Makine Seçimine Yardım

Konu, 'Makineler' kısmında yunus00 tarafından paylaşıldı.

1. yunus00

yunus00 YUNUS CELIK

Selamun aleykum herkese hayırlı akşamlar OKUMA RAW II 65 MAKİNE ve Okuma Salina SA 2 16000 makine arasında kaldım arkadaşlar sizce hangisini tavsiye edersınız ve bunlara hangı kamışı tavsıye edersınız şimdiden teşekkür ederim...!

2. korayandroid

korayandroid Koray

İkisinide tavsiye etmem.Onun yerine Daiwa emblem pro 6000a alsanız bence daha mutlu olursunuz.Sanırım kullanacağınız yer boğaz.

3. isungur

isungur ibrahim

Favori Kamış:
    okuma cedros
    Favori Makine:
    okuma rawII65
    En İyi Avı:
    5 kg sazan
    her iki makinayıda öneririm.bende rav2 65 lik,arkadaşımda s2 16000 var çok memnunuz.jigging avı için ve tekneden av için kullanıyoruz.kamışlarda okuma cedros pro jig.

4. rko

rko mustafa

5. yunus00

yunus00 YUNUS CELIK

korayandroid

Merhaba koray evet kullanacagım yer bogaz ve vaktım olura göle gitmeyı dusunurum.Aslında kafam karışık marka çok bılgım hıç çok :)

6. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Boğazda kullandığın makinayı göldede kullanırsın sorun olmaz ama boğazda kullanan arkadaşların tavsiyelerini dikkate alarak seçim yap..
    Konu başlığınıda Boğaz için Makine Seçimine Yardım gibi değiştir daha çok yardım gelir.. ;)

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bende AlbaStar Beta 60 öneririm, 8 yıldır kullanırım her bir yerde, öyle memnunum ki, öyle böyle değil, pek bir çok memnunum aynen:

Tekneden, köprüden, karaköyden, iskeledeki taşın üstünden her yerden kullandık, pek bir memnun kaldık.

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu ne Serdar ya,bunuda makine diye buraya ekliyorsun,senki biomasteri denizin dibine atmış adamsın,biomasteri beğenmeyip,bu makinayımı kulanıyorsun:laughing: :laughing:

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    :thumb: :thumb: :thumb:

Akşam akşam bu iyiydi. :laughing:

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Hiç yoktan dürüst abi, ben şöyle uçarım derken, iş başına düşünce kaçıp gitmedi biomaster gibi.

Dedim ya, fevkaladenin fevkinde memnunum aletten, yoksa zaten aynen onu da atardım denize.

Ama anlamadım şimdi. Bu pek bir memnun olduğum makinenin nesi var ki beğenmiyorsunuz? Ben memnunum ya, daha başka düşünmeye hacet var mı?

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yok yanlış anlama,beğenmemek gibi bir lüksüm yok,ama senin yazılarından biliyoruzki,sen büyük balıklara olta atan birisin,küçük balığa olta atmıyorsun(sen öyle diyorsun yazılarında)bu makina büyük balığa çıkılacak makina değil Serdar,benim demek istediğim bu:) Sence bu makina kaç kiloluk balığı çekebilir...

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bilmem, hiç düşünmedim açıkcası. Neden düşüneyim ki hem? Çok mu çok memnunum, başka bir şeye hacet yok. Niye böyle ölçülebilir şeyler soruyorsun ki hem?

Ben burada bu beni ziyadesiyle memnun eden beta'mı söyleyince soruyorsun da, neden oradan biri raw, hyperloop, trio vs. için söyleyince sormuyorsun böyle şeyleri? Tabiii.... Sen marka karalıyorsun işte.

13. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    İyide Serdar birileri senin gibi ben adam boyu balığa çıkıyorum demiyorki,böyle iddalarda sen bulunuyorsun,tamam sen büyük balık peşindesin anladık,peki sence bu makina büyük balığa çıkılacak makinamı?şayet bunu idda ediyorsan yani bu balık büyük balığa çıkılacak makina diyorsan o başka,o zaman tam marka modeli verde bizde alalım bu makinadan.

Sende biliyorsunki ben marka kayırmam,bir markanın,her hangi bir makinası iyi olur,bizde bunu söyleriz,ama kötü olursada buradan bunu dile getiririz,ben burada herhangi bir markayı kayırma gayreti içinde değilim...

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yok, yok sen marka karalıyorsun işte. Senin hiç bu makinenden yoktur hem, nerden bileceksin bunun ne kadar harikulade olduğunu?

mrsparkle mrsparkle mrsparkle

Anlamıyorum abi, benim burada "gayet memnun" olmam neden yetmiyor ki sana? Çoklarına yetiyor herhalde ki, böyle bir konu açılınca tek söyledikleri bu "gayet memnunum, git al bi tane..." Sana neden yetmiyor bu yorum?

15. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yani birazıcık öyle..Görülsede yok öyle bir şey...

Nerdeeee,bende yoktur bu makinadan..Tarihi esermi bu,severim antikayıhihi ...

Haaa,bende aynı taktikten gideyim diyorsun yani...

Herşeyi anladımda bu smile ne Serdar...mrsparkle mrsparkle mrsparkle

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Balıklar öpsün seni demek elbette ki hihi :p

17. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Serdar benim bildiğim balıkcı öper balığı,şu avustralyalı balıkcı Rex Hunt gibi:laughing: :laughing: bunuda neden yaparlar anlamam hiç...

18. furunotr

furunotr Haluk

Memnunluk izafi bir kavram; kişiden kişiye değişebilir; birinin memnun olduğundan başkaları olmayabilir; veya birinin memnun olmadığından başkaları memnun kalabilir...

Neyin; niye; hangi şartlarda; hangi koşullarda kullanıldığı veya kullanılamadığı önemli...

Bazan; bazılarında sebepsiz bir önyargı oluşur ve ısrarla bu önyargıyı sürdürmeye çalışırlar...

Önemli olan doğruyu bulabilmek...

Tavsiye almak da güç; vermek de... Önce dürüst olmak; sonrasında tavsiye verebileceğimiz bir malzeme için tecrübeli; daha sonra tavsiye isteyenin alışkanlıkları ve taleplerini bilmek ona göre tavsiyede bulunmaya çalışmak gerekmekte...

Burada tavsiye verenlerin tarafsız olup olmadığı; yahut birilerini destekleyip desteklemediği de anlaşılmıyor...

Kimisi yaşadığı tek bir talihsizlik ile belli birşeyleri karalayıp kuyrukacısını çıkarmaya çalışıyor; ona sebep haklı haksız karalamalar...

Zor zenaat tavsiye almak ve vermek...

19. furunotr

furunotr Haluk

Serdar ders veriyor diyecektim ki; zaten açmış konuyu...

Anlamayanlar için: Zaten üstte yazdıklarım okunursa bir parça açılımı var orada bu "memnuniyet" kavramının...