Makine Bakımı İçin Alternatif ve Etkili Yağlama Yöntemi Sağlık sektöründe (diş) çalışıyorum. Diş için kullanılan aeratör türevi (diş oymak, kesmek için kullanılan) aletleri yağlamak için kullanılan sprey yağlar eminim olta makineleri için pratik ve etkili bir bakım olanağı sunacaktır. Muhtelif uzunlukta ve incelikte uçlara sahip bu spreyler en ince noktalara yağlama yapabilmek için üretiliyorlar. Yüksek devirlerde çalışan aeratör başlıklarını koruduğunu ve korozyonu önlediğini düşünürsek makineler için maksimum koruma sağlayacağı aşikar. Sizlerle paylaşmak istedim. Aşağıdaki linki örnek olarak verdim. Daha düşük fiyatlarada bulunabilir. http://www.dentalsepet.com/Urun/KAM...Yagi-500-ml-Ingiltere-Uretimidir==pmu502.html
Dişlilere olmasa bile rulmanlar için kullanılabilir; çünki dişçilik sektörüne benzer rulman kullanıyor makinalar; o kadar devirli olmasa da en fazla devir atan rulman 3000 ila 5000 arası atabilir duruma göre... Dişliler için ise silikon ve solvent barındırmayan; çok kalın olmayan; dişliyi saran yani yapışan tür yağlar kullanmak gerekiyor; eğer bu yağ bu özellikleri barındırıyor ise olabilir tabii ki... Ancak bu yağın yine de çok yüksek devirler için üretildiğini gözardı etmemek gerek... Ayrıca fiyatı da uygunmuş...
Yorumunuz için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla silikon barındırmıyor bu yağlar ve oldukça ince. Birçok marka var ve her birinde farklı spesifikasyonlar mevcut. Detaya inmek için araştırmak kıyaslamak gerek. Aeratör başlıkları birçok partiküle, kimyasala ve sterilizasyon sırasında yüksek ısılara maruz kalıyorlar ve bakımı için sadece bu yağlar yeterli oluyor.
hoca bunlar döner başlıklar için diyor. bir sakata gelmiyelim sonra. iyce araştırmak lazım. bazılarının oltası çok deyerlidir. daha önce wd40 ve türevi yağlayıcılar tavsiye etmişlerdi, kullandık dangır dungur etmiye başladı makinalar söleyeyim bu arada. ben atelyede ustama veriyorum elinde ne varsa bi güzel yağlıyor, ancak size tasviyem, kaliteli ve iyi makina kullanıyorsanız kendi yağından şaşmayın Eğer gerçekten iyi sonuçlar aldıysanız deneyelim