Makine önerisi (spin)

Konu, 'Makineler' kısmında Plankton tarafından paylaşıldı.

1. Plankton

Plankton Salih

Kamış SHIMANO CATANA CX SPINNING 2,40 -M- 10 - 30 GR
    Bu kamış için seçtiğim makineler arasındaki önerilerinizi bekliyorum.

(Genel olarak su üstü sahteler için kullanacağım)

http://www.egetechstore.com/shimano-catana-2500-fc-2xsss1-bb-521-tur-pmu896

http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/okuma-avenger-av-30b-olta-makinesi/18279/

http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/daiwa-triforce-s-3000-e-olta-makinesi/19989/

3.seçenekti daiwa işimi görecek gibi fiyat açısından da daha uygun kullanan varmı acaba?

ve son olarak buda kafamı kurcalıyor :confused:

http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/d-a-m-quick-fz-200-fd-olta-makinesi/20436/

şimdiden teşekkürler...

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    ben olsam shimano yu alırdım.

3. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

bencede shimano avantajlı görünüyor 2. alternatif olarak DAM demek geliyoriçimden ama piyasaya çıkmış yeni bir ürün görünüş çok güzel resmen al beni diye bağırıyor ama dediğim gibi yeni nasıl bir performansı olacak bilmiyoruz ama katana eski bir ürün kullanıcısı çok iyi kötü yorumları var onları incele öyle karar ver:thumb:

4. Corydorass

Corydorass Hakan Benli

En İyi Avı:
    73 cm Turna, 61 cm deniz levreği
    Daiwa ya için ısınmış ama tercihler arasında shimano varsa onu al derim.

Daiwa gerçteken 2-3 model hariç beş para etmez bir marka bence. Forumdaki Daiwacılar kızmasın bana ama odun gibi geliyor bana. Spin makinasını spin hariç herşeyde kullanabiliyorsun inadına yapmışlar sanki.

Bu arada Ryobi ecusima da sepetine eklersen dikkatli kullanımla 6-7 yıl çok rahat kullanırsın.

Saygılarımla

5. mehmet sarıkaya

mehmet sarıkaya Mehmet Sarıkaya

Kardeş içini sineni al daha sonra yok bu şunu dedi sen bunu dedin yok ben bunu alacaktım deme. Şans işi birazda makine. Bir dünya para verirsin 1 hafta sonra elinde kalır yok kullanıcı hatası derler. Mesela bir makine aldım daha ilk avım da ilk sarışım da balıkla birlikte saramadım altı üstü maksimum 1kg balık. Sinirden 15 liraya o günü kurtarsın nasılsa evde sağlamları var diye Eminönün den bir makine aldım. Yazın Ankara gittiğimde kamışla birlikte kardeşime verdim. Sazana gittik beraber 3kg sazanı zorlanmadan çekmesi o makine ile şaşırdım zira o kadar iyi makineler ile bu kadar kolay olmamıştı. İyisini de alsan kötüsünü de kendi kararın olsun. Tavsiyeleri göz önünde tut ama çoğu bunu tavsiye etti diyede kendi gönlünde olandan vazgeçme derim.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sen kendine bir iyilik yap, daiwa al.

7. alasazan

alasazan Tahir

En İyi Avı:
    4 kg sazan
    Çok aşırı anlamasamda okuma diyorum. Ben de aynı makineyi hafta içi aldım ama indirime gırmıstı 64 lıraya geldı bana. Bugün kullanma fırsatım oldu 5 tane gökala yakaladım. Makine çok hoşuma gitti

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bak, İzmir gibi yerdesin. Oluşturduğun makianaları canlı canlı görme, deneme ve test etme şansın bir hayli yüksek. Bütçen doğrultusunda kafandan geçenleri canlı canlı gör ve kıyasla. Sonra da o standartlar dahilinde, '' Al beni, ben bunlardan en iyisiyiiiiiim.''diye ses vereni al. :)

9. korayandroid

korayandroid Koray

Biz catana'nın 2 model üstünü aldık.Forumdakiler alt segment ürün dedi.Gerçi o da dandik çıktı.Ben olsam catanayı almazdım.Alt segment olunca sorun yaşanıyormuş.Okuma alacaksan da mayıstan sonra al,güzel rulmanlılar gelecekmiş o zamanlarda.Dam'ı denemek lazım kağıt üzerinde iyi duruyor ama burada ara sıra kağıt üzerinde yazanlara bakıp fikir üretenler olabiliyor.Kullananlara sormak lazım.Rulmanları mühürlü vs demiş ağırlık olarak ve devir olarakda iyi gibi.
    Daiwayı genel olarak kullanıpta kötü yorum yapanı görmedim,şimanocular hariç. Shimano ile kıyaslanır genelde,Daiwanın iyi olduğu kullandıktan sonra anlaşılır.
    Farkındaysan listendeki çoğu makine diğerlerine göre daha çok özelliğe sahip ve ucuzlar.Yani parasının hakkını veriyorlar.

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kabahat sende,bak shimanonun şu makinası dururken gidip başka makinasını almışsın...
    http://www.avmarketi.com/asp/product/164437/Shimano-New-ELF-C3000SDH-5-0-1-tur-3-1-BB-olta-makinasi

11. korayandroid

korayandroid Koray

12. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Salih kardeşim bugün hisarönüne gittim. Shimano yaptığı indirimlerle inen fiyatlarından dolayı piyasada kalmamış. Bende sonunda bir shimano alayım diye düşünüyordum. Kafamda Nexave vardı. Bulamadım. Aynı segmentte Daiwa megaforce 2500 ü de beğeniyordum. Elimde kurcalarken satıcı 100 TL peşin e olur diyince havada kaptım:D Tavsiyem İzmir de elden inceleyerek alman.

13. Plankton

Plankton Salih

Makinede Shimano Catana 2500 FC kara kıldım 100 liraya buldum :) sipariş verdim verecem fakat bi adet Mitchell Fluid 242 cm 10-35 162 gr lık kamış buldum ve 80 lira... catana 240 ise 120 lira şimdi bu ikisi arasında kaldım hihi özellikler aynı fakat kalite farkı ne kadar vardır yoktur bilgim yok fakat fiyat farkı 40 lira ve bu fiyata misina ve sahte bile alabilirim :D

14. Plankton

Plankton Salih

Yorumlar için herkese teşekkürler..:)

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Genel toplamda, Mitchell'in kamışları Shimano'dan, hatta diğer pek çok markadan en azından bu spin segmentinde daha iyidir. Ama model model karşılaştırma biraz zor.

16. Plankton

Plankton Salih

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Birileri odun filan diyebilir.

Ama yüke bindiği, koca balık yapıştığı zaman kolu inadına hafifleyen ve daha rahat sarılan tek makina Daiwa'dır burada sayılanlar arasında. Yolda bırakmaz, bekleneni yapar, ne eksik ne fazla, her zaman, her yerde.

18. Corydorass

Corydorass Hakan Benli

En İyi Avı:
    73 cm Turna, 61 cm deniz levreği
    Serdar abi Daiwacılar kızmasın demiştim, kızmışsın.. :)

19. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

kardeş kamış işi el den ele fark eder bence bir av bayisine git al eline kamışları incele hangisi eline rahat geliyorsa onu al çünkü saatlerce at çek yapacak sensin gerisi hikaye

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Şahsen ben daiwa'cı filan değilim. Ama japon yapmış beyler oluyor o noktada.

Uç durumlarda, bazen daiwa para verilip alınacak tek şey oluyor. Ha, bazen bu marka PENN oluyor. Bazen shimano. Mesela boğazda balık tutacaksan, daiwa öne çıkıyor. Şile'de kalkana gideceksen, Penn. Maldivlerde GT tutacaksan shimano.

Ama genel durumda, o paradan daha düşüğüne daha iyi netice verecek bir sürü makine var. Genel geçer, sıradan işler için, piyasada son derece kaliteli ve ucuz bir sürü makine var. Fakat bu, öyle bir makine her işe gelir demek değil. Çeşitli durumlar için çeşitli modeller gayet başarılı.