Makine ve Kamış Önerileri

Konu, 'Makineler' kısmında tgy123 tarafından paylaşıldı.

1. tgy123

tgy123 Tugay

Merhabalar değerli balıksever abilerim.
    Ben bu işe babamın merakıyla başladım. Tuttuğum balığı salma felsefesine göre sık sık balıkçılık yapıyoruz. Fakat makinelerimin artık eskidiğini farkettim sizlere bu nedenle danışmak istiyorum.

4 adet olta takımı yapacağım

Bunların

1. si at çek olacak. levrek için jig veya kaşık kullanabileceğim max 4 kilo levrek yakalayabileceğim ve en önemlisi at çekte misinasını karıştırmayacak bir makine olması

2. si Canlı balık ile max 4 kilo levrek veya yayın yakalabileceğim bir olta olacak

3.sü max 15 kilo sazan avında kullanabileceğim

4.sü de duruma göre sazan veya yayın tutmak amaçlı fazla ağırlıklara dayanabilecek bir makine olsun istiyorum

Siz değerli abilerimden bu özellikler doğrultusunda makine kamış ve misina önerilerini bekliyorum.

2-3-4 dip oltası olacak 3 ve 4.sü uzağa atmak amaçlı ağır kurşun kaldırabilecek bir makine olsun istiyorum.

Bütçem aşağı yukarı toplam 250-280 lira olacaktır.

Bunca özelliği size daha kolay öneride bulunabilmeniz için yazdım bütçen çok az derseniz 18 yaşındayım ancak bu kadar elimden geliyor şimdilik.

Şimdiden teşekkürler...

2. tgy123

tgy123 Tugay

bu arada 15 kilogram felan dedim ama geçenlerde 30 liralık makine ile 38 kg yayın çıkartmışlar hatta bi lokanta satın almış şaşırdım kaldım o nedenle öyle yüksek söyledim ama benim max. tuttuğum balık 2 kg dır.

3. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tavsiyem sudur: " Kesinlikle ucuz mal alma" ;)
    Ama cok pahali da alma.Simdilik orta ayarda biseyler al,daha sonra hedeflerini buyutursun zaten.Ama : " su markayi al, soyle yap " diyemiyorum.

4. tgy123

tgy123 Tugay

5. tgy123

tgy123 Tugay

Albastar Dynamite 60
    http://balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=6953

Bizim Burada topgun satılıyor. Örneğin:
    http://balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=35467

Effe Topgun
    http://balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=35466

10bilyalı Topgun
    http://balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=35468

Atçek İçin (Lineaffe) uygun mudur?
    http://balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=28480

Buda 40lıkmış:
    http://balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=28475

Ben bunlara baktım ama hangi balıkçılığa hangi makine uyar bilmiyorum sizlerin yardımınızı dört gözle bekliyorum.

6. karakalp

karakalp

birinci istegin mantiksiz. bir takim hem atcek, hemde jig olmaz. buna uyan makineler varsada kamış uymaz.

ikinci istegin de hem en fazla 4 kilo levrek demissin, sonra da yayın yakalayabilecegim takim demissin. 4kg ve alti yayinlari standart disi kabul ediyor ve saliyorum. bu istegin de mantiksiz.

ucuncu ve dorduncu secenekler makul gorunuyor. 3 ve 4 cu seceneklerin yerine tek bir takim yap.

Son düzenleme: 9 Ağustos 2010
  7. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    sevgili tgy123 almayı planladıgın makinalar icin bir fiyat aralıgı versen ustalar daha iyi tavsiyelerde bulunacaktir...şimdiden hayırlı olsun....

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
  9. LapinCash

LapinCash

Konuyu biraz daha dikkatli okursanız bütçe dikkatinizi çekebilir..

10. LapinCash

LapinCash

Abi bende sabah o Remixon'un makinesine bakıyordumda kullanıyormusun nasıl sence ?
    Abi birde o Oyster cast sen çok övdün yani ben 2 yıldır duyuyorum sendende aklımda 2 kamış var birisi bu senin söylediğin biriside Ryobi fuji 3.25.Ama bu senin kamışın 3.60 lığına bakıyorum o 3.90 lık felan bana uzun gelir.Varmı acaba bunun 3.60 lık olanı ?

11. LapinCash

LapinCash

Bide Yücel abi senin o meşhur misinaların avmarketi linkleri varmı ?

12. tgy123

tgy123 Tugay

uyarınız için teşekkürler şimdi ben jig'i de pek anlamadığım için at çek sınıfına sokuyorum. Ayrıca forumda bu konu hakkında (avcılık türüne göre makaralar) bilgi bulamadığım için böyle yanlışlıklarım oldu.

Yayın şu ana kadar hiç yakalamadın. 15kg felan yazsam o makinaların ve kamışların fiyatlarının çok pahalı olacağını söyleyeceğinizden yazmadım.

Yani bu konu hakkında şöyle her bir balığa bir paragraf anlatım olsa belkide sizi hiç rahatsız etmeyecektim.

Mesela kavrama nedir?

Rulmanların sayısı aldatır mı?

Rulman mı yoksa marka mı?

Fren Kilit sistemi nasıl olmalı?

Multi Fren sistemi özelliği nedir?

Sazanlara hangi misina gider?

Yayın ve levrek çok dikkatlidir kullanılacak misinanın inceliği ne olmalıdır?

Yayın için kullanılacak kamış uzun mu olmalıdır kısa mı rüzgardan sallandığında balığın dikkatini çekip yeme gelmesini engeller mi ve dahası bir çok soru kafamda duruyor

Bu arada hocam yayın limiti 1 metre değil miydi? 1 metre olup 2 kg gelen yayınlar var. Balık pazarında zabıtanının önünde satılıyordu?

Yanlış anlamayın bunlar hep bilmediğimiz şeyler sizler sayesinde öğrenmeye çalışıyoruz. Ben zaten tuttuğum balığı ne olursa olsun salıyorum. Ancak başka birisi ile gittiğimde saldırtmayan saldırtmıyor o da el mahkum adam o kadar getirmiş bişey diyemiyorum veriyorum balıkları.

13. tgy123

tgy123 Tugay

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için mesela bu mesajı yazmasaydını ben surfcastingi at çek sanacaktım. :eek:

Birde "5.1:1 devir" olayında bu üç rakamın anlamı nedir?

Ayrıca spining kamışınızı öneren bir kaç kişiye daha denk geldim ama sanki pahalı geldi.
    Bir dam makina gördüm forumda 77 liraydı. onu alıp 25 liralık bir kamış alsam nasıl olur?
    Kamışının bu olayda katkı payı nedir acaba?
    At çek'te eski 50liralık olta takımlarımla arasında fark olacak mıdır bu takımın(daha uzağa atmak gibi ":forumda öyle okumuştum da:" )?

Son düzenleme: 10 Ağustos 2010
  14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5.1:1 demek makinanın kolunu 1 tur çevirdiğinizde kafaya 5.1 turluk misina sarılacağı anlamına geliyor.
    Keşke istanbulda olsan da sana ithalatçıdan direkt aldırabilsem, fiyatlar ciddi oranda fark ediyor. Önerdiğim spin kamışı çok makul değerlerde kullanışlı ve ergonomiktir. Ben dahil 5-6 arkadaşım daha kullanıyor. Fiyat/performans açısından bakılınca en iyi spin kamışlardan biri şu anda, eskiden pahalıydı şu anda %30 indirimle satılıyor.
    Spin kamışın en büyük farkı hafifliğidir, av esnasında çok defa at-çek yapman gerekeceğinden seni yormaması önemlidir. "Ya yorulsam ne olur" deme balıklar çok sabredene ve çok at-çek yapana gelir uyarmadı deme.
    Spin takımla at-çek yapmaktaki mantık, kamışın atar değerlerinin düşük ve kamışın da hafif olmasında yatıyor. İstediğin kadar uzun kamış kullan, 15 gr lık bir sahteyi kırbaçlamadan istediğin mesafeye ulaştıramazsın. Spin kamış hafifliği ve esnekliğiyle kendine özgü kırbaçlama hareketiyle atış yapmana imkan verir. Bu da at-çek yaparken kullanılan mepps, kaşık, silikon gibi hafif yemlerin istenilen uzaklığa minimum yorularak atılıp çekilmesini sağlar.

15. tgy123

tgy123 Tugay

soluksuz yuttum cevabınızı :) İthalatçı abinin teli var mıdır kargoyla yollar mı? Güvenebilir miyiz caba?

16. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Özel mesajla yolluyorum...

17. LapinCash

LapinCash

Yücel abi bide benim şu sorularıma bakabilir misin ?

18. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Emrecim daha önce bir konuda sormuştun linkleri vermiştim sana diye hatırlıyorum.
    Oystercast ın en kısası 3.90m ağır ve uzun atış için tasarlanmış sağlam bir kamıştır. Tek kusuru fazlaca sağır olması. Ben uzun atıcam ağır kurşun kullanıcam dersen sağırlığını da sorun etmezsen güzel kamış. Hoş o kadar ağır atara benim bile ihtiyacım olmadı. Sadece denemek için bir defa abanarak 170gr attım o da sınırıymış kamışın 250 atmaz yani.

19. LapinCash

LapinCash

Abi benn 75-100 gr. atacağım min. 60 gr. En az da 50 mt. atacağım bir kamış istiyorum ben hep 40-50 atıyorum.Ama istiyorumki böyle dahada çıksın 75 e kadar çıkabileceğim kendimi daha da ileri atabilecekmiş gibi geliştirebileceğim bi kamış istiyorum.Fuji kamış çok hafif narin böyle.Bu oyster cast sağırlık önemli değil sazan vurdumu sağırlık felan kalmıyo :D Öttürüyo zili :)
    Ondan dolayı bu kamış çok hoşuma gitti , 3.90 da kullanacaz artık bütçeside uygun.Bakalım artık da abi bende hatırlıyorum vermiştinde ben kaybettim o linkleri :D:D
    Sen bilirsin ya bi veriversene :)

20. LapinCash

LapinCash

Abi bide o remixon makineyi kullanıyormusun.Bide abi daiwalar senin çok hoşuna gitmişti.Aynı bunun gibi 75-100 gr. atabileceğim 70 mt. ye kadar çıkabileceğim , ortalama 3.25 den 3.90 a kadar güzel 75 liralık felan bi kamış varmı ?