Merhaba Sevgili Dostlar, 2 aydır gölde ve boğazda mitchell avocet 2 kullanıyordum şuan boğaz için Shimano exage 10000fb makine almış bulunmaktayım uzun süre kullanabilmek için makinelerin bakımı hakkında bilgi sahibi değilim ek olarak kafama takılan bir konu daha var boğazda atçek yapınca misinaya gelen deniz suyu makineye bulaşırmı yazılanları okuyorum denizden sonra normal su ile temizlemelisiniz kafam karıştı ve nasıl yapılması gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim aşağıdaki linkte shimano yağları var bununla mithcell ide yağlayabilirmiyim ? ne sıklıkla yağlamam gerekiyor http://www.ebay.com/itm/Shimano-Ree...t=LH_DefaultDomain_0&hash=item415cb09047#shId
bugüne kadar bir çok makinanın içini açıp bakım yaptım, çok çeşitli markaların (pelikan,alba, okuma, shimano, daiwa) ilk defa içini açacaksanız, paket içinde bir şema olması gerekiyor. Önce onu inceleyin ve açarken neyi nerden ne şekilde çıkardığınıza çok dikkat edin. Ben genelde sprey gress kullanıyorum(dişliler için), rulmanlar için ince makina yağı. Yani bu almak istediğiniz paketi istediğiniz makinada kullanabilirsiniz. Ama tekrar uyarıyorum makinayı açmadan şemayı inceleyin.! Ben ayda bir yapıyorum ama ne sıklıkla makinayı kullandığınıza bağlı bakımı. Kolay gelsin.
Makina'daki misinayı sudan korumak için av sonunda kamışın en büyük halkasına pamuklu bir bez sıkıştırın ve sarın. Bu suyun büyük bir kısmını alacaktır. En son kafadaki misinayı tatlı su (içme suyu vb) ile yıkayın. Ben misina kafada sarılı iken üzerine gres yağı sıkıyorum az miktarda, hem atışta hemde su tutmamada etkili misinaya bir zararını görmedim şimdiye kadar.
çok teşekkür ederim Ceyhun Bey, evet ilk kez bakım yapacağım elime olta almamım en fazla 2 aylık geçmişi var ve acemi olarak dikkat etmem gereken farklı konular neler bilemiyorum aklınıza gelen acemilerin sık karşılaştığı gözlemlediğiniz noktalarıda paylaşırsanız çook memnun olurum makine içi hakkında detaylar kutunun altındaki 2 sayfalık bir broşür gibi bişey vardı orda aradığım şey vardır sanırım saygılar
öncelikle farklı boyuttaki vidalar için uygun tornavidaları hazırladıktan sonra, şemayı inceleyin. Vidaları sıkarken yada sökerken zorlamayın. Makina kafasını çıkartınca altında bir somun vardır, o somunu kargaburun veya penseyle açabilirsiniz ama çok sıkmadan çevirin, üzerinde derin izler kalabiliyor. Kafa tamamen çıkınca pinyon dişlisi üzerindeki rulmanlara ulaşırsınız. Pinyon dişlisini yukarı doğru hafifçe çekerek rulmanları dağıtmadan ve sırasını unutmadan çıkartın. Rulmanları alkol veya ispirto ile temizleyin. Kurumalarını bekleyin ve yağlayın(ince makina yağı). Makinanın alt kısmıındaki dişliler için gres kullanın, dişlilerde önemli nokta eğer worm şaft mevcutsa sorun yok, ama örneğin Okumalarda EOS dişliler üzerinde kırmızı işaretler karşılıklı bakmak zorundadır. Eğer böyle bir işaret varsa dişliler üzerinde şemada kesinlikle bir uyarı vardır. Buna dikkat edin. Son olarak makinayı kapatırken önce üst kısmını (pinyon dişli, rulmanlar) kapatın. Sonra alt kısmını kapatmadan kolu takıp dişlileri yataklarından çıkarmadan hafif çevirin. sorun yoksa makinanın alt kısmını da kapatın. Kolay gelsin uzun oldu biraz ama
vauvvv gözüm korktu desem yeridir videoya çekeyim açarken daha sonra toparlama esnasında kesin yardımı dokunacaktır elinize sağlık çok yardımınız oluyor boğazda avlanıyormusunuz balık için genelde olta atanları izlemeye çalışarak bişeyler kapmaya çalışıyorum güleryüzle yaklaşıp bişey sorduğumda genelde cevap alıyorum ancak bu acemi buraya yapışacak gibi bir bakış izlenimi aldım iki kez yanlarına yaklaşmaya çekinir oldum kafamda karışmıyor değil bilgili birini bulunca herşeyi ondan öğrenesi geliyor insanın avlanma konusundada tavsiyelerinizi almak isterim yada siz avlanırken ben izleyeyim
Bence elinizde daha basit bir makina varsa, eski kullanmadığınız, önce onunla biraz uğraşın tecrübe kazanın. Sonra pahalı olanları açarsınız. Video mantıklı bir çözüm avlandığım bölgede kraça çıktığı için pek gitmiyorum artık, sezonda kapandı kapanacak, bu haftadan sonra soğuklar başlıyor. Artık mayıs ayında görüşürüzreeling
mayısa kadar boş suda atçek yapar iğnelerimi biler dururum hastalık virüsü girdi içime nette forumdan çıkmaz oldum uzmanlık isteyen bir alan kesinlikle ve bu ortamda bulunmakta su kenarında olmak kadar keyifli yeni bişeyler öğrenmek güzel bişey tanışmak isterim mayısda görüşmek üzere inş ...
Merhaba, yeni aldığınız bir makinanın her avdan sonra dış yüzeyini nemli bir bezle silmeniz ve atkı telinin misinaya temas eden rulmanını (silindirini) tatlı su ile yıkamanız yeterlidir. Ayda bir ise, kafayı çıkarıp ileri geri hareket eden mili hafif greslemeniz, atkı teli silindirini, atkı tekinin açıp kapanan kısımlarını ve kol topuzunu yağlamanız yeterlidir. Makinanızın kullanımınıza bağlı olarak, eğer yoğun kullanıyor iseniz 1 yada 2 yılda bir komple açarak eski yağları silip yenilemeniz yerinde olur. Tavsiyem yeni aldığınız bir makinayı yağlamak amacıyla ayda bir açıp dağıtmayınız. Rastgele...
şimdilik makinenin keyfini süreyim biraz daha, çok sık kullanmıyorum zaten dış temizliğine dikkat edeceğim şimdilik çok tşkler