Makinaya Fluorocarbon Misina Sarmak Sakıncalı Mıdır?

Konu, 'Misinalar' kısmında HAMSYLOS tarafından paylaşıldı.

  1. HAMSYLOS

    HAMSYLOS Mustafa Saatçi

    Mesajlar:
    326
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Selamlar arkadaşlar;
    Makinalarıma Asso Ultra 0.30-0.35 mm Fluorocarbon Misina sarmayı düşünüyorum. Düşük görünürlük yüzünden tercih ediyorum.
    Acaba makinada Fluorocarbon Misina kullanmanın bir sakıncası var mıdır? Gam yapar mı, yada başka bir problem çıkarır mı?
    Daha önce Asso Ultra Fluorocarbon Misina kullanmış olan ve Fluorocarbon Misinalar konusunda deneyimli ustalarımızın tavsiyesine ihtiyacım var.
    Eğer bu misina olmaz derseniz, Asso Double Strenght kullanmayı düşünüyorum. Gelecek hafta misinaları almam gerekli, paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.
    Sağlıcakla kalın...
     
  2. Floracarbon misinaların diğer misinalara oranla birazdaha fazla gam yaptığı doğrudur..ancak pozitif yönleri göz önüne alındığında bence kullanılması av verimi açısındanda olumlu olacaktır..Bunun dışında Floracarbon misina kullanmanın makine açısından hiçbir zararı yok
     
  3. HAMSYLOS

    HAMSYLOS Mustafa Saatçi

    Mesajlar:
    326
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Teşekkürler Erdal Abi;
    Asso Ultra serisinin, 0.18-22-26 mm kalınlıklarını zargana, lüfer ve levrek avında kullanmayı düşünüyorum. 0.30-35 mm olanları da makinalar da kullanıcam. Eğer randıman alamazsam, Asso Discovery yada Asso Double Strenght kullanırım.
    Sağlıcakla kal...
     
  4. Suatreis

    Suatreis

    Mesajlar:
    267
    Makineye sarmış olduğunuz misinanın av açısından herhangi bir unsuru olduğuna inanmıyorum. Dilerseniz dantel ipliği sarın. Yaptığınız av kıyıdan teşekkül ise önemli olan makineye sarılı misina sonrasında kullanılan malzemenin niteliğidir.

    Balık sizin makineye sardığınız misinayı görmez, yeme uzanan kösteği görür ve yemlenmede çekince yaratır. Balık milleti o kadar zeki değil ve bu şekilde bir ayrıntıya önem vermezler.

    ben su içerisinde tamamı ile görünen whıte slıcon, ve dokuma türleri de kullanırım. Takımı oluşturduğum misina tipi ise bu kullandıklarımdan daima daha az drençli olanlarıdr. Kopup giden olursa takım olsun.

    Birde şu açıdan bakın, tekneden kullanılan misinalar aşşağı yukarı 0.50 den az değildir..neden?...karışma olasılığı düşük olduğundan. Kıyı avında da aynı türe yönelildiğini düşünün...misina neden ince tercihli peki...Birinde makine diğerinde ise el yordamı kullanılıyor.

    Makineye sardığınız misinanin av verimliliği açısından herhangi bir önemi yok, Önemli olan takım da kullandığınız misinadır. Bahsedilen tür ise gam yapmaya son derece elverişli olmakla beraber fiyat-fayda ilkesine göre gereksiz derecededir. Bunun yerine örme misina (0.20) kullanmanızı tavsiye ediyorum. Biraz daha pahalı ancak hassasiyet ve sağlamlık açısından yem li avlarda verimi almanızı daha da tırmandıracaktır.
     
  5. esabi

    esabi SENIOR MEMBER

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    4.881
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda

    bu düşünceye bende katılıyorum:)
     
  6. güroloflu

    güroloflu Gürol Ofluoğlu

    Mesajlar:
    3.043
    Şehir:
    samsun
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Bende bazı yönlerden Suat'a katılmakla beraber,çok kalın misinanın suya olan sürtünmesinden dolayı daha fazla ses çıkma olasılığı vardır,buda balığın uzaklaşmasına sebep olacaktır diye biliyoprum ama florakarbon misinayı Suat'ın dediği gibi sadece kösteklere hatta klipsten sonraki gövdeyide florakarbon yaparsanız daha ekonomik vede daha sağlam bir misinadan yapmanızı öneririm.
    Makinaya saracağınız misinanın kaliteli ve ince olması dediğim gibi hem sesi azaltacağından hemde daha uzun atışlar yapma imkanından dolayı tercih edilmelidir.
     
  7. HAMSYLOS

    HAMSYLOS Mustafa Saatçi

    Mesajlar:
    326
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim, bu tavsiyeleri mutlaka değerlendiricem.
    Sağlıcakla kalın...
     
  8. İşin aslı misina kalınlığı konusunda ben biraz farklı düşünüyorum..Bunu canlı olarak yaşamış biri olarak av yöntemine bağlı olarak misina çapı,rengi ve yapısı önem arzetmektedir..şöyleki

    Çoğumuzun şeytan oltası diye bildiği ve bizim yeldirme dediğimiz av yönteminde (misinaya sadece iğne ve iğneye canlı teke takılarak yapılan av) misina kalınlığı avın başarısına direk etkendir..Biz genelde 026 olmak üzere en çok 028lik misina kullanırız..eğer aynı avı aynı yerde 035 lik ile yapmaya kalkarsanız tekbir balık alamazsınız..Bunun iki nedeni var..Birincisi 035 lik misinayı canlı tekenin taşıyamaması,ikincisi ise levreğin 035 lik misinayı farkedip ucundaki yemi almaması..Budaran yola çıkarak misinanın önemli bir faktör olduğu sonucuna varabiliriz..Bunun yanıda esintili,denizin karıştığı havalarda 035 hatta 040 misina kullanarak mükemmel yamli avlar yaptığımız olmuştur..Burada misina çapı karışan denizin bulanması,dalgayla hareket eden köstekteki yemin kaçacağını düşünen levreğin göremeyerek ve birden hamle yapması sonucu önemini yitirebilir..

    Bandırmada at-çek ustalarımız sezonda her iki,üç avda misinalarını değiştirirler..Bunun nedenini çoğu kişi eskiyen misina olarak düşünsede aslında değiştirme nedenlerinin Tuzlu su nedeniyle deforme olan misinanın görünürlüğünün artması olduğunu söylemişlerdir..Deforme olan misina ışığı farklı açılara yansıttığından ilk halinden çok daha kolay ve kalın görünür..Tıpkı yeni bir camın zamanla doğal şartlarla ilk günkünden daha kolay farkedilmesi gibi..

    Bırakma yada benzeri avlarda canlı yem nedeniyle balık misinayı pek kale almaz..Ancak bu avlarda bile Küçükkuyu civarındaki ustaların misina tercihleri ve seçimlerinin olması bu konunun gözardı edilmemesi gerektiğinin işaretidir..;)
     
  9. ufukkula

    ufukkula ufuk

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    1.537
    Şehir:
    İzmir
    En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Bu tarz misinalar genelde tüm takım olarak yani makinaya sarmak niyetiyle değil takımın son kısmında kalan 1 mt veya dah azı için kullanılıyor fakat tabi bunun nedeni hem balığın ürkebilecği kısmın bu kadar olma ihtimali ve misinanın fiyatının yüksek olması.Ama hergün yeni markalar veya yeni modeller girior piyasaya,bu ndenle ben özellikle florakarbon veya daha 0.20 gibi ince fakat eskilere oranla daha kalitelı diyebilceğimiz misinalarda hafiften bir ucuzlama da görüyorum.Gam yapma konusunda Erdal abiye katılıyorum,bir ara alabalık için yaklaşık 30 mt lik dolamıştım makinaya,hatta çmakınanın çapı da çok küçüktü fakat sankı diğer misinalar göre dah fazla gam yapmıştı.Ama iyi sonuç vereceğini düşünüyorum.
     
  10. Ege Demirağ

    Ege Demirağ Ege Demirağ

    Yaş:
    25
    Mesajlar:
    616
    Şehir:
    İzmir/Eski Foça
    Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Çok eski konu fakat bir şey sormak istiyorum . Kazara aceleylen fakında olmadan vb. durumlardan at-çek te kullanmak için 0.22 fakat fluorocarbon misina almışım angel kiss marka . Araştırdım fluoro misinalar makineye sarılmazmış . Sizce napıyım ? Geri veremem !
     
  11. aileron

    aileron murat DAĞCI

    Mesajlar:
    336
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Bana hediye et :)
    saka bir yana guzel yemli takimlar yapabirsiniz.
     
  12. Kadir Levrek Peşinde

    Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

    Mesajlar:
    5.239
    Şehir:
    Aksaray
    Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    fluocarbon özelliklidir o..bir çok misinanın üstünde yazıyor o ibare, bence sıkıntı yok kullanabilirsin..