Makinası arıza yapanlar içeri

Konu, 'Makineler' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bu bölüm tüm marka makinaları kapsıyor,daha önce almış olduğunuz,ve arızalanmış makinalarınızı,mümkün mertebe tam adları kodları ile yazarak,arıza durumunu dile getirirsek..

okuyanlara.o makinayı düşüneenlere bir kaynak yaratmış oluruz..

aynı zamanda ufak defek sorunlarımızıda burdan.çözebiliriz..tecrubeli olanlar,diğer insanlara yardımcı olabilirler,

kendimden başlıyayım 3 kalem makina ile:)

Mitchell Avocet S500UL:

bu makina bir sezon dayanmadı.açma kapama teli..ilk günkü gibi işlevini yapmıyordu..makina çok kısa sürede har hur ses çıkarmıya başladı..yer yer kolu çevirmesi zorlaşıyordu..takılıyor gibi birşey oluyordu..çok kısa bir zaman içersinde..böyle arıza vermesi hiç iç açıcı deyildi..

aynı yıl 2ci bir Mitchell makina aldım..sığ kafa..

MITCHELL MC 7000R

yanlış hatırlamıyorsam..3yıl önce almıştım 90tl ye..yukarıda saydığım benzer arızaları buda vermiye başlamıştı kısa zamanda emekli olmuştu..

Relix spin makina kodunu hatırlıyamıyorum.resmini bulunca eklerim..görünüş olarak oldukca kibar ve yakışıklı bir spin makina..çok kısa bir süre içinde klape teli arıza yaptı..
    tamir için açtığımda gördümkü..incecik bir plastik çubuk yayı tutuyormuş..tabiri caizse cam çivisi kalınlığında..L ŞEKLİNDE idi bu malzeme..bu makinada bir sezon dayanmadı:D

devamı gelecek.......

2. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Okuma Trio 40S

2011 Ekim den 2012 Mayısa kadar iyiydik, ta ki birkaç damla deniz suyu içene kadar.

Kolu zorla dönmeye başladı. Bende servise yolladım. Kol dönüyordu ama bu seferde kafa oynuyordu dansöz gibi:D

Sonuç: Emekli:D

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ömür billah garantili ya, gine gönderseydin ya servise Çağrı. :D

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel konu açmışsın Kadir abi. :)

Okuma Spa Pro 25 : Klepe teli, makinayı aldıktan hemen sonra (1 ay içinde) sorun çıkarmaya başladı. Her zaman rahat açılmıyor, ileri geri yapmak istiyordu. Uzun soluklu spin avlarında tam bir eziyete dönüştü.
    Halen kullanımda ama zorda kalmadan pek kullanmayı düşünmüyorum.

Okuma Trinity TNF 350 : Makinanın 6 ayda boyaları döküldü. 2 tane kiloluk miğri bindi ayrı günlerde. İkisinde de dişli sıyırdı. Katır katur sesler geldi.
    Halen kullanımda ama hiç güven vermiyor. Yaza emekliye ayıracam. Ne alayım diye 6 ay sonra konu açarım :D:D:D

Son düzenleme: 5 Ocak 2013
  5. vesper

vesper Ömer ÖZEL

Kayıktan İstavrit tutun makinanın başına bir şey gelmesin :)

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Volkan Abi bizim bile ömrümüz bir yere kadar,

Bir daha göndersem bu sefer kolsuz gelirdi:laughing: :laughing:

7. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    arkadaşlar ben okuma salina 2 kullanıyorum -içi dışı her yanını tutella denen sprey ince yağla yağlıyorum fıs fıs yani fakat içimde bir şüphe var makinanın içindeki mekanizmada sanki yağ ince kalıyor ve sürtünmeyi hissediyorum sanki burada dikiş makinası yağı gibi daha yoğun bir yağmı kullansam ,gres kullansam kalın olur bide bunu gerektiğinde temizlemesi ayrı sıkıntı öylesine göreceli bi konuki çok kişi ince akışkan yağ kullanıyor fakat bazı makinaların içindede bi avuç gres körünce kafayı yiyorum siz ne yapıyorsunuz?

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    makinaların içine kullanılan gresler biraz daha farklı..ama kauçuk bazlı yeşil gres den 1 2 çay kaşığı uygularsan da sorun olmaz..ben çok defa yaptım.sanayide motorsiklet tamircilerinde oto tamircilerinde var..bir yemek kaşığı dolusu istesen parada almazlar..ambalaj olarak almak istiyorsan.. opet petrol ofislerinde var..

diğer önerebileceğim..bunuda uzun zamandır kullanıyorum..şuan bunu kullanıyorum..
    sıvı gres..
    çok güzel bir yağlayıcır kendileri..yapışkan özellikli..normal makina yağı gibi deyil..tutunma özelliği fazla..dış bakımı içinde uygulama yapabilirsin makinanın eklem oynak yerlerine..

site sağlam bir firmadır..aynı gün kargo yapar..

ben bunu tavsiye ederiim.makinanın içine kademeli olarak bolcana sıkabilirsin..sorun oluşmaz..
    http://www.ensarshop.com/urun/winkel-420080-ww-3000-spreyi-sivi-gres-.aspx

9. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    eyvallah usta sağolasın birde bunu deneyeyim ,çok sağol :)

10. Nuri Özçelik

Nuri Özçelik nuri

Favori Kamış:
    Okuma makaria. Shımano ultegra
    Favori Makine:
    Twinpower sw800pg.
    En İyi Avı:
    Kofana. Levrek.
    selam arkadaşlar

Selamın aleyküm arkadaşlar bu tür kakinalara kullanabileceğiniz en güzel yağ bosch pinomatik yağlardır fiyatlarıda okadar uçyk deildir.
    Ayrıca herhangi bir bobinajcıdan yada servislerden çok rahat alabilirsiniz

11. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    o boschun linkini atabilirmisiniz ?

12. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Ben yağlamak için Würth hhs 2000 kullanıyorum. Şimdiye kadar son derece memnunum.

Ben de çok memnun olduğum makinam Okuma Trio 40S'den son zamanda biraz ihanet gördüm ne yazık ki. :(
    Gece atçek avına gidiyorum. Tabii ortalık zifiri karanlık. Kullandığım ip 0.14. Şimdiye kadar hiç olmadığı gibi dolanmaya başladı. Yarım saat atçek yapıyorum, sonra bir atışta sanki tel kapanmış gibi takılıp önüme düşüyor sahte, bakıyorum ip içinden çıkılmaz şekilde dolanmış. Herşeyi doğru yaptığım halde nasıl böyle dolandığına şaşırıp söylene söylene kesiyorum. Bir süre sonra yine aynı problem, sonra yine.
    Hayırdır inşallah, acemilik zamanlarımızda hiç ip dolandırmadık, kaybetmedik, şimdi şimdi karışıyor, caanım ipim 100 mt kalmamıştır üstünde. :(

Sonra evde farkettim ki, makina sarımı orantısız yapıyor. İp aşağı dipte (çevirme kolu yönünde) aşırı yığılıyor. Hani konik kafalar olur ya, boşaltımı daha iyi yapmak için yukarı tarafa doğru V şeklindedir, benim makina bunun tersi şeklinde sarıyor. :eek:

Sorun sanırım kılavuz telinin doğru konumda kapanmamasından kaynaklanıyor, ama tam emin olamadım, belki de kafa oynamıştır yukarı doğru. Kılavuz telinin birleşim yerlerini yine yağladım. Üzerindeki ipi baya bir sağıp her yeri eşit hale getirip kılavuz telinin tam kapandığından emin olup dikkatlice tekrar sardım. Şimdi düzeldi gibi ama bakalım bir sonraki avda yine olacak mı, bu gece ya da yarın gece göreceğiz.
    Her atıştan sonra teli kapatınca bir de üstten bastıracağım, tam kapandı mı diye. :eek:

13. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    İp kullanımına bende 40s ile başladım. Nekadar dikkat edersem edeyim dolaşmanın önüne geçemedim. 3 çeşit ipten en dayanıklısı Power Pro çıktı. O da dolandı ama çözdüm.

Bende çok kafa yormuştum, neden diye.

14. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Mayıs'tan beri aynı ipi kullanıyorum, Spiderwire Ultracast. Çok da memnunum, hayli güçlü balıklarda, sahte takılmalarında bana mısın demedi. Ama böylesi güzel ipi makinanın azizliğinden baya bir harcamak durumunda kaldım ve hepsi son bir ay içinde oldu. :(

Sende de kafadaki ip sarımı dibe doğru mu yoğunlaşıyor?
    Sorunun iki sebebi olabilir, ya kafa bir şekilde çok hafifçe yukarı doğru kaydı, ya da kılavuz kapatıldığında olması gerektiği gibi yerine oturmuyor, kafanın dibine doğru daha çok tur sarıyor ve haliyle orası daha şişkin oluyor. Sonraki atışlarda da o bölgeden daha çok kontrolsüz ip boşalıp toplarken de düğüm oluyor.
    Bakalım, bir sonraki avda belli olacak sanırım sorunun nedeni...

15. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Yok konik şekilde sarmıyordu,

Benim aklıma gelen ipin sararken kendi etrafında dönüp kılavuzdan geçmesi oldu.

Nitekim makineyi değiştirirken, ipi boşladım biraz ve ip burulmaya iki büklüm olup dönmeye başladı.

Ayrıca Trio s hiç beğenmedim, ipi dolaştırması falan problem değildi, bir müddet sonra kol ağırlaşmaya başladı.

Cengiz balıkçılığa yolladım dişliler, ıvır zıvır ne varsa değişti. Geri geldiğinde her şey çok güzeldi, ilk 1 saatlik kısmı.

Sonrasında kol ağırlaşmaya başladı yine. Mecburi olarak emekli ettim, bir daha da ağzım yanmasın dedim kıydım paraya:D

16. mustafa kaya

mustafa kaya MUSTAFA KAYA

Favori Kamış:
    dam green cross
    Favori Makine:
    dam slrspin 850 fd- okuma avanger 40
    En İyi Avı:
    3,600 kg. levrek
    Dam fd850 slrspin makinam var. Yaklaşık 2 yıl önce denize düşürdüm. Hemen kafanın altındaki birinci bilyeyi ne yaptıysam pastan kurtaramadım. Başka hiç bir parçasında sorun olmadı temizleyip yağladıktan sonra. Vtd 40 pas sökücüye kadar her türlü yola başvurdum Fakat bahsettiğim bu bilye ses yapmaya başladı. İşin ilginçi bir çok rulman satan yerler, makine tamiri yapan yerler dolandım fakat aynı ölçülerde bilya bulamadım. Çalışmasında ses haricinde sorun yok fakat ses rahatsız ediyor. Bu arada gerçekten çok güzel bir makine gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

17. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

spin takımda okuma trio 40(s değil) kullanıyorum, ilk heves pahalı ip sardım makinaya, aynen sizin yazdığınız sorunlarla kısa sürede tükendi ip. şimdi ince misina sardım daha rahatım. forumda biraz bakınınca okumaların ip için uygun olmadığına dair epey yazıyla karşılaştım.

18. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Hayret vallahi. O kadar da iyi geçiniyorduk halbuki. Cicim ayları geçti demek :eek:
    Bakalım durumu düzeltebilecek miyiz. Yoksa atçekten emekli olup şansını başka kulvarlarda mı deneyecek... :rolleyes:

19. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    ben power pro 0.10 kullanıyorum ve daha bugune kadar hiç bir şekilde ne dolandı nede karıştı söylediklerinizin hiç biri olmadı :) ben hiç bu kadar sağlam ip görmedim yazın tekne avımızda 9 kilo kuzuyu banamısın demeden kıyıya aldı hemde önde 40 lık leader la :) herkese tavsiye ederim power pro. Berkley aldı geçen hafta arkadaşım 16 lık ama daha 3 uncu atışında 25 metre kadar koparmak zorunda kaldı her attıgında 25 metre koparacaksam neden para bayılıp p ipi alayım ? :)

20. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Dün gece bir elime makinayı aldım, bir elime yağı, sorunu buldum. :)
    Şüphelendiğim gibi, kılavuz teli tam yerine oturmuyor kapanınca. Normal şekilde açıp kapatınca şak diye yerine geliyor, ama tam gelmiyormuş meğer, kapandıktan sonra üstten hafifçe bastırınca yaklaşık 1 cm daha iniyor aşağı.

Yine kılavuzun iki yanındaki birleşim yerlerini içten dıştan güzelce yağladım. Bol bol açıp kapadım. Son durum, olması gerektiği gibi oturuyor kapatınca ama 10 seferde bir kez yine hafif yukarıda kalıyor. Onu sanırım biraz alışkanlık haline getirip teli kapatınca kontrol etmem gerekecek. Bir sonraki avdan sonra tekrar yağlayıp devam ediyor mu diye bakacağım.

Son zamanlarda başlayan bu sorunu farkedemediğim için kafanın alt kısmına daha çok tur attırıp o bölgede şişirtmişim ipi.
    Boşuna güzelim ipin yarısını harcadım bu sorun yüzünden. Neyse, tecrübe oldu, kalanı kurtardık. :rolleyes: