Makinaya Ek Misina sarımı ile İlgili Yardım(Ustalardan da yorum bekliyorum)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kerempek tarafından paylaşıldı.

1. kerempek

kerempek kerem

Merhaba arkadaşlar,

Diyelim ki elimde 300 metre 0.35 mm misina alan bir makina var. Ben bu makinaya 0.30 mm çok kaliteli bir misina sarmak istiyorum. Ama maksimum atarım 100 metre. O zaman da bu makinenin ilk 200-300 metresine saracağım kalitesiz misinanın,

1-Kalınlığı ne kadar olmalı(Kaliteli misinadan kalın mı ince mi ?)
    2-Bu misina ile sonradan ekleyeceğim kaliteli misina arasına nasıl bir düğüm atmalıyım ?

Son bir sorum var. Henüz hiç makinaya misina sarmadım. Bu konu ile ilgili olarak,

1- Makinaya misina sararken ilk sarımdan önce ne yapıyoruz ? Bir düğüm falan mı atıyoruz ? Nasıl bir düğümdür bu ve nereye atıyoruz ?
    2-Makinaya misinayı sararken nelere dikkat etmeliyim ?

Teşekkür Ederim.

Not: Bu konuyu makine bölümüne mi misina bölümüne mi açacağımdan emin olamadım ben de buraya açtım. Moderatörler ilgili yere taşırsa sevinirim.

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Maksimum 100 metreye atacaksan 150 metre misina sar yeter. Ek yapmak mantıklı değil.

3. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    0,35 den 300 metre alıyorsa ilk 180 190 metre civarı 0,35 sarın, Üstüne 150 metrelik makaradaki 0,30 misinanızı şok düğümü ile ek yapın.. Metresine kadar hesaplamadım ancak tam olacağını tahmin ediyorum..

Makaraya ilk bağlamada basit düğüm kullanabilirsiniz, Zaten o kadar metre salmak zordur..

Birde makinanızın bir turda kaç cm. sarım yaptığını test edin.. İlk 180 190 metreyi sararken hesaplamanızda kolaylık sağlar..

Makaraya misinayı sararken ise hafif gergin vaziyette makaradan boşalmasına özen gösterin (evde birinden yardım alabilir veya havlu bez gibi şeylerle gerginliği sağlayabilirsiniz), makara ilk sarımını bol olarak alırsa aralarda boşluklar oluşur ve karışıklıklara yol açabilir..

Son olarak ilk denemede boş kurşunla 1 atış yaparak misinanızı topladığınızda makaraya daha iyi oturmasını sağlayacaktır..

4. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Makaranın altına sarmak için piyasada ekonomik olarak satılan bobin misinalar vardır.. Bunlardan 1000 metre temin ettiğiniz takdirde (Ultra Krokodil kullanıyorum, 0,35 1000 metreyi 4 TL. ye almıştım) işinizi rahatça görecektir.. Artanı da ilerleyen zamanlarda yedek makara ya da başka makinalarda kullabilirsiniz..

5. kerempek

kerempek kerem

Bütün sorularıma açıklayıcı ve kusursuz biçimde yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Tam olarak demek istediklerinizi anladım sağolun.

Şimdi nette şok düğümünü araştırıyorum. Vedat usta'nın şemsi paşa düğümünü anlamadım. Çok ince misina kullandığından göremiyorum bir türlü.
    Shock leader Knot diye arattım yüzlerce düğüm çıktı. Siz hangisini önerirsiniz ?

Teşekkürler.

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
  7. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
  8. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    ben de uni-knot yapıyorum ama 5 kere değil de 2-3 kez sarmak yeterli oluyor.. iyice sıktıktan sonra da dolaşmayı önleme amaçlı sağdan ve soldan uçları sıfırlayarak kesiyorum..

9. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ben Vedat Abi'nin Şemsipaşa tekniğini kullanıyorum.. Zaten başka teknikte bilmiyorum:) O yüzdan başka çeşit için birşey diyemem..

Şemsipaşa tekniği, düğüm inceliği ve sağlamlık bakımından (0,25 - 0,40 arası normal misinalarda) çok uygun bir tekniktir.. Başka tekniğe ihtiyacım olmuyor..

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Evet berkan abi dedigin gibi biraz kaba dügüm olmakla birlikte çok güven veren garanti bir dügüm. Bende 4kez sararim hep. Ara dügüm oldugu için uçlarini çok kisa birakmam

11. hbduzgun

hbduzgun Habip Düzgün

Favori Kamış:
    Okuma Salina seaspin 2.40
    Favori Makine:
    Penn Battle 5000 /Shimano Catana 4000 FB
    En İyi Avı:
    rapalayla sarıkanat
  12. kerempek

kerempek kerem

o tekniği anlamadım. Misina çok ince video'da göremiyorum malesef

Evet ben de az sarımlısını tercih edeceğim sonuçta hiç oraya kadar açılmayacak.

Bu düğümü tam anlayıp deneyeceğim.

Herkese Teşekkürler.

13. yplt

yplt Yalçın POLAT

Favori Kamış:
    .....
    Favori Makine:
    .....
    Şemsi paşa düğümünden vazgeçmem. vidyoda anlamadıysan boş verip bir kenara atma bu düğümü, balıkçılara malzemecilere sorarak öğren bence.

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
  15. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    100 metre kaliteli mesina makaraya ILAVE edip kullananlar varmı?
    perfosmanlarından memnunlarmı? kullanımda sorunlar ortaya çıkıyormu?
    bende elimdeki makaraya eski mesinanın üstüne kalliteli 100 metre mesina sarmayı düşünüyorum