Makine Kırıldı

Konu, 'Makineler' kısmında pitbull tarafından paylaşıldı.

1. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Arkadaşlar makinenin kamışa bağlandığı düz yeri kırıldı. Aşağıdaki resimde kırılan yeri kırmızı çizgi ile gösterdim. Kırılan parça nerede bilmiyorum. Acaba ben bu kırılan yer için ne yapabilirim?

Fotoğraf alıntıdır, üzerinde kırılan yeri göstermek için ekledim.

5-6 senedir kullandığım ve bakım yapmadığım halde tıkır tıkır çalışan makinemin kırılması beni çok üzdü.

Makine SilverStar marka ama internette hiç rastlamadım.

2. muratemir1980

muratemir1980 Murat

Geçmiş olsun ...

3. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Okuma trio serisinde bu tip kirilmalara karsi guzel bir yapi gelistirilmis... Tabi dahami kalitelidir yoksa degildir bilmiyorum....

Sizin makinaniz icin gecmis olsun diyorum... Sanirim tamiri yok.... idk

4. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    onu bi şekilde kamışa sabitlemek mümkün olmalı yani ne yapar eder hallederdim bunu.belki şu an üzüldüğün için çözüm bulamıyosun ama illa bi yolu vardır ve daha bence çok kişinin başına gelmiştir.

5. muratemir1980

muratemir1980 Murat

Kelepçe ile kırılan yerden kamışa sabitlenebilir belki!yada şu elektirikçilerin kullandıkları kablo sabitlemeye yarayan tek taraflı adını hatırlayamadığım plastik kelepçe gibi şeylerden kullanılabilir.

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Olur oyle arada... kazayla adam oluyor..

Canin sagolsun...

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Canın sağolsun. Yeter ki gönüller kırılmasın.:thumb: :thumb:

8. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    bu tip kırılmaların tamiri olmaz :eek: madem makineden vaz geçemiyorsun cyrr sür japon yapıştırıcısını bolca kamışta tamamen sabit kalsın hihi

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Metal ise kaynak olur. Grafit ise sakat. Yapistirmak gerekir. Dis taraftan destek ister. Onun üzerine de arkadaslarin dedigi gibi kelepçe. En pis yerden kirilmis. Saglik olsun, mala gelsin.

10. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Geçmiş olsun,Yeni makine araştır bence,

11. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    bir sefer benimkide aynı şekilde kırılmıştı ama plastikti kaliteli bir yapıştırıcıyla bol şekilde sürerek yapıştırdım kaya gibi oldu

12. Volkan0690

Volkan0690 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Flame 30
    Gecmis olsun.Tam gösterdiğin noktadan benimde bi makinam kırılmıştı. Kamişa iyice sıkıştırıp koli bandiyla bantlamıştım. Benim makina 60likti. Artik pek beklemeli avlara gitmedigim için duruyor oyle ama kullanilir durumda hala. Eğer bantlarsan av bitince hemen çikar bantlari yoksa kamista iz birakiyo cikmamak uzere aklinda bulunsun :)

13. king_barracuda

king_barracuda

merhaba..
    makinenin o kısmı grafitse kaynak olmaz.
    elinde fazla kullanmadığın bi kamışın varsa. onunla ayrılmaz bir bütün haline getirip kullanabilirsin:)

ön kısımdaki çıkıntıyla arka kısımı japonla sabitle.sadece sabitle. bu çıkıntıları olta yüzükleri klavuzlarındaki gibi ip sargıyla sar. ince ip sargının üzerindende aynı yüzüklerdeki gibi epoksi sürdünmü tamamdır.

şuan malzeme çantamda epoxi yok. yapamam dersen b.çekmeceye yakınsan epoxi ile kamış makineyi ver bana sarmasını epoxisini işçiliğini yapıym tekrar al .

14. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    once japonla yapıştır sonra o kırılan yerin ön tarafına ya sigara külü yada bakır kaynagında kullanılan tozla destekle üzerine japon sür kemik gibi olur

15. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    6 sene kullanmışın,yenisi 20 liraya satılan bi makine,at yenisini al. kıyamam ,hatırası var,seviyorum diyorsan bir tornacıda kırılan yerin dibinden deldir,deliğe biraz daha kalın bir akıllı vida ile direk kamışa sık. ama bence at artık ekmeğini yemişin.

16. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    yenisini al diyenlerin hepsi malzemecilere çaılışıyor, milli servetten kayıp, para çine akıyor. bizim atelye de mitre mate var. fısfıslı. bu tür parçaları onunla yapıştırırım zımba gibi tutar. dışardan da destek verirsin. tutamakta yeteri boşluk varsa, yine dışarıdan sicimlede destek verirsin. Ama hiçbir zaman eskisi gibi olmaz. ha benim yapıştırıcıyla yapıştırırsanda bir daha eski yerinden kırılmaz onu sölüm. elinde yoktur buyuk ihtimal, 1 damla yapıştıtıcı için gidipte almaya da değmez. olan birinden bul (bazı marangozlarda olur, rica edersen adam 1 dakkada 17 saniyede yapar o işi). japonla, baliyle felan deneme fayda etmez, 502 eksenel kuvvetlere çok dayanıklı değil, ve tekrar üstünden besleme yaptın mı kendi kendini çözüyor

17. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bu arada o spreylilerin adileri çıktı piyasada çok satıyorlar, onlarda yaramaz, biz dükkanda orjinal yapıştırma işlemleri yaptığımız için mitremate kullanıyoruz

18. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Teşekkür ederim...

Teşekkür ederim...

Teşekkür ederim...

Teşekkür ederim...

Teşekkür ederim...

Teşekkür ederim...

Teşekkür ederim..

Teşekkür ederim...

Teşekkür ederim...

Teşekkür ederim...

Teşekkür ederim..

Teşekkür ederim...

Teşekkür ederim...

Teşekkür ederim..

Teşekkür ederim...

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Aslına bakarsanız makineyi kamıştan ayırmaya çalışırken kırdık. Makine ile kamış 6 senedir birlikte ve artık yapışmışlar birbirlerine :D. Ancak o vakit çıkarıp başka kamışa takmam gerekiyordu ve dayıma ''sen çıkartsana'' dedim. Dayım da ne yaptıysa oradan kırdı.

Makineye üzülmemin sebebi; hala tıkır tıkır çalışması. Yağ gibi akıyor makine :). O bölüm kırıldı diye makineyi çöpe atmak istemedim.

Ortak karar makine ile kamışın yapıştırılması sanırım. Zaten tek çözüm de bu gibi görünüyor.

Söylenilen bütün teknikleri birleştirip kamışa yapıştırmayı deneyeceğim. Eskisi gibi olmaz ama olduğu kadar yapacak bir şey yok.

Baktım olmuyor, yeni bir kamış-makine alırım.

19. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Benimde sık kullandığım eski bir makinamı geçen ay arkadaş aynı yerden kırdı. Avlaktaki yaşlı bir amca arkadaki kırılmayan kısım ve kırılan yerde kalan küçük parçayı misinayla dolayarak sabitledi. Görüntüsü hoş değil ama eskisi kadar sağlam sabitlendi. En azından beklemeli avlarda öylesine bir makinan olur. :)

20. balikci

balikci

Epoksi macun ile yapışır. Eskisinden sağlam olur. Kırtasiyelerde 10TL gibi bir rakama 50 gramlık çeşitlerini bulabilirsin.