Değerli üstadlar,abilerim ve kardeşlerim öncelikle herkese merhabalar.Aranıza katılalı kısa bir süre oldu fakat forumu iyice gözden geçirmek ve yanlış bir yere yazıp hata yapmamak adına sizlerle buluşmak bugüne nasipmiş.Umarım sizlere katılabilir; hep birlikte inanılmaz güzellikte dostluklara, işlere imza atabiliriz.Sürekli deniz kenarında olmama rağmen balıkçılığa olan hevesim henüz çok yeni.Daha önce deniz,martılar ve dalgalarla olan sohbetim denizin içsel güzelliklerini keşfettikçe farklı bir hal aldı.Balıkçılığa olan ilgimde böyle başladı diyebilirim.Denizle olan bağımı onunla daha iç içe olmak; onunla daha sık karşılaşarak pekiştirmek ve kendime yeni bir hobi edinmek amacıyla balıkçılığa yöneldim.Neyi nasıl kullanacağımı,makineleri,kamışları öğreninceye dek üzerinde acemiliğimi atabileceğim 3.5 metrelik karbon bir kamış ve vasat kalitede bir makina aldım.İlk denemelerimde hanoslarla haşır neşir olduktan sonra yaptığım birşeylerde yanlışlık var dedim ve evimin yolunu tuttum.İnternet üzerinden araştırma yaparken sizlere rastladım ve foruma üye olmaya karar verdim.Forumda o kadar güzel paylaşımlar olmuş ki sabah akşam uygun oldukça;ilgilendiğim ve merak ettiğim bölümleri okuyup faydalanmaya çalıştım.İzmir'li olduğum için kendimi biraz daha şanslı hissettim çünkü gerçek hayata taşıyabileceğim aynı hobiyi paylaşabileceğim dostlukların burada oluşacağını hissediyorum.Sizlere öncelikle böyle bir platformda benim gibi bu hobiye yeni başlamış arkadaşların faydalanabileceği bilgileri paylaştığınız için ve beni de aranıza aldığınız için teşekkür ediyorum.Şimdi müsade buyurursanız sizlerden yardım almak istediğim noktaya değinmek istiyorum.Tuzlu su balıkçılığıyla ilgileneceğim.Takdir edersiniz ki makina konusunda piyasada oldukça fazla ürün ve çeşidi mevcut.Eşsiz olan ürünler,muadili olan ürünler gibi...İki tane kamış ve iki tane makina almak istiyorum.Makinelerden birini kıyıdan casting için kullanacağım diğeri ise hem kıyıdan hem tekneden şeklinde olabilir.Bir tanesi dip balıkçılığı için mercan ve çipura diğeri ise tekne aldığımda sırtı ile çekme tekniğine dayanarak levrek ve buna benzer balıkları yakalamak üzerine olucak.Elimdeki takım ilede gopez ve benzeri türevleri için misina ve gerekli iğne beden hazırlıklarımı yapıcam.Makinaları yurtdışından getirmeyi düşünüyorum.Araştırmalarımdan edindiğim bilgilere göre Shimano ve Daiwa'yı sorunsuz ve alınabilecek en iyi makinalar olarak gösteriyorlar.Bu iki marka veya benim üzerinde durmadığım,hakkında fikir sahibi olmadığım bir markadan bana önerebileceğiniz makine ve model tavsiyeleri ne olacaktır?Makinalar için ayırdığım bütçe 800 dolar civarında.Levrek için çıkrık makinaya gerek var mıdır?Ya da sırtı yöntemiyle gelebilecek büyük balıklar için?Eğer varsa çıkrık makine tavsiyesinde de bulunursanız sevinirim.İlginizden dolayı şimdiden teşekkür ederim...
Aklıma gelmişken eğer çıkrık makinaya ihtiyacım olacaksa spinning tarzında iki adet farklı tarzlarda makina ayrıca bir çıkrık makina alabilirim.Toplamda 3 tane makinem olur.Almışken bir kere almak istiyorum ve bakımını yaparak uzun yıllar boyunca maksimum verimlilikte kullanmak.Hal böyle olursa bütçe 1400 dolarlara kadar çıkabilir iki adet surf-spinning tarzında ve bir tane çıkrık makina olmak üzere ki bunları yurtdışından getireceğiminde göz önünde bulundurulmasını rica ediyorum.Spinning makinalarla yarışmaya girmeyecek olsamda kendimi atış konusunda geliştirdikten sonra zorlanmadan 140-150 mt atabilecek bir performansa sahip olmasını istiyorum.Daha uzağa atabilirsem 180-190 elbette iyi olur.(Kamışında çok önemli olduğu aşikar onuda kamışlar bölümünde soracağım)Çıkrık makinada eğer sırtı yapılırken gerekli olacaksa maximum verimliliği alabileceğim ve ağırlık kapasitesi yüksek bir makina olması benim için önemli.Marka ve model tavsiyelerinizi ayrıca başka tavsiyeleriniz varsa dört gözle bekliyorum.Avınız bol olsun...
Günhan öncelikle aramıza hoş geldin.Yazından anladığım kadarıyla baya bir araştırma yapmışsın.Makinalar olsun,kamışlar olsun epeyce bilgiye sahipsin.Fakat bütçen ne kadar olursa olsun tecrübe faktörünü es geçme bence.Tecrübe edinene kadar orta halli bir makina ve kamış almanı tavsiye ederim.Çıkrık ise derin sularda kullanabileceğin türden makinalardır.Diyelim para mühiğm değil dedin aldın.Derin su tecrüben olmadan o makina sana sitem etmez mi?Beni neden layıki ile kullanmıyorsun diye.Tavsiyem 200-300 YTL lik bir bütçe ile (ki ne tecrübeli dostlarımın ben dahil makinaları ancak bu kadar ediyor) seni haydi haydi mutlu edecek takımlar yapabilirsin. Sağlıcakla kal.
Merhaba GUNHAN aramıza hosgeldın. Makına ve kamıs hakkında bır tavsıyede bulunamayacagım ama yurt dısından malzeme alma ıstegını bı gozden gecırmenı ısterım. Sebebıne gelınce İzmır posta ısleme merkezındekı gumruk memurları cok sorun cıkarabılırler. Yurt dısından gelen paketler burada acılır 100 euro nun uzerındekı paketlerın ıcın ekstra vergı alırlar. Bır paket ıcınde aynından bırden fazla oldugu zaman tıcarı amac olarak gorurler ve pakedım aynen gerı gonderılır. Tabı bu anlattıklarım PTT ıcın gecerlıdır. Ozel sırketler daha da kotudur gumruge takılırsa bı ardıye ucretı cıkarırlar kı 200 yada 300 ytl falan tekrar dusunmenı onerırım. Sormak ıstedıgın bır sey olursa seve seve yanıtlarım.
İlginizden dolayı gerçekten çok teşekkürler.Halil abicim içimden geçeni okumuş gibi konuşmuşsun birde makinaların, kamışların hakkını vermek var değil mi?Çıkrık makina değil de?Onu tekneyi alıncada alabilirim.Bana tavsiye edebileceğin Surf makina ne olur?Bunuda aynı şekilde üst düzey birşey alma hakkını veremezsin der misin?Yoksa Shimano Stella,Daiwa Steez,Van Stall tarzında bi makina al ömür boyu kullan mı der misin?Eğer al dersen bu marka ve modellerin dışında bana önerebileceğin ne olur?Okuma VS65 güzel bir makine sanıyorum.Tabiki yukarıda adı geçen modellerin yanında sönük kalacaktır.Bu makinayı değerlendirirsek yorumun ne olur?
Sevgili Ödemişliefe ilgine teşekkür ederim.Daha önce bu konu hakkında araştırma içersine girmiştim bir hayli.Fakat kargo şirketleri,postahane yoluyla hiçbirşeyin iç rahatlığı ile getirilemeyeceğini öğrenmiştim.Verdiğin bilgiler konuyu okuyan bu konu hakkında bilgi sahibi olmayan arkadaşların oldukça işine yarayacaktır.Yurtdışı derken Amerika'da arkadaşım var o gelirken yanında getiricek.Birkaç arkadaşımda ingiltere,italya,danimarka seyahatleri yapıyorlar.Onlar aracılığıyla getiricem konti garanti olsun die
Merhaba, arkdasınız ıle bırlıkte gelecekse hıc soun cıkmaz. usps posta yoluyla gelen neredeyse butun paketler gumruge takılır. Royal maıl ıle gelen paketlerın gumruge takılması daha da azdır. Çinden gelenlere guruge hıc takılmaz dıyebılırım. Her postanı sıgortalattırabılırısın için rahat olsun. Yararı olabılr dıye dusundugum bir lınk verecegım bu lınkte ebay ve buna benzer sıtelerden (guvenlı, ucuz) alıs verısın kolay yolları tartısılmakta ve anlatılmakta. http://forum.iyibey.com/
Sevgili Gürkan önerilerin için teşekkür ederim.Gerçekten hepimizin faydalanacağı güzel bilgiler olmuş.Ayrıca vermiş olduğun adrese sadece göz atabilme fırsatım oldu.En kısa zamanda üye olup bilgilerimi pekiştireceğimi söyleyebilirim.Daha sonra yine konuyla ilgili görüşlerimi belirteceğim ayrıntılı bir şekilde.Biz aydınlanırken yardıma ihtiyacı olan arkadaşlarımızıda aydınlatmış oluruz böylece.Bilgi paylaşıldıkça güzelleşir anlam kazanır...
bu arada yardım lazım Arkadaşlar, üstatlardan yardım istiyorum. daha önce başka bir konuya yazdım ava cevap alamadım. shimano navi xta 8000 carp reel olarak geçiyor. acaba bu makine tuzlu su kullanımı için uygunmudur. ayrıca denizde yemlide kullanmak istersem verimi ne olur. acil yardım.