Arkadaşlar makinenin kamışa bağlandığı düz yeri kırıldı. Aşağıdaki resimde kırılan yeri kırmızı çizgi ile gösterdim. Kırılan parça nerede bilmiyorum. Acaba ben bu kırılan yer için ne yapabilirim? Fotoğraf alıntıdır, üzerinde kırılan yeri göstermek için ekledim. 5-6 senedir kullandığım ve bakım yapmadığım halde tıkır tıkır çalışan makinemin kırılması beni çok üzdü. Makine SilverStar marka ama internette hiç rastlamadım.
Okuma trio serisinde bu tip kirilmalara karsi guzel bir yapi gelistirilmis... Tabi dahami kalitelidir yoksa degildir bilmiyorum.... Sizin makinaniz icin gecmis olsun diyorum... Sanirim tamiri yok.... idk
onu bi şekilde kamışa sabitlemek mümkün olmalı yani ne yapar eder hallederdim bunu.belki şu an üzüldüğün için çözüm bulamıyosun ama illa bi yolu vardır ve daha bence çok kişinin başına gelmiştir.
Kelepçe ile kırılan yerden kamışa sabitlenebilir belki!yada şu elektirikçilerin kullandıkları kablo sabitlemeye yarayan tek taraflı adını hatırlayamadığım plastik kelepçe gibi şeylerden kullanılabilir.
bu tip kırılmaların tamiri olmaz madem makineden vaz geçemiyorsun cyrr sür japon yapıştırıcısını bolca kamışta tamamen sabit kalsın hihi
Metal ise kaynak olur. Grafit ise sakat. Yapistirmak gerekir. Dis taraftan destek ister. Onun üzerine de arkadaslarin dedigi gibi kelepçe. En pis yerden kirilmis. Saglik olsun, mala gelsin.
bir sefer benimkide aynı şekilde kırılmıştı ama plastikti kaliteli bir yapıştırıcıyla bol şekilde sürerek yapıştırdım kaya gibi oldu
Gecmis olsun.Tam gösterdiğin noktadan benimde bi makinam kırılmıştı. Kamişa iyice sıkıştırıp koli bandiyla bantlamıştım. Benim makina 60likti. Artik pek beklemeli avlara gitmedigim için duruyor oyle ama kullanilir durumda hala. Eğer bantlarsan av bitince hemen çikar bantlari yoksa kamista iz birakiyo cikmamak uzere aklinda bulunsun
merhaba.. makinenin o kısmı grafitse kaynak olmaz. elinde fazla kullanmadığın bi kamışın varsa. onunla ayrılmaz bir bütün haline getirip kullanabilirsin ön kısımdaki çıkıntıyla arka kısımı japonla sabitle.sadece sabitle. bu çıkıntıları olta yüzükleri klavuzlarındaki gibi ip sargıyla sar. ince ip sargının üzerindende aynı yüzüklerdeki gibi epoksi sürdünmü tamamdır. şuan malzeme çantamda epoxi yok. yapamam dersen b.çekmeceye yakınsan epoxi ile kamış makineyi ver bana sarmasını epoxisini işçiliğini yapıym tekrar al .
once japonla yapıştır sonra o kırılan yerin ön tarafına ya sigara külü yada bakır kaynagında kullanılan tozla destekle üzerine japon sür kemik gibi olur
6 sene kullanmışın,yenisi 20 liraya satılan bi makine,at yenisini al. kıyamam ,hatırası var,seviyorum diyorsan bir tornacıda kırılan yerin dibinden deldir,deliğe biraz daha kalın bir akıllı vida ile direk kamışa sık. ama bence at artık ekmeğini yemişin.
yenisini al diyenlerin hepsi malzemecilere çaılışıyor, milli servetten kayıp, para çine akıyor. bizim atelye de mitre mate var. fısfıslı. bu tür parçaları onunla yapıştırırım zımba gibi tutar. dışardan da destek verirsin. tutamakta yeteri boşluk varsa, yine dışarıdan sicimlede destek verirsin. Ama hiçbir zaman eskisi gibi olmaz. ha benim yapıştırıcıyla yapıştırırsanda bir daha eski yerinden kırılmaz onu sölüm. elinde yoktur buyuk ihtimal, 1 damla yapıştıtıcı için gidipte almaya da değmez. olan birinden bul (bazı marangozlarda olur, rica edersen adam 1 dakkada 17 saniyede yapar o işi). japonla, baliyle felan deneme fayda etmez, 502 eksenel kuvvetlere çok dayanıklı değil, ve tekrar üstünden besleme yaptın mı kendi kendini çözüyor
bu arada o spreylilerin adileri çıktı piyasada çok satıyorlar, onlarda yaramaz, biz dükkanda orjinal yapıştırma işlemleri yaptığımız için mitremate kullanıyoruz
Teşekkür ederim... Teşekkür ederim... Teşekkür ederim... Teşekkür ederim... Teşekkür ederim... Teşekkür ederim... Teşekkür ederim.. Teşekkür ederim... Teşekkür ederim... Teşekkür ederim... Teşekkür ederim.. Teşekkür ederim... Teşekkür ederim... Teşekkür ederim.. Teşekkür ederim... Yorumlarınız için teşekkür ederim. Aslına bakarsanız makineyi kamıştan ayırmaya çalışırken kırdık. Makine ile kamış 6 senedir birlikte ve artık yapışmışlar birbirlerine . Ancak o vakit çıkarıp başka kamışa takmam gerekiyordu ve dayıma ''sen çıkartsana'' dedim. Dayım da ne yaptıysa oradan kırdı. Makineye üzülmemin sebebi; hala tıkır tıkır çalışması. Yağ gibi akıyor makine . O bölüm kırıldı diye makineyi çöpe atmak istemedim. Ortak karar makine ile kamışın yapıştırılması sanırım. Zaten tek çözüm de bu gibi görünüyor. Söylenilen bütün teknikleri birleştirip kamışa yapıştırmayı deneyeceğim. Eskisi gibi olmaz ama olduğu kadar yapacak bir şey yok. Baktım olmuyor, yeni bir kamış-makine alırım.
Benimde sık kullandığım eski bir makinamı geçen ay arkadaş aynı yerden kırdı. Avlaktaki yaşlı bir amca arkadaki kırılmayan kısım ve kırılan yerde kalan küçük parçayı misinayla dolayarak sabitledi. Görüntüsü hoş değil ama eskisi kadar sağlam sabitlendi. En azından beklemeli avlarda öylesine bir makinan olur.
Epoksi macun ile yapışır. Eskisinden sağlam olur. Kırtasiyelerde 10TL gibi bir rakama 50 gramlık çeşitlerini bulabilirsin.