Merhaba arkadaşlar, Diyelim ki elimde 300 metre 0.35 mm misina alan bir makina var. Ben bu makinaya 0.30 mm çok kaliteli bir misina sarmak istiyorum. Ama maksimum atarım 100 metre. O zaman da bu makinenin ilk 200-300 metresine saracağım kalitesiz misinanın, 1-Kalınlığı ne kadar olmalı(Kaliteli misinadan kalın mı ince mi ?) 2-Bu misina ile sonradan ekleyeceğim kaliteli misina arasına nasıl bir düğüm atmalıyım ? Son bir sorum var. Henüz hiç makinaya misina sarmadım. Bu konu ile ilgili olarak, 1- Makinaya misina sararken ilk sarımdan önce ne yapıyoruz ? Bir düğüm falan mı atıyoruz ? Nasıl bir düğümdür bu ve nereye atıyoruz ? 2-Makinaya misinayı sararken nelere dikkat etmeliyim ? Teşekkür Ederim. Not: Bu konuyu makine bölümüne mi misina bölümüne mi açacağımdan emin olamadım ben de buraya açtım. Moderatörler ilgili yere taşırsa sevinirim.
0,35 den 300 metre alıyorsa ilk 180 190 metre civarı 0,35 sarın, Üstüne 150 metrelik makaradaki 0,30 misinanızı şok düğümü ile ek yapın.. Metresine kadar hesaplamadım ancak tam olacağını tahmin ediyorum.. Makaraya ilk bağlamada basit düğüm kullanabilirsiniz, Zaten o kadar metre salmak zordur.. Birde makinanızın bir turda kaç cm. sarım yaptığını test edin.. İlk 180 190 metreyi sararken hesaplamanızda kolaylık sağlar.. Makaraya misinayı sararken ise hafif gergin vaziyette makaradan boşalmasına özen gösterin (evde birinden yardım alabilir veya havlu bez gibi şeylerle gerginliği sağlayabilirsiniz), makara ilk sarımını bol olarak alırsa aralarda boşluklar oluşur ve karışıklıklara yol açabilir.. Son olarak ilk denemede boş kurşunla 1 atış yaparak misinanızı topladığınızda makaraya daha iyi oturmasını sağlayacaktır..
Makaranın altına sarmak için piyasada ekonomik olarak satılan bobin misinalar vardır.. Bunlardan 1000 metre temin ettiğiniz takdirde (Ultra Krokodil kullanıyorum, 0,35 1000 metreyi 4 TL. ye almıştım) işinizi rahatça görecektir.. Artanı da ilerleyen zamanlarda yedek makara ya da başka makinalarda kullabilirsiniz..
Bütün sorularıma açıklayıcı ve kusursuz biçimde yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Tam olarak demek istediklerinizi anladım sağolun. Şimdi nette şok düğümünü araştırıyorum. Vedat usta'nın şemsi paşa düğümünü anlamadım. Çok ince misina kullandığından göremiyorum bir türlü. Shock leader Knot diye arattım yüzlerce düğüm çıktı. Siz hangisini önerirsiniz ? Teşekkürler.
0.35 sarmak iyidir makara altini beslemek için. ben ortaya uni-knot atiyorum. http://www.fishingcairns.com.au/page6-1.html
ben de uni-knot yapıyorum ama 5 kere değil de 2-3 kez sarmak yeterli oluyor.. iyice sıktıktan sonra da dolaşmayı önleme amaçlı sağdan ve soldan uçları sıfırlayarak kesiyorum..
Ben Vedat Abi'nin Şemsipaşa tekniğini kullanıyorum.. Zaten başka teknikte bilmiyorum O yüzdan başka çeşit için birşey diyemem.. Şemsipaşa tekniği, düğüm inceliği ve sağlamlık bakımından (0,25 - 0,40 arası normal misinalarda) çok uygun bir tekniktir.. Başka tekniğe ihtiyacım olmuyor..
Evet berkan abi dedigin gibi biraz kaba dügüm olmakla birlikte çok güven veren garanti bir dügüm. Bende 4kez sararim hep. Ara dügüm oldugu için uçlarini çok kisa birakmam
Arbor knot misinayı makaraya bağlamak için aşağı linkte görülen düğümü kullanabilirsin, gevşemeyen, zorlandıkça kendini sıkan bir düğüm bu. http://www.animatedknots.com/arbor/...ge=LogoGrog.jpg&Website=www.animatedknots.com
o tekniği anlamadım. Misina çok ince video'da göremiyorum malesef Evet ben de az sarımlısını tercih edeceğim sonuçta hiç oraya kadar açılmayacak. Bu düğümü tam anlayıp deneyeceğim. Herkese Teşekkürler.
Şemsi paşa düğümünden vazgeçmem. vidyoda anlamadıysan boş verip bir kenara atma bu düğümü, balıkçılara malzemecilere sorarak öğren bence.
Android cihaz kullananların faydalanabileceği şöyle bir konu açtım, bilginize; http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45503
100 metre kaliteli mesina makaraya ILAVE edip kullananlar varmı? perfosmanlarından memnunlarmı? kullanımda sorunlar ortaya çıkıyormu? bende elimdeki makaraya eski mesinanın üstüne kalliteli 100 metre mesina sarmayı düşünüyorum