen gösterdim. her ne kadar önden kontra daha kuvvetli olsa bile, yıllardır arkadan kontra kullanırım hiç sorun yaşamadım,önden kontra makinaların ayar düğmeleri,gevşek kalıp oynuyor, buradan makinanın üst bölgesine toz giriyor ve en önemlisi misina karıştığı zaman kafayı sökmek zorunda kalıyorsunuz, söküp taka ,bu sefer de arıza yapıyor bu makinalar. yıllardır arkadan tek kontralı makinalar ile balıkçılık yapıyorum,kontranın ince ayarı ile bu sistem de de ,sazan avcılığı kolaylıkla yapılabilir,ama kolaylık için çift kontra bulunmaz nimet. tabi sistem sanki çabuk arıza verecek gibi geliyor insana ama, bunu da ,kullanım çoğaldıkça göreceğiz heralde. bende bu makinalardan edindim ,ama klasik tutkum her zaman vardır,İKİ SİSTEM DE AYNI ŞEKİLDE KULLANILABİLİR sonuç da. saygılar.