Merhaba, Aşağıda gördüğünüz link'teki makine ve misinayı kullanıyorum. Fakat şöyle bir sorun var atış yapmadan önce misinayı parmağımla sıkıştırıp makinenin kafasını açarken, makinenin plastik kısmı misinaya sürtüyor ve misinayı kesiyor. Geçen atış yaptığım esnada takımı havada süzüle süzüle denize bıraktıktan sonra anladım... Bu kısmı elektrik bandı ile tek kat bantlamayı düşünüyorum çünkü bu şekilde misina takım dayanmaz yada her ava gittikten sonra fırdöndü ile makine arasındaki misinayı değiştirmem gerekecek. Önerileriniz nedir ? Bende mi bir sorun var? Makinede mi ? http://www.avmarketi.com/asp/product/6209/OKUMA-ECLIPS-EZ-50-MAKINE http://www.avmarketi.com/asp/product/15588/0-30-SUFIX-ELITE-MISINA-300mt
Plastik kısım derken, makinenin geniş bir bölümü plastik, misina tam olarak nerede kesiliyor? Belki sıkıştırma esnasında, tutuşunda bir problem olabilir. Ya da atışı gerçekleştirirken, misinayı fazla sıkıştırdıysan sert bir şekilde kurtulduğundan kesiliyor olabilir. Bu arada sufix misina hiç kullanmadım, kullananlar varsa ya da siz başka bir takımda kullandıysanız sağlamlığı ve verimi hakkında bir şeyler söyleyebilirsiniz. Eğer hassas bir misinaysa, ufak bir sert temasta kopuyor da olabilir. Velhasıl, olabilir oğlu olabilir. Bana sorarsanız, böyle bir sorunda bant, sorunu çözmez. Çözse de, geçici bir süreliğine çözecektir. Çünkü misina, muhtemelen banta da takılacak, önceden kesilmesinden ötürü atış yapamazken, bu defa da takılmadan dolayı yapamayacak ve sıkıntı yaşayacaksınız. Üstelik bant üzerindeki yapışkan kimyasal, bir süre sonra işlevini yitirmeye başlayacak, kimyasal kendini yavaş yavaş bırakacak. Bu da zamanla makineye zarar verecek. Kullanım esnasında da elinize yapışkan bulaşacak. Bu yapışkanları makine üzerinden temizlemekte hayli zor olacaktır. Sorunun makinede mi yoksa misinada mı olduğunu net olarak anlamak gerekli önce. Misina problemli ise çok sorun yok, dayanıklı başka bir marka kullanır atlatırsınız. Ama sorun makinedeyse, aldığınız yere bu sorunu bildirip çözüm istemeniz daha doğru olur. İkisinde de sorun yoksa, o zaman biraz atış çalışmakta fayda var derim. Muhtemelen fazla bastırıp, sert etış esnasında kesilmesine sebep oluyor olabilirsiniz. Tabii tüm bunların hepsi sadece varsayım.
Cevabınız için Teşekkürler, Misinayı çeviren bilyanın olduğu kesimi yana getiriyorum ve tam açtığım esnada, misina bilyanın üstünde iken tam boşa çıkacak iken bilya ile boşa çıkma esnasnda plastik kısıma sürtüyor. gergin tuttuğum doğru. Misina sürte sürte boşa çıkıyor. Umarım gözünüzde canlanmıştır.
Misinayı parmağınla kamışa bastırırken fazla germe, biraz aşağı doğru çekerek hafif boşluk bırak ki misina kurtulurken kafanın kenarına ( dediğin plastik kısım orasıdır ) değmesin ve deforme olmasın. Aynı şeyden bende korkuyorum çoğu zaman, çünkü teli kaldırırken o bölgede misina bayağı zorlanıyor. Sonuç; misinada aşağı doğru biraz boşluk bırak.
Sürtünme yaptığı nokta burası sanırım, doğru mudur? Eğer öyleyse, misinayı biraz daha yukarıdan sıkıştırırsanız (2-3 cm yukarı olsa yeter) sürtünme olmaz. Yok eğer zaten yukarıdan sıkıştırıyorsanız, bu söylediğimi unutun.
Hımm, şimdi anlaşıldı. O zaman senin taktiği uygulayacak. Bu sorunun makine ya da misina ile ilgisi yok o zaman, senin taktikle atış çalışacak biraz elini alıştırana kadar.
Elektrik bandı tehlikeli suya dayanıklı olmadığı gibi aşırı yapışkanlığı sebebiyle misina oraya sıkışmaya müsaittir ve dalgınlığına gelirse atış sırasında kötü sonuçlar doğurabilir çözümü güven beyin dediği gibi ya gevşek tutacaksın yada o kısmı biraz zımpara ile törpüleyeceksin böylece misina kesme sorunu kalmayacaktır.....kalıptan çıktığı için kenarları fabrikasyon keskin olur plastiğin zımpara bu keskinliği alır. Kondüsyon açısından olumsuz tabi ona bişey diyemem.
Ben hatalıyım sanırım, makinanın kafası alüminyummuş, arkadaş plastik kısım demiş, herhalde senin işaretlediğin yer olsa gerek. Her ne olursa olsun yine de misinada biraz boşluk bırakmak sorunu çözecektir diye düşünüyorum.