Makine temizliği? Kedi kılı

Konu, 'Makineler' kısmında pitbull tarafından paylaşıldı.

1. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Makineden kedi tüylerini nasıl temizlenir?

Arkadaşlar, benim oltalarım geçen yazdan bu güne kadar kömürlükte duruyordu. Geçenlerde kömürlüğün penceresinden içeri kedinin girdiğini fark ettim. Bugün de ''şu oltaları alayım kedi yavrulamadıysa da şu pencereyi kapatayım'' diye kömürlüğe indim. Zor bela oltaları babamın attığı yerden buldum, pencereyi kapattım, oltaları eve getirdim. Oltalara bakmak için poşeti açtım ama keşke açmaz olaydım, çöpe atsaydım oltaları. Gerizekalı kedi benim oltaların üzerine yatmış olacak ki makinenin üstü filan hep kedi kılı dolu. 2 dk. makineyle uğraştım her tarafımı kaşıntı tuttu.

Ben bu oltaları nasıl temizleyeceğim? Suya filan mı tutsam acaba?

Son düzenleme: 6 Haziran 2011
  2. 29519

29519

Sıcak suya tut işe yarayabilir. Kediye de kızma, o bilemez oradaki cihazların ne kadar önemli olup olmadığını.

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Furkan merhaba , kedi bir canlı türüdür , hayvana bu şekilde yaklaşımın dogru olmaz..

İnsanlar kiler - ambar-ardiye gibi yerleri korumazlar ise suçu hayvanlara atmamak gerekir.. o bahse konu kömürlük herneyse o mekanda pencerede bir tel olsaydı .. kedi oraya girmezdi..önlemi biz insanlar almak zorundayız.. hayvan ın dogasında olan biir şeydir bu yavrulamak için kapalı korunaklı bir yer arar.. her neyse,

allerjik durumun varsa ki tüy yapar o zaman lastik eldiven ve eczaneden alacagın ucuz kagıt maskelerden kullan . elektrik süpürhesinin borusunu çıkart el kısmı ile türleri emdir. ayrıca varsa evde bir boya fırçası onunlada açık havada temizleyebilirsin.. yıkamaya kalkma kurutamazsan daha fena oolur.. bulabilirsen bir tecrübeli birisi ile sök yagla ve kapat.. bu işleri açık havada yaparsan daha az olumsuzluk yaşarsın..

4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Evet, iyiki kanca filan takılmamış. Kıbrıs olta vardı 2-3 kanca hariç bütün kancaları çıkmış, nasıl yattıysa artık.

Pencerede tel de vardı ama nasıl olduysa o da açılmış..

Elbette hata kedide değil bende! Ben hayvanları çok severim, kediye bir şey yapacak değilim, hatta yavrulasaydı pencereyi kapatmayacaktım bile :). En azılı kedileri, kör kedileri filan eve getirip beslemiş biriyim :). Hatta kendini ''hayvan sever'' sanıp, hayvanları kedi, köpekten ibaret sanan insanlardan daha çok ilgiliyim hayvanlara.. Bir anlık sinirle zaten öyle dedim, sinirlenmemin en büyük nedeni de alerji..

Dediğiniz gibi elektrik süpürgesi ile çekmek en mantıklısı galiba, eldiven maske filan da var..

Tecrübeli birisi yok ama galiba makineyi söküp geri takabilirim.. Tüfek yağı ile yağlasam olur mu?

5. adana

adana ali

bol su ile yıka bence, ben her av sonrası yıkarım malzemelerimi

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Konu basligini gorunce "makina temizligi icin kedi kili tavsiye ediliyor" diye dusundum :eek: :D

7. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Evet başlık biraz saçma olmuş :D :). Düzelteyim en iyisi :)

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Makineler için özel bir yağ vardır.malzemecilerde satılır..ufak tüplerde veya kutuda .. alabilirsen ondan al bulamazsan her türlü ince yag işini görür (dikiş makineleri için kullanılan yag gibi)

9. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Makinalarla ilgili değil ama kediyle ilgili bi kaç şey aktarmak isterim:D evde 7 tane kedi besleyince ister istemez birşeyleri öğrenmek zorunda kalıyorsunuz.

Şöyle bir algı vardır kedi kılı kist yapar diye aslında tamamen yalnış bir algıdan söz ediyoruz kedi kılı kist yapmaz yapma ihtimali vardır sadece.Tilki dışkısına temas etmiş bir domateste kist yapabilir olasılık aynıdır.Hayvan eğer çiğ et yiyorsa ki evde beslediğiniz hayvanlara asla çiğ et yedirmeyin av köpeklerine de çene gelişimi için küçükken sadece ceviz büyüklüğünde çiğ et yedirilir bunun dışında çiğ et çok sakıncalıdır.Çiğ et yiyen bir kedi dışkılamışsa ve etten kaynaklı parazit oluşumu varsa bu dışkı kıllarına nüfuz etmişse ve sen o tüyü yutarsan işte o zaman kist yapar yani kedi kılından korkmana gerek yok eğer o hayvanda bu parazit varsa ilk önce cerrahi eldivenle dokun makinaya, makinayı ağzına sokmayı düşüneceğini sanmıyorum o yüzden diğer önlemleri saymadım :D

İlginç bulabileceğiniz bir fotoğrafıda burada paylaşmak isterim beslediğim kedim ve tavşanım arasındaki sıkı dostluktan bir kare :)

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 6 Haziran 2011
  10. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Teşekkürler..

Benim alerjim var kedi tüyüne filan.. Köpeklerde pek bir şey olmuyor ama kedilerde nedense kaşıntı tutuyor. Kendim gidip sevince de alerji fazla olmuyor. Tam çözemedim nasıl bir şey :). Eskiden de yoktu böyle, hayvanların arasından çıkmazdım ama zamanla oluşuyor galiba alerjiler.. Belki de tamamen psikolojik bir durumdur :).

Biraz önce temizledim. Makineyi kamıştan çıkartayım dedim, çıkartırken bir ıslaklık filan geliyor, neyse çıkarttım bir ağır koku bastı. Sadece tüyünü dökmemiş galiba :mad: . Alıp atacağım vallahi şimdi komple takımı...:mad:

11. simendifer

simendifer Sennur

Makineyi suya tutup yıkamadan önce, etrafındaki tüyleri bir koli bandıyla topla. En kuytu yerlerdekileri almana da yardımcı olacaktır koli bandı. Hatta daha küçük olan bantlardan da ince yerlere sıkışmış olanlarını toplamak için faydalanabilirsin. Etrafındakileri tamamen temizledikten sonra makineni yıkayabilirsin. Aksi halde tüyler ıslandıktan sonra temizlemen çok daha zor olur. Üstelik suyla birlikte makinenin içine de tüy girebilir. Makinenin içine tüy kaçmış olabileceğini sanmıyorum ama eline geçtikten sonra kolu çevirdiysen ya da tüyleri temizlemeden direk suya tuttuysan girmiş olabilir. Eğer çalışmasında problem olduğunu düşünüyorsan, bilen birine makineyi açtır. İçindeki tüyleri (ki fazla olacağnı sanmıyorum ya da hiç yoktur) temizle. Bu arada makinenin yağlanması gereken yerlerini yağlayıp bakımını da yapmış olursun hem.

12. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Elektrikli makine ile tüyleri çektim, içine girmemiştir büyük ihtimal zaten. Ben makinenin üzerine nasıl bu kadar tüyün yapıştığını anlayamamıştım ama makineyi kamıştan çıkartırken gördüğüm ıslaklık ve etrafa yayılan ağır koku nasıl yapıştığını açıkladı.. Makineyi yıkamak şart oldu, tabi kamışı da!

13. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Makineyi kamışları filan komple çamaşır suyu ile yıkadım.. Artık ne olursa olsun..

Takımı kardeşime verecektim, bakalım artık.

14. ANKA

ANKA Rasim

Favori Kamış:
    Penn Slammer
    Favori Makine:
    Shimano Stella
    En İyi Avı:
    AKYA
    aynen...:)

15. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Konu başlığını düzeltemedim malesef.. Sanki daha önceden başlık düzeltiliyordu :).

16. ANKA

ANKA Rasim

Favori Kamış:
    Penn Slammer
    Favori Makine:
    Shimano Stella
    En İyi Avı:
    AKYA
    o süreyle ilgili dostum 1 saat yanılmıyorsam ;)

17. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Hımm olabilir..

Neyse kedi kılını duyan girer konuya, dikkat çeker hiç değilse :).

18. ANKA

ANKA Rasim

Favori Kamış:
    Penn Slammer
    Favori Makine:
    Shimano Stella
    En İyi Avı:
    AKYA
    :D :D :D :D :D eyvallah....

19. balikci

balikci

Ana şaft üzerinde mineral yağ bulunduğu için eğer rotorun altına bu kıllardan kaçtı ise, sonsuz dişli yoluyla kılların, ana dişliye ulaşması olasıdır. Rotoru sabitleyen vidayı söktükten sonra orayı inceleyip bunu öğrenebilirsin, varsa isteyenmeyen bir durum, makineyi sökmek lazım.

Makine üzerinde yer alan çevirme kolunun sol kısma takıldığı yer, ek olarak ana dişliyi kontrol eder burada, normal şartlarda 1 adet rulman bulunur, buraya kılların kaçması daha kolaydır, çevirme kolunu söktüğünde bu rulmanı sol tarafta görebilirsin, elbette diğer tarafı da kontrol etmen iyi olur, eğer kıl varsa temizlemen gerekir çünkü o yolla yine makine içine doğru ana dişliye kılların yayılması daha kolaydır.

20. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Haydin kolay gelsin bakalım ,,,