Makine Tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında NIRVANA tarafından paylaşıldı.

1. NIRVANA

NIRVANA Levent

Favori Kamış:
    Shimano Yasei Sea Bass
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500FA
    En İyi Avı:
    41 Cm Uzunluğunda 625 gram ağırlığında Karakulak..
    Merhaba arkadaşlar. Tekneden avlanmak için PENN CAPTIVA REEL 4000 MAKİNE uygun mudur acaba? Bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olabilir mi? Teşekkürler. Rast gelsin.

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Her makina uygundur,uygun olmayan bir makina bilmiyorum ben,bahsetmis oldugunuz makinanin,sizin ne avlamak istediginize bagli uygun olup olmadigi..

Aslinda bizlermi yanlis anlattik,yoksa ögrenmek isteyenlermi öyle anlamak istedi bilmiyorum ama uyum sadece makina ile olmaz,bu isin birde kamis tarafi var,en iyi makinayi al tak kötü bir kamisa gene istedigin performansi alamasin malzemeden,baligi kamis ceker,makinada misinayi sarar ve balik kacislarinda ,baliga kolamadan yol verir.

4000 lik kafasi olan bir makina tekneden istavrit cesidi baliklar icin normal bir boydur,tekneden uzaga atma gibi bir durumda yoktur herhalde o zaman uygundur...

3. furunotr

furunotr Haluk

Avlanacak balık şekli ve çeşidi ile su derinliği bu konuda belirleyici etkendir genellikle... Duruma göre 30'luk makina bile iş görürken bazen elektrikli çıkrık gerekmekte tekneden balık avı için...

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tekneden neden atcek olmaz Tevfik abi?bence gayette güzel atcek yapilabilir.

Makinanin devrinin yüksek olmasi,bu makinanin atcek disinda kulanilmayacagi anlaminada gelmez tabiki,burada sadece cok derinlere inilecekse ve hedef balik büyük boyutta ise misina kapasitesi devreye girer.Yani ben makinadan suya 70-80 metre misina birakmisim,büyük bir balik oltaya takilirsa baliga daha cok misina verebilme sansina sahip olmaliyim,olay sadece bu...

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Selim kardeşim, olmaz diye hayatta hiç bir şey olmaz. Hepsi, her aklımıza gelen, muhakkak bir şekilde olur. Olur ama, sadece olmak için olur.

Futbol oynauyorsunuz ama çim sahanız yok, kale direkleriniz yok, çok geniş düz alanınız yok. İki tane taş alır kale yapar, en azından tek kale maç yapabilirsiniz. Ne oldu şimdi ? Tek kale maç yapmadınız mı ? Bir şekilde hepsi olur.

Şimdi siz sahilde şezlonga uzanmış hem güneşleniyor, hemde at çek yapıyorsunuz. Olmaz mı ? Bal gibi olur.

Teknedesiniz ve avlanıyorsunuz. Dalga ve rüzgar sıfır olsa bile, teknenin sallanması, atçek yaparken dengenizi sağlamanızı, ayakta durmanızı bayağı zorlaştımayacakmıdır ? Bu iş, bence zevk alınarak yapıldığına göre ve ben bundan zevk alamamışsam, benim için bir anlam ihtiva etmez.

Ben değerlendirmemi genel klasman anlamında yaptım. Bana derseler ki tekne avı, aklıma tekneyle açılmak, 80 - 100 m. derinlere salınmak gelir. O zamanda 180 seviyelerinde silikon dolgu kamış, 40 - 60 lık, 4 - 5 seviyelerinde devri olan, 150 - 200 m. Misina kapasitesi olan bir makina düşünürüm.

Sanırım değerlendirmemi ve bakış açımı izahta zorlanmamışımdır.

İyi dileklerimle sevgiler iletirim.

7. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    güzeldi vede mizahi yanı olan açıklama hoşuma gitti tevfik agabey

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bakış açınıza ve o bakış açınızla görüp değelendirmelerinize teşekkürler ederim Özcan kardeşim.

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tevfik abi,arkadasin sorusu"4000 lik kafasi olan penn makina tekneden avlarda uygunmu" diye dimi,simdi burada önemli olan bu makinanin tekne avinda ne niyetle kulanilacagi,hedef balik istavrit gibi kücük baliklarsa uygundur bence,bir cok büyük makinadanda daha uygun olur..

Tekneden at cek olayina gelince,bir cok balikci tekneden hemde dalgali havalarda gayet düzgün bir sekilde balik avliyor zaten,norvec aciklarinda tekneden cok rahat bir sekilde atcek yapiliyor,ha yapamayan kisilerde olabilir,ne bileyim deniz tutar mesela ama tekneden atcek olayi cok görülen bir av sekli ve gayette normal bir av sekli,bizde yadirganabilir onu bilemem..Saygilarimi sunarim Tevfik abi...

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Selim kardeşim merhaba,

4000 lik makara misina kapasitesi uygun metrajda ise elbette uygundur. Burada benim bakış açım ve değerlendirmem, 6.2 gibi devir kaabiliyetine sahip bir makinanın, başta alabalık olmak üzere, ağırlıklı at çek avına uygunluğu şeklindedir.

Norveç ile bizi ve av stilimizi kıyaslasanız, dediğiniz doğrudur. Norveçliler genelde profosyonel amaçlı, geçim amaçlı olarak, bu işlerle uğraşırlar. Ekipman ve donanımları, kaabiliyetleri en üst seviyelerdedirler. Tekne derken 15-20 m. lik teknelerden avlanırlar genelde. Biz tekne dediğimizde, 3-4 m.lik teknelerden söz ederiz ve bu 3-4 m.lik tekneyede ortalama 3 kişi bineriz. Dolayısıyla da bu konumda özgürce hareket kaabiliyetimiz % 80 kısıtlıdır.

Değerlendirmem ve bakış açım samimiyetle bu bakış açım şeklinde olmuştur. Yoksa, sırf muhalefet olsun gibi bir düşünce yapısına sahip olmadığımı, samimiyetimle belirtirim.

Bu vesile, tekrar iyi dileklerimle, selam ve sevgiler iletirim.