Merhaba arkadaşlar, Forumda arama yapdım fakat aradığım başlığı bulamadım. Daha önceden cevaplanmış birşey soruyorumdur affınıza sığınıyorum. Bende Shimano 2500 FA var. Bu makine üzerine Dynamee 15Lbs'lik misina sarılı. fakat misina makine üzerinde boşa dönmeye (boşa sarmaya) başladı. Makinede bir sorun yok, sorun tüm misinanın boşa dönmesi. Niye boşa dönmeye başladığını anlayamıyorum. Aceba ben bir hata mı yaptım yoksa, misinayı makineye saran kişi mi yanlış yaptı. Bu bolluktan nasıl kurtulabilirim? ne yapmam gerekiyor?
Derviş merhaba videosunu çekip foruma ekleyebilirmisin? misinayı kamışın halkalarına geçirmeden kalamanın arasından geçirmişmiydin? aklıma gelen bu.
makina üzerinde sadece örgü varsa makarada kayar! Makaraya önce biraz (50m) mono 0,20 veya 0,25mm sarıp, örgüyü bu dolgu misinaya ekleyip sararsanız sorun çözülür.
Çok teşekkürler Ceyhan Bey. deneyeceğim. Gerçi makineyi aldığım adam bana örgü misina için Shimano Seido makinemin kendi özel kafasını kullandığını söylemişti ama demekki kaymasına engel değilmiş. kötü olan şimdi makineyi boşaltacak başka makinemin olmaması artık bir şekilde halledeceğiz.
Misinayı boşalt. Daha sonra ilk turunda makinenin kafada buluna misina tutacağından geçirip sarmaya başla. Ben bu şekilde hallettim...