Arkadaşlar belki aramızda makinesinin bakımını kendi yapamayanlar için (Buna kısa zaman öncesine kadar bende dahildim)fotoğraflar ekledim belki yardımcı olur.
Anlatılanlar çok az ve ingilizce, resimleri ise online bakılacak gibi ayarlasaydınız daha iyi olurdu.
Düzelttiğiniz için teşekkürler.Çeviriye gerek duymadım resimler yeterli olur diye düşündüm bir dahaki sefere türkçe açıklamalı örnek sunmaya çalışırım.
elinize sağlık bakımını kendisi yapan kişiler bu resimleri anlaya bilir en azaından bikaç defa makinayı dağıtıp toplayan kişi neresini yağlaması gerektiğini bilir fakat hiç dağıtmamış olanlar nereleri yağlaması gerektiğini burada resimlerde tek tek anlatılmış bu yağlama işi makinın bilya sayısı ve bilyanın konulduğu yere göre değişiklik gösterir bu yağlama işini yaparken muklaka elinizde makinaın şemasının bulunması lazım vede çıkan parçaları sırasıyla fotoğrafta olduğu gibi ilk çıkan parçayı ensonda olacak şekilde yan yana dizip temizleyip sırasıyla tekrar yerine montaj edilmeli montaj esnasında kullanılan parçaların birbirini tutmasını sağlayan vidaların sıkılması esnasında çok fazla abanmadan uygun tork gücünde sıkılmalı bunu söylememin amaçı genelde metal vidlar grafit gövde malzemesine vidalandığından diş kapma yada sıyırma yalama olma gibi sorunlar çıkartır bu yüzden vidaları sökerken ve takarken tork ayarı olan küçük el matkapları ile kullanılangeniş bi saatci tornavida seti ve alyan seti olmalı vidaları sıkarken ve gevşetirken kullandığımız saatci tornavida setinin özelliği nekadar geniş olursa okadar iyi olur bunun sebi yanlış seçilmiş bi tornavida uzunun vida başlarının yalama olması yada vidanın özelliğinin yitirmesine sebe olur makianın içeirisinde metrik sistemde olamyan özel vidalarda bulunur ve aynı şekilde ters dişli vidalar gibi özel vidalar vardır bu yüzden çıkmayan açılmayan vidaların mutlaka bi sebebi vardır buyüzden sürekli aynı yöne zorlayıp vidanın kasını koparma yada sıyırmaya yalama sebep olabilirsiniz bakımını kendileri yapacak kişiler için şimdiden kolay gelsin bu ön bilgiler umarım iişinize yaara hepsi denyim ve tecrübeyle sabitdir
Elinize saalık güzel olmuş ama ilk defa makina açıcak birisi için yeterli deil yinede elinize sağlık.Konu açmayı bilmediim için burdan sormak istiyorum .dam quik 140 makinam var ama misina toplama bilyesi misina kanal yaptı ve orya sıkışıyo bunun bi çaresi varmı teşekürler şimdiden...
Anladığım kadarıyla kırmızıyla işaretli yerden misina geçmiyor,sürtünüyor,sıkışıyor. Bu demek oluyor ki ordaki bilya arızalı kanaatimce orası sökülüp bakımı yapılmalı kanal ve ordaki bilya yağlanmalı.
Teşekür ederim arkadaşlar değişim haricinde tamir olmuyo herhalde .Nerden bulabilirim yeni bilye söleyeilirmisiniz.
Valla hiç işim düşmediğine tam olarak bilmiyorum ama makineyi düzgün bir av dükkanına götürüp bilya lazım deyince vermesi lazım, av dükkanlarında olay çözülür bence.
Misinenin kanal açtığı metalin içinde minik bir rulman vardır o rulmanı bir vidayı sökerek çıkar sonra bir kabın içine az miktarda selülozik tiner koy ve rulmanı içine at bir saat kadar sonra rulmanı çıkart ve yere 10-15 kez yanağını vur tekrar tekara tinere sokup çıkartıp yere vur sonra iyice kuruyup tinerin uçmasını sağla ve çıkarttığın yere tekrardan oturt parmağına alacağın bir miktar gersi rulmanın yanağına bastır bu işlemide 5-10 sefer tekrarla rulmanın diğer kapağının aralarından eski gersin çıktığını göreceksin sonra bir bez parçasıyla çevreye bulaşan gresleri temizleyin son olarakta rulmanın üzerine geçen misina kılavuzunu kesilmiş (kanal açılmış ) olduğu için yenisi ile değiştirip vidayıda yerine taktıktan sonra makinanız kullanıma hazırdır Alparslan rulman o kesilmiş metalin içindedir ve misineye temas etmez