STAR 40 ERMA MAKİNA 5.2:1 devirli. aldım acaba 20 kilo felan çekermi bide özel kamafulaj misina sardırdım iyi iş görürmü birde kamafulaj sazan için idealmı sizce iş görürmü
15 liralık makinenin özellikle de erma gibi alt sınıf marka makinenin 20 kiloluk sazanı çekmesi kolay olmasa gerek. Ancak kısmet oldumu alasını çekersin belli olmaz bu işler. Misina mevzusuna gelince suyun içindeki,dipteki yapı-renk önemlidir. Eğer uyum sağlarsa kamuflaja gerek kalmayabilir yeşil bile iş yapabilir. Misina rengi için önceden açılmış bir konu.
İyi demiyorum,diyemiyorum. Ama bu makinenin iri balık avlarında iddialı olamayacağını söylerken de şans-kısmet faktörüne değinip makine kötü de olsa şansına kısmetine göre iri balıklar da tutabileceğini söylüyorum.
Yaşın daha 11 başlangıç için idare eder diyebilirim sadece. Ben senin yaşındayken bırak kendime ait makineyi balığı bilmiyordum daha
abi 11 yaşındayım ama 10 yıldır balıkçılığa merak salmış drumdayım balığa gidemiyince kriz geçiriyorum her hafta balığa gitmek istiom sayglarımla
Güle güle kullan fakat 20 kiloluk sazana denk gelmen çok büyük nasip olur, bu makineyle de onu kıyıya alırsan Rekorlar Kitabına girersin.
Bu makinaları biliyorum, 40'lık küçük kalır sazan efendilere ama elinede orta boy bişeyler yakışır kavrarsın rahat edersin. 2 sene önce elimde mevcuttu bunlardan 2 adet 60'lık ama pek randıman alamadım , marker olarak kullanmaya kalktım yine olmadı ama başlangıç için işini 1-5 kg balıklarda görür
bizim göllerimizde 10 kiloluk sazan çok zor ama eğer öyle biri denk gelirse takımının çok iyi olması gerekir bunlar iğne,misina,makina ve iğneye atılan düğüm bunlardan biri zayıf veya iyi olmasa balık kaçar mesela makina iyi misina iyi iğne iyi fakat iğneyi sağlam bağlayamazsan balık alır iğneyi gider senin tek eksiğin makina kaldıysa aşağıdaki makinadan ben aldım çok sağlam birşey biraz ağır.10-15 kiloluk sazanda dahi rahatça kullanırsın (bu işler birazda maddiyata bakar bundan çok çok kaliteli ve pahalı makinalarda var sen bütçene göre birşey seçersin)MAKİNAN MARKASI NE OLURSA OLSUN EN AZ 65 LIK OLSUN BÜYÜK SAZAN İÇİN http://www.avmarketi.com/asp/product/6970/OKUMA-LONBOW-LBII-665-MAKINE
Haklısınız, Samet ömerlide avlanıyorum diyordu ömerlide zor göüküyor 10kg Ama, iyi carper o zorlukların üstesinden gelir Gösterdiğiniz makina çok güzel, sazan avı için özel dizayn edilmiş en büyük artısıda baitrunneri.