makine önerisi yardım (spin)..

Konu, 'Makineler' kısmında badkid tarafından paylaşıldı.

1. badkid

badkid egemen

merhaba aranıza yeni katıldım.at çek için makine önerilerinizi bekliyorum boğazda kullanım için.yardım ederseniz sevinirim.bütçem 200 tl...

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Shakespeare Match 2'ler var, 200TL altında.

Önden kalamalı olanları daha iyicedir ama, bilhassa boğazda kullanacaksan arkadan kalama olanlar da gayet işini görecektir. İlaveten bir sürü yedek kafası, kolu vs. fiyata dahil.

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Shimano catana 4000, ryobı ecusima 3000 ve ya 4000, daiwa crossfire 4000X, okuma trio 30s aklıma gelenler :) hangisi dersen ryobi ecusima derim.

4. badkid

badkid egemen

cevaplarınız için teşekkür ederim bir arkadaşım da bana okuma trio 30s i önermişti.fiyatı 190 tl civarı bu makineye bu para verilir mi,verdiğime değermi ?SHIMANO EXAGE C5000 FC alınırmı peki ? bunu da önermişlerdi.

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    ben spinde shimano catana kullanmaktayım gayet memnunum fakat ryobinin 6000 vi sini de tekne avlarımda kullandım çok rahat bir makine arkadaşımda da 4000 lik var oda memnun. diğer makinaları kullanmadığımdan bir şey diyemem. okuma trio 30s kullananlar genelde memnunlar evet fakat dediğiniz gibi değer mi? aynı özelliklerde daha uygun fiyatlı makinalar illaki vardır. sonuçta boğazda spinde kullanacaksanız bence o kadar para vermeye gerek yok.

6. arkadas

arkadas ibrahim

HEM FIKIRIM AZ PARA COK MAKINA GIBI BIR DEGERLENDIRME YAPILMISTI TESTTE
    buyuk tus basli kalmis pardon

7. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Egemen bey spin takım içinse 5000 lik makine büyük ve ağır kaçacaktır
    exage 3000 sfd yada 4000 fd yi tercih etmeniz daha doğru bir karar olacaktır.

8. korayandroid

korayandroid Koray

Alınmaz. Paranı da bence sokağa at en azından daha hayırlı bir işe vesile olmuş olur. Spine 5000lik makine önerenin kafasına makineyi fırlat :), Trionun ip ile arası iyi değil o yüzden boşver derim, exagelerde bi dünya sorun var ben aldım sen alma derim. Sen bence şöyle güzelinden daiwalara bak kafan ağrımasın öyle yağıyla,suyuyla,derdiyle fazla uğraştırmaz adamı, mis gibi kalite kokar, kokusuyla balığı çeker :)

9. furunotr

furunotr Haluk

Exage'de bugüne kadar daha hiçbir sorun yaşamadım...

10. badkid

badkid egemen

Cevap lar için teşekkürler.okuma Trio 40 s kafama yattı gibi ama hiç bir yerde yok.

11. furunotr

furunotr Haluk

At-çek demişsiniz; 5000 yerine 3000 veya 4000 olana bakın; eğer at-çekten kasıt Boğaz'a has olan ağır kurşunlarla yapılan at-çek ise duruma göre 6000 veya 10000... Sanırım 175 ila 200 küsür arası fiyatları ve bir de metal yedek kafası mevcut...

12. badkid

badkid egemen

kararımı verdim shımano exage 4000 fd alıcam dediğiniz gibi yedek kafasıda mevcud kullananların geneli memnun makineden.haftaya kısmetse alıcam bakalım :)

13. baraküda007

baraküda007 fatih

arkadaş ben aldım shimano exage 3000 mhsrc modeli daha yeni hemde şubat ayında ama 4 ay sonra anlamadım durduk yere arıza çıkardı makineyi sararkan gayır gayır ses çıkarmaya ve yavaşlamaya başladı daha sonra aldığım yere geri yolladım tamir yaptılar sağ olsunlar ama 4 aylık makine nasıl bozuluyor bozulması için balkondan aşağıya falan düşürmek lazım yada denizin dibinde bekletmek lazım 1hafta. Benim 1997 senesinde aldığım ucuz 25lik alba star makine bile 1kere bozulmadı o kadar büyük balıklar çektim banamısın demedi ama bidaha tövbe ettim shimano almam parana yazık

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Shimano demek,sadece exage demek değil elbette,shimanonunda gayet iyi derece makinaları var...

15. Nautilus61

Nautilus61 ümit

Favori Kamış:
    okuma octana spin , lineaeffe power drive surf
    Favori Makine:
    okuma raw II 55, trio 30s
    En İyi Avı:
    10cm istavrit :-)
    Okuma trio 40 ve 40s , ..

16. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Shimano Exage den şikayet bu ve başka sitelerde hep yazılır. katana 2 tane alabilirsin yada daha üst segment al derim.
    yada
    Bence Spro passion serisinden al 700 serisinden 2 tane alırsın 2 gövde 2 kafa olur sana ömür boyu yeter.

17. dember11

dember11 berkay

Favori Kamış:
    okuma helios 2.40-okuma trio rex 425
    Favori Makine:
    helios hgx-35 - okuma trio wt 55
    bende 40s alıcam ama 2 haftadır istanbulda gezmediğim yer kalmadı ellerinde yok :(

18. badkid

badkid egemen

Bende baya araştırdım değil istanbulda Türkiye de yok 40 s modeli bende trio 40 aldım kamış olarakta roder sensei 4.20 aldim daha kullanmak kısmet olmadı . makinayı ayrı kamışı ayrı yerlerden aldım kamışı aldığım yer trio 40 bu kamışa küçük gelir dedi ama bakalım kullaninca görecez artık.

19. saltiga

saltiga ÜMİT

420 kamisa 40 lik makina ne alaka kucuk degil cok kucuk gelir kullanmadiysaniz degistirin kesinlikle sonra baska bir makina almak zorunda kalacaksiniz cunku

20. dember11

dember11 berkay

Favori Kamış:
    okuma helios 2.40-okuma trio rex 425
    Favori Makine:
    helios hgx-35 - okuma trio wt 55
    ben spin kamış için kullanıcaktım ama siz surf kamış için almışsınız fakat biraz ufak gelebılır. 0.30 dan kalın misine sarmamanızı öneririm yoksa atışlarda dibi bulamayabilirsiniz. bende 60 lık makine var surf kamışımda 300 m 0.28 misineyi zor alıyor.