makine konusunda yardım

Konu, 'Makineler' kısmında murat topçu tarafından paylaşıldı.

1. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    arkadaşlar bir abimiz 2.el shimano spheros 8000 pg satıyor bu sezonun malı 250 liraya biraz dahada iner 2inci el diye biraz süphem var veyatta o paraya ryobi almayıda düsünüyorum ama karar veremiyorum siz ce hangisini almalıyım makıne konusunda sütten ağızı yananlar olmustur benim gibi kafama gore bir makine bulamadım neyse lapalada ve çinekop çaparide kullanıcam kışları şimdiki okuma trio 55 side yazın hafif kamış eşliğinde aksam üstleri istavrit avı için kullanayım dedim birde ryobi iyi markada tam olarak tanımıyorum kullananlar memmun ama sizinde değerli fikirlerinizi bir alayım dedim

2. furunotr

furunotr Haluk

Makina temiz ise problem etmeye gerek yok; bir üst modeli sayılabilecek Aceration'u kullandım ve saydığınız işler için gayet uygun ve yeterli; ancak fiyat olarak birşey diyemeyeceğim; bir ara 300 küsur liralara sıfırı vardı; şu an için bilemiyorum tabii...

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Her zaman sıfır bir ürün almak daha iyidir aklında bir şey kalmaz en azından

4. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    mesaj için sağ olasın yazdıklarını dikkate alıcam

5. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    ryobi almak var aynı paraya shimano almak var ryobiye kotu demiyorum ama shimano daha verimli gibi olacak oyle zannediyorum

6. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
  7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Makine temizde olsa, yenide olsa, o para edecek bir makine değil.

Ryobi doğru seçimmidir bir şey diyemem kesin olarak, o fiyata. Ama eminim spheros'tan daha iyi olacak daha iyi makineler bulunur. Rapala diyor, çinekop, çapari diyor.. Bunlarda bana boğaza gidecek gibi bir his veriyor. Ryobi'nin surfleri kadar, bilhassa mitchell ve daiwa'nın surf'leri de bakmaya değecek şeyler olabilir.

Mesele, yurtdışından alınacak ve güörüğe de takılmayacak bir emcast plus, hem daha ucuza gelip, hemde boğazda çok daha iyi netice verecektir bunlara göre. Sorun bir müddet beklemek olur ancak.

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bu hobi, zevk alınarak yapılacak işlerdir. Burada balık, sadece bir ara enstrümanteldir. Yoksa, o harcama rakamlarının toplamına, git 1- 2 yıl boyunca doya doya balık al.

Bu nedenle amaç, sadece zevk alıp mutlu olunmaksa, burada da bütçeler doğrultusunda harcanması gereken rakamın da, hakkın vermek gerekir. Alacağınız ürün her ne olursa olsun, elinize aldığınızda size güven vermelidir, anlatılmaz ama yaşanır denen o hazzı yaşatmalıdır, elektrik almalısınız o an.:D :D Yoksa, domuşuk domuşuk bakışır durursunuz birbirinize.:D :D

2. El olarak bahsettiğiniz makina, o markanın genel kullanıma da uygun, 4.7:1 devirli, 11 kg. dragı yazan jig makinasıdır. Yedek makarası yoktur.:confused: :confused:

İyimidir ? kötümüdür ? dersen, ona da siz karar verin; inceleyerek. ( Yeni ürün almakta, her zaman ilk tercih olmalıdır derim. :confused: :confused: Tabii doktordan ve bayandan az kullanılmış ilk sahibinden ise............:D :D )

Eder mi ? Etmez mi ? dersen, kullanım amacına uygunsa, aslanlar gibi de eder.:thumb: :thumb:

Kullandın mı dersen ?

Kullanmadım. Sadece bilgi olarak bu kadar yazabilme hakkım ve şansım var.:confused: :confused:

Fazla aceleci olmayın, makul ve mantıklı olarak almayı düşündüğünüz ürünlerin hepsini, teknik özellik ve fiyatları bazında portföyünü oluşturarak bire bir yerinde inceleyin; elinize alıp test edip deneyin. Kendi bütçe ve bakış açınızla en sağlıklı kararı yine siz vereceksiniz.

Her ne alırsanız alın, şimdiden hayırlı olsun, zevkinize ve kullanımınıza uygun olsun.

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Güzel makina,bir tek sorun ikinci el olması ve fiyatı,ben derimki sen bu makinayı 120/150 ytl karşılığı alabilirsin,bu vermiş olduğum rakkam karşılığı iyi bir makinaya sahip olmuş olursun,100 den başla 150ye kadar çık:) pazarlık et...

10. furunotr

furunotr Haluk

Kullandınız mı??? Mesela ben kullandım ve 2.eli için görüp test etmeden birşey diyemem ancak 0 olan ederi her ne ise o parayı eder ve tüm sayılan ve talep edilmiş olan işlerin üstesinden gelir... Shimano ile bir probleminiz var herhalde... Ne zaman Shimano mevzuu geçse çıkıp eder-etmez polemiklerine başlıyorsunuz... Biz yıllardır kullanıyoruz bu markanın bazı ürünlerini ve herhangibir problemimiz olmadığı gibi yurtdışı fiyatlarının 5 misline değil;bazı durumlarda daha da aşağı fiyatlara alabiliyoruz... Ayrıca ihtiyaç duyduğumuz an parça temini ve servisinin de olması gibi avantajları var... Problemli olan bazı ürünlerin yenileri ile değiştirildiğini de biliyoruz...

Tüm bunlar alenen ortada iken yurtdışı fiyatlarının birkaç misli üzerinde bulabileceğiniz; hatta bulabilmekte sıkıntı yaşayabileceğiniz; garanti; servis durumu belli olmayan; yedek parçası zinhar bulunmayan; kafasına esenin getirdiği belli bir temsilcisi ve desteği olmayan bir ürünü ben kimseye tavsiye edemiyorum; aklı başında olan hiçkimse de etmez zaten...

Herkeze iyi yıllar dilerim...

11. balikoltasi

balikoltasi Birol

Rapalacı kullanıcı adlı Furkan arkadaşımda bu makine mevcut. Geçenlerde deneme yaptık. Ben beğendim. Bir iki yerine rulman atınca daha da rahatlayacaktır ve dayanıklı olacaktır.
    Şuan sıfırını 300 liraya Üsküdardaki malzemecilerde bulabilirsiniz.