Makinalar Ve Bazi Inceler

Konu, 'Makineler' kısmında bilent yıldırım tarafından paylaşıldı.

1. bilent yıldırım

bilent yıldırım bilent yildırim

MAKİNALAR VE BAZI İNCELER

================================================================================

hepimiz makina aldığımızda hemen misina sardırıyoruz,ancak bu sarım şekli;çoğu zaman misinanın gevşek sarılmasına neden oluyor
    ben her zaman misisananızı,kendinizin sarmasını tavsiye ederim.hemde biraz sıkı biçimde,örneğin 100 metre alan bir makinaya 120- metre sarabiliyorum,örneğin 180 metre alabilen makina 250 metre alabiliyor,tabi atmıyacak şekilde sarmanız gerekiyor,misinanız yumuşak olursa bunda zorlanmazsınız.
    bunun yararları nedir tabi diye soracaksınız;
    1- misina yerine zamanla oturduğunda,ileriye atma sorununuz kalmayacak,misina kafadan düşük kalmayacaktır .
    2-en önemlisi de;balıkla mücadele ederken kontranız sıkışmayacaktır

kış geldiğinde kaldırdığınız sazan takımları veya yaz geldiğinde kaldırdığınız deniz takımları,uzun süre bekliyecek makinalarınızın kalamasını boşaltın. yay ın sıkı durumda durması zararlıdır,ilerde kontranın daha iyi sıkmamasına neden olur.

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bilgiler için teşekkürler.

Ancak makineye haddinden fazla misina sarmak zaman zaman olumsuz sonuçlar da doğurabiliyor. Av sırasında hafif kurşun kullanmak veya avda misinanın boşluğunu alırken elle gerdirmeden sarmak gibi etkenlerle bol sarılan misinalar bir sonraki atışta gam yaparak misinanın makineden topluca ayrılarak düğümlenmesine neden olabiliyor. Bu nedenle çok fazla zorlamak yerine daha ince misina kullanmak ileri atış için daha faydalı olabilir sanıyorum.