Makine Tamiri Hk Makina neden Ses çıkarır ?

Konu, 'Makineler' kısmında aknysfsrn tarafından paylaşıldı.

1. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Arkadaşlar son zamanlarda bazı makinalarımda sarım yaparken dişlileri hissediyoruz bariz bir şekilde tır tırrr ses çıkıyor bunun nedeni ve çözümü varmıdır içini söktüm baktım sökülü iken ses yapmıyorlar ancak ikinci kapagı taktıktan sonra tekrar tır tır dişli sesi duyuyorum ( ben en azında dişli sanıyorum bu sesi çıkaracak başka bir parça varmıdır arkadaşlar yada başınıza böyle bir olay geldimi

2. sehervakti

sehervakti muzaffer

Favori Kamış:
    şhimano aspire
    Favori Makine:
    şhimano xt 10000
    makine okuma triomu

3. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Makine sökülü iken ses yapmıyor ama kapakları taktıktan sonra ses yapıyorsa dişlilerin yada hareketli aksamın hareket anında kapak içinde bir yerlere sürtüyor olabilir . İlk aklıma gelen bu oldu .

4. ozkan79

ozkan79 özkan

üstad merhaba;

makinenin kolunu çevirirken dişlilerin sürtünmesini hisseder oldu isen sorun;makine kolunun içinden geçtiği rulmanların aşınmış olmasıdır..

makine kapağında bulunan bu iki rulman,aşınma olduğunda boşluk yapmaya başlar ve ana dişli (altda resimde görünen) yalpalı dönmeye başlayıp (stabilizesini kaybedip) çevirdiği dişliye (sipiral uzun dişli) baskı yapmaya başlar.

5. ozkan79

ozkan79 özkan

ses çıkartma hususunun çok nedenleri vardır,ben sizin Metninizi okudum sorduğunuz sorunun cvbı bu.

şimdi aksini iddia eden daiwacılar falanda olabilir oda ayrı tabi.

6. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    işte abim aynen bu parça ancak bait runner için üzerinde fazlandan bir bölme var bu parçayı kapak takmadan çevirdigim taktirde hiç bir problem yokken kapak takıldıktan sonra tır tır ser geliyor markası spro bu modelin gri renkli olanı
    http://anadoluavmarketi.com/u-spro_hardliner_lcs_pro2_540_41_bb_ag_kafa_-4791.html

7. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    bu bu kesin bu :) abim

8. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Bir diğer olasılık;

Eğer haddinden fazla yük binmişse makinaya milde yamulma oluşur ve kafa makina kasasına çevirdikçe temas eder bu belli aralıklarla meydana gelir. Devamli sürtünme değil tur başına yada iki turda bir olur.

Sorun rulmanlardansa mevcut rulmanı rulmancıya götürüp bunun aynısını ver diye bir hataya düşmeyin. Paslanmaz çelik ve kapalı rulman tercih edin. Hatta varsa biraz pahalıdır ama seramik rulman alabilirsiniz. Seramik rulman yağ gerektirmez ve ömür boyu sorunsuz kullanılır.