makinayı bozdum yardım lütfen

Konu, 'Makineler' kısmında sermat tarafından paylaşıldı.

1. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    dün akşam okuma avenger makinamı açıp yağlamak istedim.ama ilk defa açacaktım.özenli bi şekilde açtım ve yağladım tekrar kapatırken sadece bi pul arttırdım.kapattıktan sonra kolu döndüremedim.tekrar açtığımda alt taraftaki dişlide bi çıkıntının dönmeyi engellediğini gördüm ama bu çıkıntıyı ne yapacağımı bilemedim.hemen analitik düşünerek diğer avenger makinamı açtım ve o çıkıntının yerini öğrendim gidip gelin kolun altına giriyomuş.ve öğrendim diyerek makinayı kapattım ve artık onunda kolu dönmüyobanghead
    neyse sonra farkettim ki en üstteki büyük dişli hatta altındada küçük bi dişli daha var o uzun mile tam oturmuyo.acaba nasıl oturtacaktım diye düşünürken kahrolası analitik düşüncem okuma safina pron var ordan baksana dedi.onuda açtım o üstteki büyük dişliyi çıkarttım baktım evet sadece baktım sonra oturttum.ama onunda kolu dönmüyo.yani şuan 3 makina evde ceset gibi yatıyo.sağduyum serkan okuma raw2 var bi bak istersen desede artık hanım yeter serkan bari o sağlam kalsın dedi.enson perdenin kornişleri takarkende şimdi olaacak şimdi olacak diye evin bütün kartonpiyerlerini kırmıştım.hanım artık müdahale edip usta çağırmıştı.banghead ya şimdi o en üstteki büyük dişliyi kapatıyom altındaki küçük dişlide hatta alttaki dişlilerle dönüyo ama kol yarım turdan sonra kitleniyo ben bunu nasıl yapabilirim.

2. barisgirgin

barisgirgin BARIŞ GİRGİN

Favori Kamış:
    major craft kg evo 902lsj, major craft solpara aji ,tica scirocco
    Favori Makine:
    shimano surf leader cı+35, shimano stella 2500fı, shimano stella 4000xgfı, daiwa morehtan 3012h
    En İyi Avı:
    torik 3.6kg
    geçmiş olsun Serkan bey burdan anlatılarak çözülemeyecekmiş gibi geliyo bana bence hiç uğraşmadan cengiz balıkçılığa gönderin toplayıp versinler kafanız rahat olsun.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Geçmiş olsun :D

İlk önce analitik düşünmeyin ve raw 2'yi sökmeyin.
    Ben çok anlamam ama dişlileri düzgün oturtup, kulak çöpü yardımıyla gresleyebilirseniz sanırım döner o kollar.

Siz gene de en ucuz makina da deneyin, olmazsa yetkilisine götürürsünüz, onlar sanırım ki kısa zaman içinde hallederler. :)

Bende emcast plus'ı açayım diyordum ama tırstım şimdi. Hafif bir yağsızlıktan sürtünme sesi var benim makina da da ama cesaretim kırıldı şimdi.

4. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    ustadım alt dişliyle üst dişlinin altındaki küçük bir kırmızı noktalar var yani tam iki dişlinin birleştiği nokta bir diş kayık olsabile makina çalışmaz dikkatli bakarsanız görüceksiniz bu boyalı kısımları tam karşı karşıya getirin tabi silinmediyse. dişli sistemleri farklı olduğu için kasılma yapar zorlamayın dahada olmazsa cengiz balıkçılığa gönderirsiniz.

5. katilhamsi

katilhamsi Kadir

Favori Kamış:
    LINEAEFFE IM CASTING SURF 390cm 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Compressa CP 65
    En İyi Avı:
    Gomit
    serkan mesajını okurken kendimi gördüm özgüven analitik düşünce de uyuşuyoruz yalnız ben de o kadar deneme yanılma yapabileceğim makina yok :D tavsiyem şu olabilir bazı makinelerin internet de şemaya benzer dökümanları oluyor bulabilirsen analitik düşünce ile çözersin gibime geliyor...

6. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Bence bu işi bir tek Roy çözer hihi hihi hihi

7. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Geçmiş olsun arkadaşın dediğini uygula dedikleri aynen doğru.

8. ozkan79

ozkan79 özkan

Selamlar;

Senelerdir saat tamiri yapa yapa makine ve disli uzmani olup ciktim :)

Yanliz soru tam dogru sorulmadigindan verecek cevap bulamiyorum,

Yada benim kafa basmiyor artik.

9. ozkan79

ozkan79 özkan

Ana dislinin ve disli takili degilken makine dairesinin resmini koyarsaniz nokta atisi cevaplar gelecektir.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Fazla zorlalamak lazim :) kutusu duruyorsa içinde parça semasi olur. O semayi takib ederek toplayabilirsin. Yazdiklarindan edindigim izlenim sonucu en yakin av bayiine götürüp toplatmak daha hayirli olacaktir. Muhtemelen mil oturmamis, zira mil oturmusken 5derecelik bir sag sol hamlesi ile sak diye oturur çark dislisi

11. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    ilginiziçin teşekkürler.aslında olay kolunda girdiği bi kapak gibi dişli var ve bu dişki şemsiye gibi ve altında küçük bi dişli daha var.üstteki büyük dişli milin altındaki burgu burgu sarı yeree oturacak ama oturmuyo.neyse bi foto göndermeye çalışım.telin arakablosunu bulayımda bi

12. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    geçmiş olsun . beylikdüzü civarında oturuyosan makinelerden birini bırak bana ertesi gün al . sorunu halledersem diğerlerinide getirrisin .

13. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    sıkıntı yaşadığın parçalar 700 ve 702 midir?

sıkıntı yaşadığın parçalar 700 ve 702 midir?

14. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    engin bey öncelikle çok teşekkür ederim.cengiz balıkçılıkla görüştüm ve dişli sisteminde kırmızı noktaların olduğunu ve üst üste gelmesi gerektiğşini söyledi fakat ben noktaları göremedim silinmiş olabilir diye.onun için bu sabah iş yerime götürüp kargo ya verdirecem artık cengiz balıkçılık yardımcı olur.bi dahaki seferede eski makinalarda bu işi yaparım.ilginiz için çok sağoln .

15. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    rica ederim ne demek . bana yakınsanız hemen hallederiz diye söyledim .
    başka makine olur falan katalog lazım olur yardım lazım olur . e-katalogları şablonları yollarım ben size özelden msj atmanız yeterli olur.

16. speed0972

speed0972 Kadir

Okuma markasının ustası Cengiz Balıkçılık....Kendileriyle görüşün Makinayı gönderin Fazlasıyla ilgileniyorlar..Kafanız rahat olsun.....

17. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    anlamadigim nokta, okuma makinlarin bakimini kendimiz yapamazmiyiz, diger makinalardan farklimi oluyorlar

18. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    Okuma makinalarda eos yani yumurtadisli sistemi olduğu icin yerine dikkatli oturtmak gerek .kırmızı noktalar ustuste gelecek şekilde olmalı.onun için ben cengiz balikciliga gönderdim sağolsunlar yapıp gönderdiler.zaten çok ilgili insanlar.bence bi sorun olduğu zaman cengiz balikciliga gönderin derim.