Makine Alacağım

Konu, 'Makineler' kısmında mavivesiyah tarafından paylaşıldı.

1. mavivesiyah

mavivesiyah İsmail ELMALI

Öncelikle Merhabalar !!!

Foruma yani aranıza yeni katıldım. İki yıldır yazları fırsat buldukça tatlı su balık avına gidiyorum. Merak arttıkça yeni takımlar aldım ve sonunda 5 tane olta takımı yaptım. Ama bunlardan 2 tanesini elime bile almak istemiyorum zira ucuz kalitesiz kaldılar ... Kaldılar zira aldığımda kamış ve makine seçmeyi bilmiyordum. Neyse fazla uzatmadan size sormakistiyorum.

Honkong a arkadaşım gidecek. Bana ne istersin diye sordu !! Bende bana makine al dedim ama ne aldıracağımı bilmiyorum. Sazan ve alabalık avlamak istiyorum. Zira şuan Artvinde`yim.

Elimdeki kamışlar 2.10 m. ==- 2.70 m. ==== 2.40 m ( dolu gövde), Akarsuda sazan avlamak için dolugövdeyi almıştım. (sadece 270 lık dolu gövdeli ) Yine 30 luk 40 lık ve 60 lık makineler var elimde. Alabalık içinde 1.80 lik iyi bir kamış alacağım.

Bunlara göre hangi makineyi isteyim. Yurttışından geleceği için iyi birşey alayım ve Türkiye`ye göre kar edeyim istiyorum. Hep söylerler shimano diye. Tercihen shimano nun serilerinden. Alabalık ve sazan için hangi makineler ( shimano şu seri şu makine diye) almalıyım. Eğer bütçeme uyar ise iki sınıf makine de alabilirim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

2. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    shımano sahara 3000 fd ....alabalık için uygun makine olur..
    saygılar..

3. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    DAIWA
    EXC2500TSH

Penn Sargus Spinning Reels

SG3000
    5BB, 1RB 8/145 6.2:1

SHIMANO REELS
    SAR3000F 170/8lb. Yds/Test, 6.0:1GR, 10.1oz.

Shimano Sahara 3000FD

Shimano Sahara 3000FD
    The Shimano Sahara 3000FD is built to last with a robust Aluminum Frame, Cold Forged Aluminum Spool, Lightweight Graphite Sideplate and Rotor, and Shielded A-RB Ball Bearings. The Shimano Sahara 3000FD features a Propulsion Line Management System, Aluminum Handle with rubber grips, easy access Maintenance port, Dyna-Balanced Rotor, and reliable Super Stopper Anti-Reverse.
    Sahara Specifications
    Ratio Capacity Weight Bearings
    6.2:1 10/140 9.7 3BB,1RB

Shimano Ultegra Advance C3000HG

Shimano
    BIOMASTER MG 1000 HGS

Solstace F1 Spinning So2500fi, 120/10lb Yds/test, 6.2:1 Gear Ratio, 9.4oz. from Shimano Reels