Değerli Arkadaşlar, Üstadlar; İnternetten araştırdığım kadarıyla 30 ila 80 lira arası değişen çoğunluğunun markası fladen olan 10-40, 20-40,5-20, 15-40 vs gibi atar ağılığa sahip teleskobik makine kamış setler görüyorum.Ancak tarafımdan tecrübe edilmiş bunun gibi ucuz ürün yok.Yanlış anlaşılmasın ucuz ve kaliteli olabilirler ama ne derece güvenilir olur bilemediğim için sormak istiyorum.Ben bu setlerden alsam acaba iş görür mü?Her nedense ben spin kamışların hep 2 parçalı olsa daha iyi olur tarafındayım, sanırım okuduğum yorum ve tavsiyelerden kaynaklanıyor ama ne derece doğru bilmem.Bu konuyla ilgili bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.Kısa zaman içerisinde düşük bir bütçe ile bunlardan almak istiyorum.Aslında tavsiye edilen bazı makine ve kamışları inceledim ama 150-200 tl de vermek istemiyorum.O kadar fazla at-çek yapmadığım için bu miktar çok fazla geliyor. Değerli görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler Saygılarımla
Anladığım kadarıyla kimse bu setlerden alıp kullanmamış. O zaman bende kullamamalıyım diye bir sonuç çıkardım kendi kendime.Kendin sor kendin cevapla yani
İstanbul da yaşayan bir çok amatör balıkçı o kadar at çek yapmıyor. Ancak tatile çıkıldığında veya hafta sonu çeşitli beldelere kaçılıp bu sporla uğraşılıyor. Lakin çok zevkli bir av türüdür ve ben şimdiye kadar bu iş için yaptığım hiç bir alışverişten gocunmadım. Sadece yeni aldığım bir çanta var o nun için "lan çok gerekli miydi?" diye soruyorum kendi kendime. O nun dışında iyiyim yani yaptığım harcamalardan mutsuzluk duymuyorum.
Ramazan kardesim, 50 - 60 tl.satılan hazır setlerden bahsedince kimse birsey diyemez. Madem ki bu ise soyunuyorsun,birazcık fedakarlık sart. Bizde bir laf vardır," UCUZ ETİN YAHNİSİ YAVAN OLUR " diye. Gene alt seviyelerden basla ama, ele avuca gelir cinsten olsun. Mesela SHIMANO HYPERLOP makina ortalama 70 tl. SHIMANO HYPERLOP kamıs 3.00 m.Teleskopik 70 tl.civarı.Al sana yeni baslayan icin 4 x 4 set.Yarı yolda kalmazsın. Tevfik.
öncelikle merhabalar arkadaşlar atçek için esnek ve güzelbi kamış şart .ama dip ve mantarlı için bukadar para vermeye gerek yok ben yeni iki takım aldım silikon kamış ve on bilyalı iki makinayla beraber 0,40 topik misina 130 tl çokda salam makinalar istersenin sitenin ismini verebilirim rast gele
Bende o yüzden sonradan pişman olmayayım diye soruyorum Abi aslında.Simdi vereyim parayı sıkıntı değil ama hani bir hevesle bir iki kullan sonra kenarda dursun insan pişman oluyor;daha önce yaşadım aslında.Ama nihayetinde bu riski almak lazım sanırım.
Tevfik Abi haklısınız da İstanbulda at çek yapma fırsatı çok yok aslında sonradan pişman olmayayım diye bu kadar para verince ama işte Gülü seven dikenine katlanır olayı başka çare yok madem vereceğiz bu parayı.Söylediğin fiyatlar çok yüksek değil bana göre.Ben bu setlerin 250-300 den başladığını düşünüyordum.Önerini dikkate alarak bu kamış ve makineyi araştıracağım Abi çok sağol
İsmail Abi ben sadece at çek için bir spin set istiyorum o yüzden sordum bunu ama bakalım Tevfik Abinin önerisi mantıklı sanırım bi araştırma yapacağım.İlginiz için çok teşekkürler.
Yok yok merak etme sen bir kaç kez rapalayı yüzdür suda bak nasıl kanına işliyor. Heee bide levrek yapıştırırsın bide bu iki kg lık bir balık olur o zaman balık gelecek umuduyla emin ol. Balık tutmasan bile ömür boyu at çek yaparsın.
İnşallah diyorum ne diyim. Aslında pek yabancı değilim at çek olayına.Tatlı suda yapardım Zonguldak'ta. Denizde başka tabi herkese verdiğiniz destek için teşekkürler.Bu arada Mehmet sağol yani direkt kabul edildik at çekcilere