Makine + Kamış Kombine

Konu, 'Makineler' kısmında Simonare tarafından paylaşıldı.

1. Simonare

Simonare Derviş

Merhaba Arkadaşlar,

şu sıralar yeni bir set yapmaya karar verdim. şuanda elimde 2-12gr atarlı berkley 2.10 spin kamış + Shimano 2500 FA var. Surf için ise Mitchell 80-120Gr atarlı kamış + DAM var (sanırım 8000di)

Berkley kamışımı aldıktan sonra atarı düşük ve kamış kısa olduğu için pişman olmuştum fakat onun da yeri ayrı. kullanımı fevkalade rahat, çok hafif ve müthiş aksiyonlu bir kamış. Elinizden bırakmak istemiyorsunuz.

şimdi de atarı biraz yüksek spin bir kamış düşünüyorum ve bu noktada tecrübelerinize başvurmayı uygun gördüm.
    10-50gr veya 20-60gr atarlı yaklaşık 3 metrelik shimano kamış ve yine shimano'nun stradic 4000 serisi makine düşünüyorum. Aslında pek araştırma yapma fırsatı bulamadım. Kullanımı kolay, aksiyonlu, rahat ve hafif bir kombine istiyorum. at çek yaptığım zaman yormayacak bişey. İpekle zargana avlarken yorgunluktan her 8-10dk'de bir beni oturtmayacak birşey arıyorum.

fiyat olarak esnek davranabilirsiniz. Hergün set kurmak yerine 1 kere kurup uzun süre kullanmak taraftarıyım.

Fikirlerinizi bekliyorum.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Neden shimano?

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    '' Neden Shimano '' derken cevabı kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Daha önceki kullandığı ve kullanmaya devam ettiği makinada aynı marka ve memnun. Şikayeti yok. Bu nedenle bir sonra ki tercihininde, aynı yönde olması kadar mantıklı bir şey olamaz.

Arkadaşımız isabet kaydetmiş tercih şekliyle.:thumb: :thumb:

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Memnumuşta, şuymuşta buymuşta gibi bir bahane yok Tevfik abi. Eğer olay bu olsa, dünyada bir tek marka kalırdı şimdiye.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Meseleye geri dönersek...

"Çok memnunum"

Böyle bir kriter yok. Bir kriterin, kriter olması için bir şekilde ölçülebilir olması elzemdir. Herkes, herhangi bir şeyden çok memnun olabilir. Ama bu bir aletin o işe uygun olduğu, doğru alet olduğunu filan gösteremez.

Şöyle bir imkan olsaydı, piyasada mevcut her modeli aldım, taktım kamışa gittim ve her türlü denedim ettim, ahada bu makine en iyisi bunu gördüm. Ha, bu zaten "çok memnunum" lafı değil, bir comparison, yani karşılaştırma olurdu.

Bir karşılaştırmanında makul olması, bir anlam taşıması için, karşılaştırıldığı sahada kalması gerekir. Yani, siz bir stella ile saltiga'yı karşılaştırdıysanız, bu ikisinden birinin diğerinden daha iyi olduğunu çıkarırsınız.

Diyelim stella daha iyi çıktı. Bu onun Van stall'dan iyi olduğu anlamına gelmez. Bu, ultegra'nın da saltiga'dan iyi olduğu anlamına gelmez. Bu sadece ve sadece bu makine şundan iyi demektir, diğer hiç bir makineyi kapsamaz.

Dilerseniz, shimano'nun exage modeli ile Daiwa'nın dogfight'in karşılaştıralım? Bu ne biçim alet yaa,, 8 kg bile çkemiyor. Ama bak dogfight 25kg'da bana mısın demiyor, exage'de pek kötü çıktı canım.. Oldu mu bu şimdi?

Evet, her şey dengi ile karşılaştırılır. Sen gidip hafiflik vs. için tasarlanmış exage'i alıp, güç için tasarlanmış dogfight ile karşılaştırıyor, bu ne zayıflık diyorsan, bu da karşılaştırma sayılmaz. Bundan da işte şu makine döküntü filan diyorsan, abesle iştigal ediyorsundur sadece.

Birde review vardır. Yani gözden geçirme. Alırsın Exage'yi. rotoru tutar geriye zorlarsın. Beklenen, bunu belli bir esneme payından sonra olduğu yerde kalmasıdır. Zorlarsan, kırmalısın. Ama o da ne alet kaçırıyor. Geri dönebiliyor. Bu bariz bir meseledir, bir sorundur. Alırsın Saltiga'yı, kalama disklerini söker bakarsın. O da ne, metal kısmı sıyırmış, bildiğin sarmış alet. Ha, çalışmasına etki etmez ama, bu apaçık kötü mühendislik demektir.

İşte bu şekilde, bir aleti alır, belli özelliklerine vs. bakıp, bunun müspet menfi taraflarını ortaya koyarak bir değerlendirme yaparsın.

Ama çıkıp, "bende bu aletten var, çok memunum" diyorsan, bu hiç bir anlam ifade etmez. Bunun kimseye faydası da olmaz.

Ama daha kötüsü, ben çok memnunum, o yüzden bundan alacağımda bir anlam ifade etmez. en basit yönnden, şu marka makine bu marka kamışla çok iyi işlemiş olabilir. Ama bu aynı kamışla başka bir makine, başka bir kamışla başka bir makine vs. iyi iş çıkaracak anlamına gelmez.

Bu nedenle, burada sorulan soruya bir cevap vermek için seçim kriterlerini bilmek elzemdir. Çok memnunum bir kriter filan değildir, hiç bir zamanda olamaz.

Ya karşılaştırma yapacağız, diyeceğiz ki, şu makine ondan daha iyi. Yada diyeceğiz ki, şu şu makine de şu özellik var, bu senin işini görür. Ama başka birinin stilini, tekniğini, keyfini, zevkini asla bilemeyeceğimizden, asla memnun kalacağı bir makine veremeyiz de.

Birde sahte memnunluk olayı vardır ki, o zaten evlere şenlik bir olgudur. 700 gr^lık levreği çekemeyen makinesi yüzünden kamışla birlikte dağa yukarı koşan arkadaşları tanırım, ama hepsi de makinesinden öyle memnundur, öyle memnundur ki sormayın hiç. Gidin şu an galata köprüsüne. 100 kişi varsa 5 tane daiwa shimano filan ancak çıkar. 20 tane de okuma vs. çıksın. Geri kalan hemen hepsi, ne olduğu meçhul, fason vs. kamışlar, makineler olacaktır. Bu kişilere sorun, %90'ı gayet memnunun demezse, ondan sonra gelin. Ha, bu işkembesel bir durum değil, bizzat test etmişliğim vardır o köprüde.

Hal böyleyken, memnun olmak asla ve kata bir kriter olamaz.

Ama şunu çok insan farketmez, anlamaz. BU bilhassa sizin için, kendiniz için bir kriter olamaz. Yani, ben bundan memnunum diyerek başınızı o kuma gömdüğünüz sürece, hiç bir zaman daha iyisini edinemezsiniz. Ha, gücünüz yetmez vs. ayrı konu ama, mümkün olduğunca elinizdekini karşılaştırın, göz atın, değerlendirin ki, daha iyisini bulabilesiniz.

eğer ben memnunum lafı ise kriteriniz, elinizde hiç bir somut done yoksa, asla sizin için en iyi olan şeye ulaşamazsınız. Tüm mesele budur aslında.

6. Simonare

Simonare Derviş

Keşke memnunum demeseydim. Eminim ozaman yardımcı olacak biri çıkardı... tartışma platformundamıyız yoksa paylaşım platformundamıyız belli değil...

Kıbrısta her marka modeli bulamıyorum yeterlimi?
    Gideceğim balıkçı rum kesiminde ve elinde çok iyi shimano makineler var yeterlimi?
    fiyat karşılaştırmasını daha kolay yapabilirim yeterlimi?
    Yedek parça sıkıntısı çekeceğimi düşünmüyorum yeterlimi?

Marka ve model takıntım yoktur sadece iyi mal almak peşindeyim ve alırken de buzulursa veya bir parçası kaybolursa bulabileceğimden emin olmak istiyorum.

Elimdeki mevcut ekipmanın hiç olmadığını farzedelim... Arkadaşlar sadece tavsiyeye ihtiyacım var. Markaya bağımlı kalmak zorunda değil kimse. Shimano'yu bildiğim için kendi anlayışım açısından shimano olmasını tercih etmiştim fakat sorun olacaksa önemli değil.

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Derviş kardeşim, Ana vatandan, Yavru vatana selam ve sevgiler yolluyorum.

Bakma sen bizlere. Bizler zaman zaman tartışır, seviyemizi korur ve her ne kadar sanaldan da tanışsak, birbirimizi sever, sayarız.

Bak çevrene, çocuklar hangi ağacı taşlıyorlarsa, inan o ağaçta ya meyve vardır, yada bolca kuş. Yani o ağaç verimlidir.

8. Simonare

Simonare Derviş

hocam işin özeti ben kullanımı rahat tercihen shimano bir kamış ve makine istiyorum. spin de yapayım, zargana da avlayayım, kefale de atayım istiyorum.

bu baitmaster kamışlar ve makineler de var. hani sizde gördüğüm kadarı ile shimano merakı var. Fikirlerinizi paylaşaiblirseniz çok sevineceğim.

şimdiden teşekkürler

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Derviş, nedne sorun olsun ki?

Soru size ve açık ve net: Neden Shimano. Sizin cevaplarınızda öyle.

Ha, sizin adınıza cevap verenler oldu malum, o başka mesele.

Dersin ki, Shimano'nun sarımı düzgün. Yada hafif oluyor. Veya sağlam, yada aynen böyle, yok başka pek bir seçenek.

Bizde bakarız, deriz ki, bu arkadaş kalamaya önem veriyor. Sağlamlık istiyor, hafif, yormayacak bir şey istiyor. Elinde başka seçenek yok. Buna göre bir tavsiye de bulunuruz.

Bu yeterince açık değil mi?

Pek çok arkadaşın, bazen muazzam genellemeci, bazende muazzam indirgemeci olduğunu görüyoruz. X markasının Y modelini aldın. Şu dereye gittin, o derede bu takımla o balığı tuttun ve süper iş çıkardı. Tamam...

Ama bu aynı X marka Y modelin, şu körfeze gidince aynı şekilde iş çıkaracağı anlamına gelmez, birinci sorun bu.

İkinci sorun, X modeli aldım, senelerce kullandım, bozulmadı, kırılmadı, gayet memnunum. Peki bu, o makinenin senelerdir misinaya gam yaptırıp atışını bozduğu, misinanı eskittiği gerçeğini -varsa- değiştirir mi? Makinenin bir tek misinayı toplama ve sağkalma özelliğine bakarak bunu nasıl söyleyebilirsin?

Yeni konulardan birinde bir arkadaş diyor ki, ip misina aldım, pişman oldum. Acaba mesele, misina da mı, makinede mi?

İşte tüm bunları nazara alıp buna göre bir makine tavsiye etmek gerekiyor ki size isabetli bir tavsiye yapabilmiş olalılm.
    şte tavsiye veren, verecek herkes burada. Buyrun, hangi birisi misianya davranışını, bşalma anında dönüş ve sürtünem parametrelerini, hızlı sarasan ısınma durumunda ne olacağını, o modelde görülen aksayan yerleri, kalamasının ıslanma problemi var mı, tam dolu makara ile yarım makara arasıanda kalama kuvvet değişimi yüzde kaç vs. vs. yazıp bir cevap verdi/verecek?

Buyrun, gayet basit, bu bilgileri isteyin bakalım, kaç tavsiye sahibi bu konuda size bir şey söyleyebilecek?

Şimdi size daha somut, daha elle tutulur şekilde yardımcı olmak, paranızın karşılığını daha iyi almanıza katkıda bulunmak, av keyfinize keder verecek meseleler olmadan, zevkli avlar yapabilmenizi sağlamak adına, "Neden Shimano?" diye sormak suç mu?

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Derviş kardeşim,

Abi hitabınız bence çok daha isabet olacaktır. O beyan ettiğinez evrelere henüz ulaşamadım. Yinede teşekkürler ederim.

Bende öncelikle av merakı vardır. Dolayısıyla zevk aldığım takımlarla bu hobimi yerine getirmek, bana ayrı haz ve mutluluk vermektedir.

Şimdi yazarsam inanın konunuz kilitlenecektir. :confused: :confused:

Bu mesajınız ile zaten görüşler gelecektir. Bende en son yazayım.:p :p

Bu arada bu kataloğu inceleme şansınız olur ise, en azından bir ön bilgi oluşacaktır dimağınızda.

http://issuu.com/shimanoeuropefishing/docs/catalogue2012_english

Sevgiler.

11. Simonare

Simonare Derviş

neden suç olsun? "neden Shimano?" sorusuna gelen cevaplar konuyu saptırdı. Kusura bakmayın konunun uzaklaşmasına bozuldum ben.

neyse.

hocam sizde olan bilgi bende yok, ben o yüzden burdayım...

burada orjinal malzeme satışı konusunda sorunlar var. Gideceğim av marketi de ulaşım bakımından sorunlu bir yerde. Bu sebeple adamın elinde iyi shimano makineler olduğunu bildiğim için shimano dedim.

ozaman şöyle diyelim. Shimano olması şart değil bana ne önerebilirsiniz? ve niye? + önereceğiniz kamış ve makine hangi durumda avantaj, hangi durumda dezavantaj sağlar?

ben bu takımı tuzlu suda kullanacağım. hafif ve orta hafif atışlar için düşünüyorum.

teşekkürler.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Derviş, öncelikle olayları şahsileştirmem pek kolay kolay. burada beni gidip "Amanda Daiwanın distribütörünün şeysi" diye şikayer edeneler olsada, son 4 tavsiye ettiğim makinenin hiç birinin Daiwa olmadığını kendin görebilirsin. Yani shimano meselesini de şahsileştirmiş değilim elbette.

Buradaki mesele ne aradığını bilmek. Şimdi paramız bol ve malzemecinin laptopundan yazışıyoruz. Sana diyorum ki, en süper en iyi makine Saltgia Surf'turç Sende hemen kartını uzatıp, pin girip alıp gidiyorsun, en iyi en süper makineyle. Ama avlağa vardığında senin av şeklin sahte at çek ise, bu makine oradaki taşlardan farksız bir şey olur kalıverir.

Evet, çok uç bir örnek bu. Ama detaylara girdiğinde olay bu kadar zıtlaşmaya başlar.

Eğer sen, veya her kimse bir misina, bir kamış, bir makine isteyen, derse ki:

* şöyle bir yerde (göl, dere, nehir, durgun su, körfez, plaj, kayalık, tekne, akıntıs az, suyu bulanık/berrak vs.)

* Şöyle şöyle balıklar (lüfer, kofana, lambuka, turna, istavrit...)

* çapari, sahte vs. ile, canlı yemle vs. vs.

avlamak istiyorum, bunun için bana bir makine tavsiyesinde bulunur musunuz?

O zaman biz bakarız, deriz ki, bu adam berrak suda avlanıyor, FC ince takım lazım. O zaman bu ağrı kurşun kullanamaz, demekki örgü misina elzem. Bu durumda Ters V konik kafa olmalı, şu kadar kalaması olmalı, yüzüğü böyle olmalı, şı kadar misian olması lazım vs. vs. Tam o işe şak diye oturacak bir yada bir kaç makine tavsiye ederiz. Sende beğendiğini seçer, bütçeni vs. göze alır, beğenir alır kullanırsın.

Söylemek istediğimi anlayabiliyorsun sanırım. Bin çeşit makine olması, fiyat ve çeşit açısından en iyiyi yakalama gayretinden başka bir şey değil. Ama öyle yer var ki, en kral daiwa yerine sıradan bir shimano çok daha iyi oluverir. Daiwa surf makinedir, shimano spin mesela. Hiç bir makine her zaman her koşulda en iyi olmaz, olamaz.

Bugün piyasada "Ben şu şu makinayı/misinayı/kamışı/iğneyi aldım da, kötü çıktı, berbat bir şey" filan diyen arkadaşların en temel problemleri:

* Ağırlıklı av sitiline uygun olmayan makine/kamış/misian tercihleri.
    * Mevcut malzemeyi doğru kullanma eksiklikleri.
    * Takımın bir bütün olduğunu düşünmeyip, örneğin misina alırken makinelerini akla getirmemeleri...

Şeklinde özetlenebilir. Öyle dramatik sonuçlar ortaya çıkıyor ki, insanın içi acıyor.

Hal böyleyken, koş koş shimano al, yok daiwa al diyenlerin neyin peşinde olduklarını anlamakta hiç kolay olmuyor elbette haliyle.

13. Simonare

Simonare Derviş

Serdar bey açıklamalarınız için teşekkür ederim. Söylemek istediklerinizi çok iyi anladım. Şimdi dilim döndüğünce nasıl bir iş için takım oluşturmak istediğimi anlatmaya çalışacağım.

öncelikle elimde 4.20m surf bir kamış ve 2m spin kamış var. Avlanırken farkettim ki spin kamışları kullanmak daha bir hoşuma gidiyor :)

neyse esas konuya gelelim:

ben kıbrısta yaşıyorum ve burada özellikle yazda sokar (sokan) avlarız fakat ekim ayına girdikten sonra sokar azalır ve alternatif avlara yöneliriz. Ben şimdiye kadar ağırlıklı olarak hep sokar avlamışımdır ki bu da göl oltası ile yapılmaktadır. makineli avında aslına bakarsanız yeni sayılırım. Surf kamışımla uzak dip atışlar yapabiliyorum fakat hal zargana avına geldiği zaman görüyorum ki çok ağır bir kamışa sahibim. Özellikle zargana topu ve ipek ile at çek şeklinde avcılık yapacağım zaman şartlar daha da zorlaşıyor ve 10 dakikadan sonra elim kolum bi hayli yorulmaya başlıyor. Spin kamışımı alırken atarı bayaa düşük almışım 2-12 gr atarlı, bu kamışla da mineri, turna gibi balıkları yakalamak için kullanıyorum ama avlanırken bir şeyin eksik olduğunu gördüm orta lasmanda beni çok yormayacak bir oltaya ihtiyacım olduğunu hissettim. Hatta ağırlıklı olarak o kamışı kullanabileceğim bi ton yer var. Mesela Sarpa avı yapabileceğim hafif bir oltaya sahip olmak istiyorum. Bu yüzden de orta boy bişey düşünmüştüm.
    Avcılığı karadan Denizde yapmaktayım ve genellikle durgun veya hafif dalgalı sularda avlanıyorum. Buralar genel olarak kayalık yerler fakat kumlu yerlerde de avlanmaya gittiğim oluyor.
    Zargana avcılığında aterin (gümüş balığı kullanıyorum).. veya karides tercih ediyorum. Canlı yem buralarda pek bulunmuyor bu sebeple tutarsam gümüş veya küçük midyeler kullanıyorum.

Ekstra bilgiler: spin makinemin üzerinde 15 lik berkley nanofil misina var (beyaz). 2mt boyunda parçalı berkley kamışım var. yine shimano seido 2500FA makinem var.
    surf kamışımda şu aralar parça sorunu yaşıyorum oyuzden DAM makinemi kullanamıyorum. Caption'in basit bir makinesini aldım günü geçirmek için. Kamışım yine Mitchell 80-120gr atarlı 4.20lik kamıştır.

son zamanlarda bu baitcasting kamışlarını da duyuyorum. Hani açıkcası çeşitli şekilde avlanabileceğim bir ürün arıyorum.

fikirlerinizi alabilirsem yönlendirmeniz doğrultusunda daha detaylı bilgi vermeye çalışacağım.

esas hedefim bana yüksek aksiyon yaşatacak, zevkimi doruklara çıkaracak bir alete sahip olmak. ellerimde balığın verdiği hazzı hissedebilmeyi umit ediyorum.

14. Simonare

Simonare Derviş

Arkadaşlar yorumlarınıza ihtiyacım var!

15. arslantunc

arslantunc Tunç Arslan

Favori Kamış:
    Mad D-Fender 3.60
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner
    Derviş kardeşim,

Kamış olarak Okuma V System, makina da Shimano Biomaster SW 4000 al. Fiyat / performans olarak ikisi de çok iyi. Makina hakkında forumda bir çok bilgi var. Kullanan arkadaşlar var ve tecrübelerini paylaşmışlar. Kamışı bende kullanıyorum. Tek kelimeyle mükemmel. Bence bütçeni makinaya zorla. V system çok iyi bir kamıştır. Karbon halitesi, hafifliği, fuji halka ve makina yatağı ve tabiki Cengiz Balıkçılık garantisi. Daha ne beklenirki..

16. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Spin istiyorsanız v system bi harika:).

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Derviş kardeşim, umarım bayağı bilgilenmiş oldun bu vesile.

İlaç prospektüsü gibi yazmak yerine, önceki iletimde verdiğim kataloğu ve bizdeki linkleri incele ve fiyatı konusunda ön fikir sahibi ol. Bahsettiğin yere git ve bilinçli bir müşteri olarak şu, şu ve şu modellere bakmak istiyorum de. Tabii başka markalarda varsa canlı canlı kıyaslamanı yap.

Bulunduğun konum olarak size en uygun olabilecek makinalar aşağıda ki linler ve onun eşdeğerleri olacaktır. Bütçenizi belirtmemiş olmanıza rağmen 3 aşağı, 5 yukarı tahmin edebilmekteyim.

Profosyonel anlamda trolling ve jigging türü av partileri düzenlemeyecekseniz,

http://www.balikavmarketi.com/Urun/...0-531-TUR-5xSA-RB1BB-SURF-MAKINE-pmu1855.html

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-ULTEGRA-5500-XTB-531-TUR-41-BB-pmu750.html

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-ULTEGRA-5500-XSB-4S-ARB1-BB-pmu37.html

Bunların ve eşdeğerlerinin size yeteceğini düşünürüm.

Bunların 10000 ve 14000 lik boylarıda var ama bulunduğunuz yer itibarıyla fazlaca büyük gelecektir kanısındayım. İncelemeniz ve daha deteylı bilgi sahibi olabilmeniz için;

http://www.balikavmarketi.com/Kategori/products.asp?cat_ID=55&syf=2

http://www.balikavmarketi.com/Kategori/products.asp?cat_ID=55&syf=3

Neticeyi ve değerlendirmelerinizide, fiyat kyaslarıyla birlikte buradan paylaşırsanız ayrıca memnun olurum.

Bu vesile bayramınızı tebrik eder, esenlikler dilerim.

18. furunotr

furunotr Haluk

Siz aldırış etmeyin; Skoylu'nun Shimano markasına antipatisi var biraz sanıyorum...:) Ben de kullandığım Shimano modelinden memnunum ve memnuniyet varken başka ürün aramam pek... Neyse konumuza dönelim; şöyle bir model var Shimano'da; işinizi görür mü; ya da bütçenize uygun mu bilemiyorum ancak oldukça hafif ve iyi bir makina; tabii orada bulunabilir mi onu da bilemiyorum; ancak yine de inceleyin; ben elime alıp incelemiştim ve beğendim sonuç olarak...

http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/28

Ya da şurada daha makul fiyatlılar mevcut...

http://www.balikavmarketi.com/Kategori/Spinning-Makineler-pmk57.html

19. Simonare

Simonare Derviş

Altta onerdiginiz 3 makinenin modeli yani fakat kendileri farkli. Bu 3 U arkasında secim yapacaksak nelere dikkat etmeliyim?

Birde sanırım bunlar surf makine. Neden surf seciyoruz. Atarı 10-50 veya 20-60 cıvarı bir kamis düşünüyordum ben çok amaçlı kullanım için. Bu kalmışa surf makine mi koymalı?
    Yanlış degerlendırıyor dabolabilirim suanda. Hatam varsa affola

[QUOTE=isottevfik;1020978]Derviş kardeşim, umarım bayağı bilgilenmiş oldun bu vesile.

İlaç prospektüsü gibi yazmak yerine, önceki iletimde verdiğim kataloğu ve bizdeki linkleri incele ve fiyatı konusunda ön fikir sahibi ol. Bahsettiğin yere git ve bilinçli bir müşteri olarak şu, şu ve şu modellere bakmak istiyorum de. Tabii başka markalarda varsa canlı canlı kıyaslamanı yap.

Bulunduğun konum olarak size en uygun olabilecek makinalar aşağıda ki linler ve onun eşdeğerleri olacaktır. Bütçenizi belirtmemiş olmanıza rağmen 3 aşağı, 5 yukarı tahmin edebilmekteyim.

Profosyonel anlamda trolling ve jigging türü av partileri düzenlemeyecekseniz,

http://www.balikavmarketi.com/Urun/...0-531-TUR-5xSA-RB1BB-SURF-MAKINE-pmu1855.html

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-ULTEGRA-5500-XTB-531-TUR-41-BB-pmu750.html

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-ULTEGRA-5500-XSB-4S-ARB1-BB-pmu37.html

Bunların ve eşdeğerlerinin size yeteceğini düşünürüm.

Bunların 10000 ve 14000 lik boylarıda var ama bulunduğunuz yer itibarıyla fazlaca büyük gelecektir kanısındayım. İncelemeniz ve daha deteylı bilgi sahibi olabilmeniz için;

http://www.balikavmarketi.com/Kategori/products.asp?cat_ID=55&syf=2

http://www.balikavmarketi.com/Kategori/products.asp?cat_ID=55&syf=3

Neticeyi ve değerlendirmelerinizide, fiyat kyaslarıyla birlikte buradan paylaşırsanız ayrıca memnun olurum.

Bu vesile bayramınızı tebrik eder, esenlikler dilerim.[/QUOTE]

20. Simonare

Simonare Derviş

Haluk bey linkini gönderdiğiniz sitenin Japonca olması sebebi ile hem TR deki isminin karşılığını bulamadım hemde özellikleri konusunda bilgi edinemedim. Yardımlarınızı rica ederim
    Tsk.