Merhaba arkadaşlar, Yakın zamanda orta sınıfta bir makine alma ihtiyacı duyuyorum. Yaptığım avlar ağırlıklı olarak sezonda mercan, karagöz, sargoz gibi balıkların avları. Zaman zaman güzel balıklarında denk geldiğini düşünürsek aklımdaki ürünlere muadil önerilerinize açığım. Çok merakım olmasada ara ara jig denemek te istediğimi belirtmeliyim. İlk etapta * Okuma Raw 2 65 * Okuma Salina 10000 ve muadili bir kaç ürün beğensemde daha sonra bütçeyi biraz kısma kararı aldım * LINEAEFFE Carborex Gra FD 70 * Ryobi 8000vi yada son yazdığım 2 marka aralığında, yüksek devirli 8-10kg drag kapasitesi bulunan fiyat performans ürünlerini araştırmaktayım, Gördüğünüz, duyduğunuz, bildiğiniz ürünler ile ilgili fikirlerinize ihtiyacım var. Not: Söz konusu makine ile ip misina kullanmayı planlıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.reeling
Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler, Ryobi ağır basmakta fakat ecusima 8000vi modeli düşündüğüm ürün, belirtmeyi unutmuşum
Bence bütçeyi biraz artırabilirsen ve de bulabilirsen, Daiwa Emblem Pro al. Sebebi basit: derin sudan çekerken, sar sar bitmiyor. Bu makien ise, tabiri caizse daha ne olduğunu anlamadan sarıp bitirmiş oluyor. Bir diğer avantjda, garip bir şekilde, balık binince makinenin tersine hafiflemesi. Ama bütçe vs bir sorunsa, Alba'nın olympos diye bir modeli var, bir göz at derim.