Makinam bozuldu, yardım rica ediyorum

Konu, 'Makineler' kısmında araştırıcı tarafından paylaşıldı.

1. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Merhaba Saygıdeğer arkadaşlarım....

Emektar makinam Daiwa emcast 4500 sport surf makinam garip bir biçimde bozuldu.... Makina misina makarası takılı değilken ve-veya makara takılmış olduğunda üstteki kalama-drag sıkılmamışken normal devir ve rahatlıkla dönüyor...
    Fakat kalama-drag ayarını azıcık sıkılaştırsam kol dönmez oluyor... çevirme kolu sıklılaştırma oranında zorlanıyor. Eğer sonuna kadar sıkmışsam kolu dönderemez oluyorum.. :mad: Makinayı geçen yıl yada önceki yıl USA dan getirtmiştim... Saygıdeğer usta Hüseyin Alp Arslan beyle birlikte ucuz ama işe yarayabilir diye düşünmüştük... ÇOK İŞİME YARADI ÇOOOOK....:) işime yaradı ama belkide kendi kaldırabileceği yükün çok üzerinde balıklarla onu zorladım ve malesef şimdi böyle....

15 gün önce karaköyde büyük bir mağazanın bakım - onarım bölümündeki bir ustaya gönderdim.... (gerekirse isminide yazabilirim ama şimdilik gereksiz) Beni o kadar sinirlendirdi ki "yeter kardeşim, yeterki makinamı bana gönder senden tek bir yardım beklemiyorum" dedirtti...Adam kırk tane mazeret ve yalanla beni sabır sınamasına soktu... Zaten bu işlerden oldum olası nefret ederim... Bir adam gak guk diyorsa hemen uzaklaşmak lazım... Benim sizlere arkadaş tavsiyem; siz makinanın başındayken tamir yaptırıp sonra alın... kimseye öyle böyle teslim edip sonra sancılanmayın....

Saygıdeğer arkadaşlarım; makaranın içerisindeki kalamayı absorve eden kat kat olan kısım mı arızalandı bilmiyorum.... Yoksa kalama-drag mı arızalandı.... Anlamadım...

Sizlerin tecrübe, bilgi ve yönlendirmenize ihtiyacım var....

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

En güzel dileklerimle...

2. balikoltasi

balikoltasi Birol

Bende de daiwa emblem z surf makina var. sizin anlattığınız sorun çok ilginç. emcastte misinanın makinanın kafasının altına girmesini engelleyen koruma var.onu çıkarıp denedinizmi?
    bu arada makinenin parça şemasını inceleyip arızalı olan parçayı bulursanız daiwa amerikadan rahatlıkla getirtip takabilirsiniz. maili:admail@daiwa.com
    kredi kartı numaranızı veriyorsunuz adresinize yolluyorlar parçayı.

3. Sorununuzun 2 nedenden kaynaklanma ihtimali var..Eğer ana dişlide bir sorun yok ise iyi bir usta halledebilir..Sorun yüksek bir ihtimal ile kola bağlı dönen ana dişlinin shimleri yada ana mile aktaran sarmal dişli arkasındaki sınırlamayı yapan plastik malzemeden kaynaklanmakta..Kalama serbestken ana mildeki rulman dışı ile dönebiliken kalama sıkıldığında bu kısım sıkışacağından uygulayacağınız güç oranında sıkışma olur..Makine kolunu geri çevirdiğinizde serbestkalan dişli aynı noktada ters yönde sıkışmayacaktır..Çünkü malzeme ana mildeki rulman tarfına itilecek Rulman altındaki pul sayesinde sınırlandırılacaktırktır.Shimlerden kaynaklı ise her iki yöndede aynı noktada sıkışacaktır;)

Siz şansınızı deneyin eğer yaptıramaziseniz Makineyi bana ulaştırma şansınız olur ise size sağlam olarak gönderme ihtimalim yüksek..Eğer sağlam gönderemez isem tamiri imkansız bir sorundan dolayıdır..size makinenizi geri yollarken bu nedenide net olarak yazabilirim..Burada bulunmayan malzemeler konusunda imalat açısından nazımın geçeceği dostlarım mevcut:)

4. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Merhaba Erdal Bey;

İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim..

Makinayı size nasıl ulaştırabilirim...