makine secimi

Konu, 'Makineler' kısmında ayasli tarafından paylaşıldı.

1. ayasli

ayasli omer

arkadaslar ben iki tane yeni makine almak istiyorum , fakat karar veremiyorum aklimda birkac tane makine var , sizden iyi veya kotu yardim ve yorumlarinizi ,bekliyorum 1=Remixon cardinal 60 2=banax poseidion 5400 3= Banax sx 5000

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bence hiçbirini alma, bir adet SINGER al.. Yastık dikmek için daha kullanışlı olur :)

Şaka bir yana, almayı düşündüğün makineyi nasıl bir avda kullanacağını bilmeden yapacağımız tavsiye ile alacağın makina aynı şekilde yanlış bir durum olacaktır.

Örneğin, derede vs. yayın tutacaksan, biraz kokmuş et vs. takıp şöyle 3-5 metre öteye atıp bekleyeceksen, BANAX SX 5000 gayet iyi netice verebilir. Ama alıp Kuleli'ye çinekopa gideceksen, sana bir hayli zulm edebilir..

3. ayasli

ayasli omer

arkadasim o makinelernen duba ile cay baligi tutacak degilim herhalde, denizde kiyidan beklemeli 150 gram kursun ile dipte yinede alakan icin sagol

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Peki ayaşlı, biz bunu nerden bilelim?

Bahsettiğin makinelerin hiç biri bu iş için ideal değil.. Fakat, üçünden birini düşünüyorsan, BANAX POSEIDON nispeten daha verimli olacaktır. Bilhassa 6 bilyalı 5600 modeli daha iyi netice verir.

5. ayasli

ayasli omer

serdar kardesim , tavsiyelerin icin sana tsk ederim . ben kis aylarinda genellikle morina,mezgit avliyorum kamisim 4.20 200 gr atar, yaklisik 100 mtr uzaklikta dipten .o sartlara uygun dayanikli makine ariyorum . saygilar

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bütçeni bilmediğim için bir şey söyleyemiyorum..

Banax Poseidon 5400/5600, geniş kafalı, surf tipi bir makinedir. SX5000'den birazcık daha hafiftir. Ama daha önemlisi, SX5000 tırnaklı rotor kilidine sahipken, P5400 geri dönüş bilyesi kullanır. Bu da uzaktaki yemi apiko etmekte ve o kadar uzağa tasma atmakta büyük rahatlık sağlar. 5400 daha düzgün sarar. Titanyum yüzüklüdür ve 5600'de bilya desteklidir. Bu da misina gamını, eskimesini azaltma potansiyeli sunar..

Diğerlerine göre Poseidon'un avantajı bunlardır. Ama ağırdır. Bir garip tutuk gelir elinize. Atarken kapanabilir, ki kamışı kırmaya sebep olur. Bu sorunlar dierğlerinde de var. Ama tuzlu fiyatı olan DAIWA, Shimano gibi makinelerde yok elbette..

Bu tür uzak atış ve ciddi ciddi sağlam makine düşünüyorsanız, DAIWA GS-9'a bir bakın derim.. Uzak atış tarafı biraz zayıf kalsada, güçlü ve sağlanm olma bakımından en öne çıkan alettir..

7. ayasli

ayasli omer

serdar kardesim verdigin bilgiler icin sana cok tsk ederim,emegine ayirmis oldugun degerli vaktine saglik .

8. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

ömer abicim bence onların hiçbirini alma shimanonun bütçene göre herhangi bi modelini al rahat et benden tavsiye :D :D :D

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Listenen makineler 100 TL civarı ve altı.. Bu özelliklere sahip shimanoların sanırım fiyatları 3 misli civarında olacaktır.. Bütçe söylenmediği için, başka modelleri gözardı etmek durumunda kaldık haliyle.. Bu fiyat segmentinde, bu makinelerin sağlamlığını verecek amaca uygun yapıda başka üründe pek bilmiyorum şahsen. Belki vardır, ama ben bilmiyorum.. En azından aklıma gelmiyor şu anda..

10. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    abicim imkanın varsa yada bi arkadaşın varsa yurt dışından cabelasta shimano 35 .40 dolara makinaları var yada getirten bayiiler var alabilirsin :confused:

11. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    mrb.

benden sana tek tavsiye d.a.m.ın bir modelini alman .bende dam var arkadaşların oltalarını kullandığımda makinemin kıymetini anlıyorum:D

12. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    tabiki banax 5000

Şu an piyasada bulunan BENCE en iyi makina banax 5000:her türlü ava gelebilen bir makina.zannerdem 3 bilyalı ama bilya sayısı bence okadar önemli değil.Bir arkadaşım 8 bilyalı makina almış ucuza buldum diye.çin malı olan bu makina 2 ayda dağıldı.içini açıp baktığımda gerçekten 8 bilyalı olduğunu gördüm ve şaşırdım.gerçekten 8 bilyalıymış.o 8 bilya elips şeklini almış ama :D...ucuz ama çok bilyalı kullanmak istersen piyasada 20 30 a çok makina var eğer fiyat/kalite dersen bence banax 5000 derim.Bneim gibi hor kullanıcıya bile yıllardır tık demedi.

13. ayasli

ayasli omer

arkadaslar Remixon cardinal 60 hakinda bir yorumu ,veya deneyimi olan yok mu ?.sanrim remixon son zamanlar baya kaliteli makineler yapiyor.