Evet , bireysel araştırmalarım ve özelden aldığım desteklerle aşağıdaki ikili de karar kıldım ama henüz almadım. Avrupa yakasında hem deniz hem göl'de kullanabileceğim (kefal-levrek-kızılknat-sazan ve ilerde turna tutmak için) bir malzeme olsun istiyorum. Yarın akşam makine ve kamış'ı en azından sipariş etmiş olmak istiyorum. LINEAEFFE ALL AROUND CARBON KAMIŞ 150-300G 3.50 350cm boy, Teleskopik karbon kamış 150-300g atar yüksek dayanıklılık Vidalı makine yuvası 99cm kapalı boy 565g ağırlığında Lineaeffe'nin uygun fiyatlı genel kullanım modellerindendir. Çok sağlam ve yüksek atarlı bir kamıştır. ATHLETE 50 ALBA STAR MAKİNE 4 rulman+1 adet anında duruş rulmanı, 5.14:1 devir, 0.35/245 mt misina kapasitesi, Yedek grafit makara * 4 normal + 1 tek yön bilyesi * Yedek grafit makara * Tek tuşla kapanmalı sağa sola dönüşümlü kol * Arkadan kalama * Aleminyum uzun makara Acemi gözüyle hem ekonomik hem de sağlam bir makine +kamış ikilisi gibime geldi...Almadan önce son kez fikirlerinizi almak isterim. Şimdiden teşekkürler.
Sevgili Fatih baştan şunu söyleyeyim: Şanssız başladın. Şanssız başladın zira; bu konuyu üyeliğinin hemen sonrasında bu işten anlamayan bana sordun. Kimsenin haberi yoktu tabi ama, şimdi herkesin haberi olmuş oldu ve yapacak bir şey de yok maalesef. Ayrıca kıyamet gibi bilgi varken sitemizde ve bunları kendin arayıp bulacağın yerde, sen tuttun yeni konu açtın. Bekledin, bekledin… Sonra? Bekleyemedin. Halbuki beklemek sazan avının olmazsa olmazıdır abici. Takım bilgisi beklemek onun yanında solda sıfır kalır. Neyse ki bunu da bu sayede öğrenmiş oldun diyelim. Kim bilir, konu açmış olman bu açıdan senin için hayırlı olmuştur. Şanssız başlamak, kötü bitirmek değildir. Sabrı öğrenmek, hayatın en büyük trofesidir. Sazan avı için de en gerekli şeydir. Bu kısa girişten sonra, verdiğim linklerde sazan avının felsefesine dikkat çeken ve hepimiz için her zaman ufuk açıcı ve yol gösterici bilgilere haiz, sevgili hocamız Yakup Erdem’in açıklama ve değerlendirmelerine özellikle dikkatini çekmek isterim. İlk avında başarılar dilerim. Şimdiden rastgelsin. Sonucu heyecanla bekliyorum, selamlar. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=25095 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29185
Abi ben nerden bileyim benim sazan avlayacağımı , adı üstünde acemiyim Bak alttada kocaman yazıyor...32 yaşıma kadar sabretmişim , içimdeki balık aşkı coşkuya geldi heyecana kapıldım biran önce takımı dizmek için Hem niye herkesin ortasında bağırıyorsun bacak kadar çocuğa yaw Bu arada son 1 hafta da hayatımda okumadığım kadar çok şey okudum bir forumda...Ama denk gelmemiş yukardaki linkler Onları da hatim edip , biraz daha araştırma yapsam iyi olacak... Moderatörrrr kilit lütfennnn )) (yoksa rezil olacam)
Nuri abi gönderdiğin linklere baktım , bazılarında ki tavsiye ürünler için verilen linkler inaktif durumda Tozlu raflardan çıkarmışsın belli dosyaları Şaka bir yana çok faydası oldu. 2 şey öğrendim ; 1) Bu işi biraz kişiye özgü bir hobi...%100 fikir birliği yok , olmamasıda doğal ve hatta güzel olan tarafı da bu. 2) Acemiysen acemiliğini bil ) Ben de tüm acemiliğimle bir seçim yaptım. Merak etmeğin yukardaki ikiliyi almayacam. Biraz önce baktımda cevap yazmamakta haklıymışsınız Neyse Pazar gününe kadar nasıl dururum bilmiyorum ama yarın sabah beğendiğim bir kamış ve makinenin siparişini verecem netten. Pazar günü de test edeceğiz artık Testin sonuçları olumlu olur inşallah ben de raporu sizinle paylaşırım...
Güzel, gayet güzel. İşte böyle-böyle, böyle-böyle derken bir bakmışsın elde var sıfır. Olmadı, dön başa yeniden. Düşün, taşın, kaşın. Bir daha ve bir daha derkeeen.... Yol uzun ve sonu yok abici. Ancak bu yolda adım atmanın keyfi göreceksin ki hayatına çok ayrı bir değer katacak. Ve şükredeceksin, kendinle gurur duyacaksın. Bir soru: Testin sonucu olumlu çıkmaz ise? Bakayım dediklerimi anlamışmısın?
Aslında prensibim değildir ancak Sen daha çok "acemisin" a-) Tamam. b-) Devam. c-) Bir şey anlamadım.
Fatih biz bu sınavlardan geçtik Nuri hocamın eline düşmüşsün bi kere, Allah kolaylık versin kardeşim, Bu gece bitmez
Fatih bir soru sordu pişman oldu.Pişmanlığın adı ''Balli''. Yahu bir acemi buldunuz oynatın bakalım. Ona öyle taktikler vereceğim ki ağzınız açık kalacak. Aynı bunun gibi
Fatihcan, bak abilerin geldiler. Benden bu kadar, Seni önce Allah'a sonra abilerine teslim ediyorum. Kendine iyi bak. İnsanın ağzını açık bırakan "açık çek" Nejat abimizden geldi. Daha ne istersin, hayırlı olsun.Ben den kurtuldun yani. Şimdilik Hariciye koğuşumuza uğramaya fırsat bulamadım. Buradan sesleneyim bari: Hayırlı geceler, yarın görüşmek dileğiyle dostlar. Selamlar, sevgiler.