Makine ve kamış alıcam yardım bekliyorum???

Konu, 'Makineler' kısmında cihancndn tarafından paylaşıldı.

1. cihancndn

cihancndn Cihan CANDAN

Oncelikle yeni üye oldum herkese kolay gelsin
    Küçüklüğümden beri hep olta ile balık tutmak isterdim. Babam izin vermezdi en sonunda yaş 17 olunca kavga gürültüyle de olsa hurda bişey aldım BİM AŞ marketlerinden 18 YTL ye. Dün beşiktaşa balık tutmaya gittim (ilk kez):) oradakiler bunla balık filan tutamazsın dediler. (izmarit) Moralim bozuldu eve geldim bugün de şöyle bi araştırma yapıyordum bu foruma üye oldum. Şimdi bana şimdilik boğazda tutmam için gelecekte de sazan vb büyük balık avı için (acemilikten kurtulduktan sonra) kamış ve makine tavsiye edermisiniz bu konuda bilgim yok. Marka filan bilmiyorum bi ALBASTAR :D en uygun fiyatlarla.. sevinirim dediğim gibi olabilecek en makul fiyatlarla kaliteli beni uzun süre götürecek kamış ve makine önerilerinizi bekliyorum çok pahalı ürünler önermezseniz sevinirim öğrenciyim maddi durumum iyi değil şimdiden sonsuz teşşkkürler...

2. cihancndn

cihancndn Cihan CANDAN

3. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin, keyifli paylaşımlar. Bu makineler için yapılmış yorumları okursan bir fikre varmış olursun. Sanırım 2. sıradaki sana uygun

4. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Bimdeki makineden sonra bunların herhangi biri sana fazlasıyla yeter.Benim tercihimde ikinci sıradaki.

5. cihancndn

cihancndn Cihan CANDAN

kamış öneriniz var mı peki? bide bnm illa verdiklerim arasından tercih yapmanıza gerek yok yani bildiğiniz fiyatı max 50 ytl olan bi makina işimi görecek bana uygun ama derseniz o makine zaten o fiyata alabileceğinin en iyisi onu alırım.

6. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    kardeşim ben makine ve kamış konusunda sana profesyonel yardımda bulunamam ama acele etme üstadlar mesajını gördüklerinde sana yardımcı olacaklardır ;)

7. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    :D hoşgeldin. Hemen moralini bozma be canım kardeş. benimde ilk oltam çok ucuz birşeydi ama şimdi 2 tanesi kaliteli 3 oltam var ve ilk altığım olta ile hala epey güzel istavrit çekebiliyorum, sakın atma o oltayı zamanı gelince hatırası seni cezbedecektir (ama yeterki onunda iş yapmasını sağla )

8. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Cihan kardeş bende muhtelif fiyatlarda makina ve kamış var.İnanırmısın tuttuğum balıkların %80 nini 10 YTL lik makina ve 10 YTL lik kamışla yakaladım.Benden sana tavsiye birden profesyonel makinalara yönelme.Bu konuda bilgi birikimi artırdıktan sonra profesyonellere yönel.Balığa gidiyorum bende o biçim alet adavat.Adam yanıma geliyor bir dut sopası,mantar ve sinek iğne.O balıkları alırken ben aval aval bakıyorum.Böyle şeyleri çok yaşadım.

9. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Gösterdiğin makinalar ağır.Bende böyle iki tane var.Ama pek fazla taşımıyorum.Bu makinalar uygun bir kamışla büyük balıklara birebir.Bİm deki makinadan bende de var.Şimdilik gayet memnunum.Neden memnunum karşıma 5 kiloluk bir balık çıkmadı daha.BİM deki kamış şahsen benim hoşuma gitmişti.Uzak atımlar için uygun bir kamıştı.

10. themad2

themad2 Serdar

Balıkavi.net öyle bir anlatırki 100 YTL vermeden istarvit bile tutamayacağını sanarsın ama emin ol bu makina alet hedevatı alınca pişman olacaksın..
    Ver 30 milyon al düzgün bişey hedef yükselttikçe ver parayı ne istiyorsan al ama başta böyle şeylerle başlama.

11. Okan_uA

Okan_uA .

Son düzenleme: 6 Ağustos 2008
  12. Alper Çentez

Alper Çentez Alper

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 4,20 - Okuma Safina-X Spin 2,40
    Favori Makine:
    Spro Super Long Cast FD 460 - Ryobi Ecusima 4000Vi
    En İyi Avı:
    30cm civarı geri iade Turnalar
    Merhaba Cihan Kardeş.

Balıkçılık konusunda pek tecrübem yok ama kısa bir süre önce ben de malzeme almak konusunda sıkıntılar yaşadım. forum üyleri sağolsunlar yaptıkları paylaşımlarla öğrenmemde ve karar vermemde yardımcı oldular. Bence makine-kamış tavsiyelerini değerlendirmeden önce gidebileceğin av bölgeleri ve bu bölgelerde hangi balığın hangi yöntemle yakalandığıyla ilgili bilgi topla. Forumdan ya da gittiğin avlaklardaki balıkçılardan edindiğin bilgilerle ihtiyacın olan malzemelerin özelliklerini belirle. Mesela avlakta akıntı fazladır bu yüzden ağır kurşun kullanman gerekir bu da kamışın yüksek atarlı olmasını gerektirir. ya da avlakta akıntı yoktur ve avlayacağın balık da hassasiyet istiyorsa düşük atarlı bir kamışa gerek duyabilirsin. dediğim gibi önce biraz bilgi toplayıp alman gereken malzemelerin özelliklerini öğren, geriye sadece kailte, fiyat-performans ile ilgili tavsiyeleri değerlendirmek kalsın.
    ben karar verirken epey zorlandım (fiyat-performans) umarım sen zorlanmazsın :) kolay gelsin

13. Suatreis

Suatreis

Gayet yerinde ve verimli meajınız için sizi tebrik ediyorum. Bahsettiğiniz gözlemlere dayanmadan yapılacak bir malzeme alışverişi ciddi şekilde elinizde atıl malzeme stoğuna neden olacak ve asıl l ihtiyacınız olan malzemeye harcayacağınız parayı bloke edecektir.

Malum memleketin besin zincirinde en üst seviyede "çakal" lar bulunmaktadır. Siz ne istediğinzi bildiğiniz sürecece kapana basmazsınız.

14. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    Kamış: S Cruve Makina: Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    2,5 Kg Sazan & 750 Gr. İskorpit