Merhaba, Günlük kullanım için genellikle su üzerinden avlanmak için Spin tarzı 50 veya 55 ebatında makine düşünüyorum arkadaşlar. Genellikle sargoz, kefal, eşşek sarpası ve sokar avlayacağım. Braid misina kullanabilirim diye düşünüyorum. bide spin kamışım var arada belki onunla 30 gramlık sahte atarım. Marka olarak aklımda okuma, daiwa ve shimano var fakat sizden gelecek fikirler doğrultusunda hareket etmek isterim. bütçem 200+ Nekadar harcamam gerektiği hususuna birtürlü karar veremedim Birde Okuma Salina ve shimano stradic serilerini sormak isterim. Sizce nasıl? Daiwa'yı henüz istediğim gibi araştırabilmiş değilim. Aslında esas öğrenmek istediğim stradic veya salina ayarındaki makineler beni kaç kiloya kadar rahat çeker. ömrü nedir. ilerde keşke dedirtirmi dir. Şimdiden teşekkürler.
Her ikiside, bir gün eline bir daiwa geçince keşke dedirtecektir. Ama 50'lik nedir, 55'lik nedir? Önce bir buna bakmak lazım.
kafa 5000 veya 5500. misina alma kapasitesi. bu arada açıklayıcı bilgiler vermeye çalışırsanız sevinirim arkadaşlar. Herkesin bir marka tercihi olabilir ama burda markadan ziyade doğru ürüne yoğunlaşabilmek. Sonuçta daiwa aldık diyelim 100 liraya fakat aslında 350 liralık bir makine işimizi daha iyi yapıyordur. 100 liralık üründen memnun kalmamış oluruz.
Stradic sürekli peşinden koştuğum ama henüz bütçemi ayarlayamadığımdan alamadığım bir makine 40 lık CI4 olanları tercih etmenizi tavsiye ederim şuan indirimde üstelik.
İyide, misina alma kapasitesi pek bakılacak bir şey değil ki. Mesela, Emblem Pro vardır. 4500, 5000 ve 5500 modelleri vardır. Her üçüde fiyatına kadar aynıdır. Tek fark, makaralarıdır, biri az, diğeri çok misina alır. Okadar ki, yanyana koy iki makarayı, farkı anlaman bile zordur. Yani aynı makine farklı makara oluyor bu işlerde. Senin 55'lik dediğin şey, atıyorum 0.55 milim misinadan 100m alan bir makinaysa, bunun bir türlüsü olabilir, surf kafa, konik kafa, geniş kafa, derin kafa, baitrunner'li, arkadan kalamalı vs. vs. Teknik olarak, hemen her makine, genel kullanıma yetecek kadar misina alır zaten. Ha, Daiwa'yı da 100 TL'ye (en azından Türkiye'de) alamazsın birde. O, dediğin 350 TL'ye alınması gereken makine sınıfına girer genellikle. Kısaca, 55'lik kafa isteğinin pratik bir anlamını göremiyorum. Bu yüzden bir tavsiye edebilmem olası değil. Diğer yandan birde "genel kullanım" diye bir şey diyorsun. Genel kullanım için yapılmış hiç bir makine yok nerdeyse. Hepsi belli bir kullanıma yönelik, mesela surf, mesela jig, mesela spin gibi. Hepsine birden gelebilecek bir makine almak istersen, hiç birinde tam başarılı olamayacaktır. Böyle bir şeyide bir kalite beklentisinde alamazsın. Yani ucuz, lanettayn bir şey alır, kullanırsın ancak. Kaliteli olanlar, özelleşmiş makineler olacaktır.
200 + derken, ne kadar + ???????? Bahsettiğin Stradic 200 X 2.2 Ölçü : Mümkün değil, bir ölçü bularak sonunu tutturman. Gelecek samimi ve inandırıcı önerilerle, teknik donanım ve yapılarını incele, sonrada 3-4 makinaya indir portföyünü. Ve o makinaları, alacağın yerde tezgaha koydur, bire bir, canlı canlı incele. Sağına, soluna bak. Altını üstünü kontrol et. Direksiyonuna bak. Aman boşluk olmasın. Bolca ve hızlıca çevir. Akışkanlığına bak. Daha sonra da karşılarına geç ve endamlarına bak. Orada '' İşte ben buradayım '' diyeni çok net göreceksin. Tabiidir ki, biri esmer seçer, diğeri kumral. Bu, kişinin zevkidir. Kağıt üzerinde yazan ve klavyeyle anlatılmaya çalışılan yalan yanlış bilgilerden ziyade, makina kendisi ne diyor ona bak; ona inan. Sizce önemliyse, ileri ki dönemlerde ihtiyaç hissetmen durumlarında ciddi bir muhattabın varmı ? Sor soruştur. Şu ana kadar bende duymadığımı peşin peşin yazayım. Makinadan güzel iltifatlar duymak istersen de, azıcık cüzdanının ağzını açman gerekecektir. Rast gelsin ve seçiminiz isabetli olsun.
Skoylu daha önce de bir konu açmıştım yine ayni şekil muhalefet bir tavır sergilemiştin. Heralde tarzın böyle diyorum. Senden hiçbir cevap beklentim yok. ve eğer polemik yaratacaksan senden rica ediyorum bu başlığa cevap verme ki bende ihtiyacım olan cevabı alabileyim. anlayışla karşılayacağını umuyorum. Teşekkürler. Arkadaşlar kafa büyüklüğünü ben şu şekilde düşünmüştüm aslında elimde shimano seido 2500 kafa makine var ve balığı biraz daha hızlı çekebileceğim ama spine giren bir makine olsun diye düşünmüştüm. hani 5500 de ayni hızla çekecekse hani hafif olması açısından daha küçük kafalı bişey de tercih edebilirim. bilemiyorum belki burada bazı anlam karmaşalarım vardır. benim aslında anlatmak istediğim 1 turda kaç M misina sardığı ile ilgiliydi. yanlış bir detaya mı takılıyorum?
Hayır, işte bunu böyle söyle. Basitçe, hiç bir üreticinin kataloğunda, bu makine 50'lik, yok 55'lik diye yazmaz. Ama hemen hepsinde, bir turda kaç cm saracağı yazar. Bir mkaine vardır, kafası kocamandır ama bir türda 80cm sarar. Bir başkası ise, daha küçük kafası vardır ama 120cm sarar. Makara büyüklüğü, belirleyicidir evet, ama tek belirleyici değildir. Ve dahası misina alma kapasitesi ile senin isteğin şey arasında bir ilişki yok. Senin makinen, bir turda 74 cm kadar sarar. Bu ise, o tip küçük makineler için bir hayli yüksek bir şeydir. eğer istediğin buysa, bir Daiwa Regal 5ia 3500 alabilirsin. Bu bir turda 90 cm kadar sarar. Biraz ağırdır elbette, daha büyük makine nede olsa. Ama sarımı iyidir, pek fazla yormaz. Teknik olarak orta - ağır yük için bir makinedir.
Saglikli cevap için bazi noktalarin netlesmesi lazim. Anladigim kadari ile spine uygun zayif olmayan ve örgüde sorun çikartayacak birsey ariyorsunuz. Daiwada abs, shimanoda arc denilen tip makaraya sahip, 40lik makinalar uygun olacaktir. 50 ve üzeri makinalarin belli bir agirligi oluyor. Spine ne kadar uyar-uymaz tartisilir. Devir olarak 5.1 uygun olur heralde. Worm saft ve alüminyum çift makara, 8kilo civari kaloma gücü kafidir bence. Marka-tip tercihinize kalmis.
Arkadaşlar öncelikle değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Alttaki makineleri karşılaştırmamız mümkünmü. Shimano'nun dahi benzer özelliklerde biton makinesi var. Neyi neye göre seçmek lazım? Shimano Rarenium CI4 4000 FA Details Ballbearing 6 S-ARB Gear ratio 4,8:1 Lineretrieve/crank cm 77 Roller Bearing 1 Sparespool 1 Spoolcapacity (mm/m) Mono Cap (kg/m) Power Pro: 0,25-260 / 0,30-180 / 0,35-130 / 0,40-100 10/200 15/219 Targetfish Weight g 260 Shimano 2012 RARENIUM CI4+ 4000XG Spinning Reel Gear Ratio: 6.2 Max Drag : 11kg Weight 240 Spool Size 51/17 Line: 1-500,1.5-320, 2-210 14lb-170m,16lb-150m BB/SA-RB : 6/1 Per Turn: 99cm SHIMANO STRADIC CI4 STCI44000F STCI44000F Line Retrieve: 94 Line Capacity: 8/240,10/200,12/160 15/265,30/175,50/145 Max Drag: 20lbs Ball Bearing: 6/ 1 Gear Ratio: 5.8 EVA Power 255gr Shimano Sustain FG 6.2:1 Spinning Fishing Reel Power Handle - SA4000FG Line Retrieve: 99 Line Capacity: 8/240 10/200 12/160 15/265 30/175 50/145 Max Drag: 20 Ball Bearing:8/1 Ball Bearing:6.2:1 EVA Power : 280gr Shimano Sephia BB C3000-S Spinning Reel JDM Line Capacity (PE) #0.6/200m, #0.8/150m, #1/120m Max Drag 8.5kg Bearings (ball/roller) 5/1 Gear Ratio 5.0:1 Weight 265g Retrieve 73cm Round EVA Handle Grip
Derviş kardeşim, bunları teker teker değerlendirmek, birbirlerine olan farklılıklarını yazmak, tez hazırlamaktan çok daha zor. Eğer ki, sarraf terazisi gibi ince milimleri değerlendirmeyeceksen, kısaca şunu bilmen, fazlasıyla yeterli olacaktır. 0.40 - 050 lik gibi bu evsaflarda ve 5-6 S-ARB rulmanlı, 0.40 mm.misinada 100-120 m. seviyelerinde kapasitesi olan, 5 - 5.5 devir seviyelerinde bir makina ihtiyaçlarınıza fazlasıyla yetecektir. ( Yedek makara alternatifini gözardı etmemeni de ayrıca önereceğim.) Verdiğiniz bazı örnekler, USA pazarı ürünleridir. İleride yaşayabileceği olası ihtiyaçlarda, sıkıntı yaşayabilirsin. Bu nedenle, EU pazarı ürünlerini tercih etmeni salık veririm. X - SHIP, gemi çarkı sistemi anlamına gelen sistemdir. Extra rulmanlarla, makina çok daha güçlü hale getirilmiştir. Portföyüne şu makinayıda koyabilir ve X-Ship tekniğini karelerde ki görsellerle inceleyebilirsin. ( Bu makinayı, dolgu aparatıyla hem 4000 lik, hem de 5000 lik kapasite boyutunda kullanabilirsin.) http://www.balikmarketim.com/?urun-55254-Shimano-Biomaster-5000-CFB-Olta-Makinesi.html Bu kadar makina arasından '' ŞU '' demenin ne kadar zor olduğunu çok iyi anlıyorum. İşin bayağı zor. Allah kolaylık versin.
Bunları karşılaştırmaya gerek yok, hepsi de shimano sadece. Para verip almaya değmez. Ha, başkaları başka türlü düşünebilir, saygı duyarım.
Çok özür dileyerek araya giriyorum bu kadar marka makina olmasının sebebi nedir sonuçta tuttuğumuz balık makinanın hızına bakmıyor galiba sayfa sayfa makina önerilerini görünce sormak istedim araya girdim ama kusuruma bakmayın lütfen
Koray yeğenim, şöyle bir çevrene, kendine ve arkadaşlarına bak. Herkesin cebinde binlerce liralık, marka marka cep telefonları yok mu ? Burada ki amaç sadece '' ALO '' demekse, 50 liralıkla telefonla da bu işi görürüz.hihi hihi Şimdi ben size sorayım ? Amaç ayakkabı giymek ise, defter kitap taşımak ise, neden o malüm markalar olmadan olmuyor bu iş ? hihi hihi İşte bunun gibi birşey.
Anladım abicim bizimki gösteriş yapmaktan ziyade konfor gibi çevremde ailesinin bütçesini haddinden çok zorlayıp o en yeni çıkan telefonları aldıranlar var.Neyseki ben bu insanlara pek özenmiyorum heleki şu 2 sene yani balık tutkumun başladığı tarihler şu an 70 tl oldu ve benimde yorulma kolda ağrı gibi problemler şükür yok o yüzden şu yaza kadar kısmetse yeni bi makina almak istiyorum verdiğim 70 tl lik albastar eta 60 ın kolu normal bi atışta kırıldiği için 40 tl ye alba alıyım nasılsa en fazla sarıkanat çekicez düşüncesini bir kenara bırakıp yememden içmemden kısmadan bir daiwa sahibi olmak istiyorum sizin gibi üstadların benle muhattap olması beni çok gururlandırdı çok teşekkür ederim abi
skoylu shimano yu baz almamın sebebi daha da fazla marka çeşidi ekleyip daha da fazla kafa karıştırmamaktı. Siz konu açıldığı andan beri birşeyler söylediniz fakat elle tutulur hiçbir tavsiyede bulunmadınız. Mademki Daiwacısınız keşke kendinizi biraz zorlayıp öneride bulunsaydınız, belki benim için Daiwa'ya bakmak için de sebep olurdu. Hani bu şekilde biraz kuru sıkı konuşmak oluyor. isot bey öncelikle değerli birikiminizi benimle bir nebze de olsa gayret edip paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Stradic'e bakdım fakat yedek makarası yokmuş dolayısı ile onu gündemden düşürdüm. Biomaster'in fiyatı biraz zorluyor açıkcası, biraz daha üzerlerinde kafa yormam gerekecek anlaşılan. Ayrıca marka konusundaki benzetmenize tam anlamıyla katılıyorum. Telefonu baz alacak olursak kimisi iphone seçer Mac kullanır kimisi Samsung seçer Android kullanır fakat günün sonunda 2 marka da benzer işi yapıyordur. Yine kimisi Samsung Galaxy S III alır kimisi de gider Samsung Galaxy mini alır veya 50 liralık bir telefon alır. Günün sonunda hepsi alo der fakat konfor fiyat yükseldikçe artar. Burada telefonu gösteriş için alıyorsak yazık ediyoruzdur fakat konfor için alıyorsak bir yerde değer. Ben makineler için de bu benzetmeyi kullanabileceğimizi düşünüyorum, sadece makine seçiminde daha çok kriter işin içerisine giriyor.
Derviş kardeşim, 13 yaşında bir yeğenimize ancak o şekilde bir örnekleme yapabilirdim. Elbette belli aşamalardan sonra alınacak ürünler, gösterişinin, estetiğinin ve konforunun yanısıra, gerçekten kullanma kriterleriyle bir bütünlük teşkil etmesi gerekir. Birazcık da, yenemediğimiz egomuzun tatmini diyelim. Bir bayanın aksesuarı, ziyneti, gerdanlığı, bileziği ise, bir erkeğin aksesuarı da, kimine göre bir tesbih, kimine göre bir ağızlık, kimine göre de, kolunda ki saattir, parmağında ki yüzüğüdür. Bizimkisi de bunlar olsun artık. Biomasterin fiyatı zorlamasın. Düşündüğünüz stradic fiyatına alabilirsiniz. Verdiğim linkte ki fiyattan 50-100 lira pazarlık payıyla, 450-500 rakamlarına alabilme şansınız vardır buralarda. Tabii oraları bilemem.
Simonare, ben sana elle tutulur gayet net bir tavsiye verdim diye hatırlıyorum: Sanırım sizde biraz göz problemi filan var oluyor bu durumda.
isot bey pazarlık payı olduğunu bilmiyordum uyarınız için teşekkürler. Internet üzerinden almayı planlıyorum. türkiye pazarı veya ebay. bugün yarın karar veririm herhalde. mutlaka sizinle paylaşacağım.