arkadaşlar öncelikle merhaba. yeni üyeyim. bundan iki ay önce remixon marka hafif bir makine aldım 80 tl civarıydı. 30 tl likte 3.5 metre lik bir kamış aldım. 2 aydır bu takımla güzel balıklar aldım. en büyüğü kofanaydı. 3-4 kilo civarıydı. ancak hem makina hemde kamışım arıza verdi. kamışın halkaları yerlerinden çıkıyor. makineninse büyük balık geldiği zaman iskelenin altına kadar çekiyorum ama sonrasında makineyi saramıyorum. çevirmeye çalıştıkça da tık tık diye ses geliyor. ben bu konularda oldukça amatörüm. genelde de iskelelerden avlanıyorum. makine ve kamışım hakkında yorumlarıınızı istiyorum ayrıca eğer makina ve kamışta problem varsa bana bu tür problemleri yaşamayacağım ve 1-3-5-7-9 kg luk balıkları rahat çekebileceğim hafif bir makina ve 3 veya 3-5 metreyi geçmeyecek kamış önerirseniz sevinirim. bu arada son bir hafta içerisinde yakaladığım balıkların resimlerine yorum bekliyorum [/URL][/IMG] [/URL][/IMG] [/URL][/IMG] [/URL][/IMG] MAKİNEM BU LİNKTE MEVCUT http://www.oltadunyasi.com/detay.asp?ukategoriID=207&urunID=1908
kardeş elindeki makina ve kamısla bu balıklrı aldıysan sana aynı ayarda makına ve kamıs lazım kamısının fıncanlarını degıstırebılırsın makınananada bakım yaptırıp dewam edebılırsın benim fikrim bu ama ılla almalıyım dıyorsan cok hafıf kamıs ve makıneler var 100e de var 500 ede var bütçenın durumuna gore kendın seç bence
Güzel balıklar tutmuşsun tebrik ederim. İnşallah devamıda gelir. Makinaya gelince, fren sisteminin ayarını yaparak kullandığını var sayıyorum ki bundan raporunda bahsetmediğin için, makina diş sıyırmış olabilir ve balık sana yaklaştıkça makinedeki yük oranı arttığı için bu dişlilerde atlama meydana geliyor ve tık tık sesleri ondan kaynaklanıyor sanırım. Ayrıca avlanma şeklindende bahsedersen makina ve kamış tavsiyeleri ona göre yapacaklardır arkadaşlar. (At-çek şeklindemi, yoksa yemli avmı yapıyorsun?)
Selam hemşerim çok güzel avlara imza atmışsın kofanalar levrekler mükemmel,tebrik ederim. Hatay ilimizin neresindensin ve avlak olarak değilde hangi ilçe de bu kuzuları yakaladın ufak ta olsa bir tiyo verirsen seviniriz istersen özelden de yazabilirsin Hemşerim ilkönce şunu belitmende fayda olacağını düşünüyorum avlanma şeklin nasıl yani sahte balıklarla at-çek mi? yoksa sardalya, karides, süpye, teke vb. gibi yemler kullanarak 1-2 veya 3 köstekli veya gezer kurşunlu yemli avlanma şeklimi bu konuya açıklık getirirsen ona göre makine ve kamış tavsiyesinde bulunulacaktır.
sahte balıklarla at-çek şeklinde av yapıyorum.birde fren sistemi ayarı nasıl yapılıyor.(dedim ya acemiyim.)
hemşerim at çek şeklinde av yapacaksan aşağıda modelini verdiğim makina ve kamışlardan birilerini seçebilirsin MAKİNELERDEN 1- OKUMA OCTANA OT-40 8 BİLYELİ (95.00 TL CİVARI) 2- OKUMA OCTANA OT-30 (85.00 TL CİVARI) 3- OKUMA TRİO 40S (130 TL CİVARI ) 3- RİYOBİ COBE 4500 (80.00 TL CİVARI) 4- RİYOBİ COBE 3500 (75.00 TL CİVARI ) KAMIŞLAR 1-OKUMA ALİMUNA 240 CM 10-40 GR ATARLI (80.00 TL CİVARI) 2-OKUMA ALİMUNA 270 CM 10-40 GR ATARLI ( 90.00 TL CİVARI) 3-OKUMA V SİSTEM 2.70 CM 10-40 GR ATARLI (BAZUKA ÇANTASIYLA 120 TL) 4-SHİMANO ALİVİO BX 270 CM 10-30 ATARLI (100 İLE 115 TL ARASI)
hemşerim dışardan giriş yasak. iskelede avlanıyorum. kusura bakma.buraları sen benden daha iyi biliyorsun
valla biri bu resimleri gosterip " iste bunlar gibi baliklar tutmak istiyorum " dese idi..... makina olarak daiwadan girer kamis olarak shimanodan çikar takim taklavati ile 1000tl butce çikartirdim heralde tebrikler cuzi takimlar ile muthis avlar yapmissiniz. basarilarinizin devamini diliyorum
Hemşerim iskele diyince dörtyolda iki giriş yasak yer var ama benim için sorun değil ben girebiliyorum tanıdıklar vasıtasıyla sadece senden isteğim özelden neresi olduğunu yazman, altı üstü bu iskeleye en fazla 10 günlük izinde 2 , bilemedin 3 defa giderim.
Güzel balıklar maşşallah diyelim, 10 kg kadar balıkları çekmen için hemde haifi bir makina dersen Shimano Stella sersi stardic serisi, daiwanın saltisti, okumanın salina II leri işini çok raha görür bunda şüpen olmasın bunların çeker kapasieteleri 10-25 kg arasındadır. Kamış olarakta linelife-shimano-okuma markalarının ürün yelpazaesi geniş Fuji halkalı olanlar tavisye olur .. Dörtyolda nerde aldınız bu balıkları hangi yöntemle ? Sağlıcakla kalınn
arkadaşlar makine konusunda sanırım bir karar verdim linkten kontrol edip yorum yaparsanız sevinirim. ancak kamış konusunda karar veremedim. 40 ile 80 tl arası at çek için bir kamış istiyorum(270 cm ile 350cm arası uzunluk olabilir) . biliyorsunuz küçük balık ile uğraşmıyoorum. hepsi 1 kg üzeri. ona göre yorum yaparsanız sevinirim.
Merhaba murat bey, Lineaeffe fire spin kamış 2.40 - 2.70 - 3.00 mt uzunluk sizin tercihiniz.... Lineaeffe kamışların dayanıklılığı en büyük özelliği bu söylediğim kamışın fiyatı da size uygun 80-85 tl hatta daha ucuza da bulabilirsiniz... fiyat olarak biraz fazla ama incelemeniz için Lineaeffe s-curve 10 kilos spin kamışı incelemenizi tavsiye ederim inanılmaz bir kamış yotube da videoları mevcut Bu arada avlarınız mükemmel tebrikler bundan sonraki avlarınızda rastgele
merhaba barış öncelikle teşekkürler. sanada nasip olması dileğiyle. ancak ben iç içe geçmeli kamış istiyorum.
Teleskopik spin kamış istiyorsunuz anladım... Teleskopik olarak direk bir model bilmiyorum ama lineaeffe kamışlar hem uygun fiyatta modelleri olan hemde kalitesini kanıtlamış bir markadır onlardan seçiminizi yapmanızı tavsiye edebilirim... Genelde at çek için benim söylediğim gibi parçalı tercih ediliyor aksiyonu çok rahat verildiği ve çok daha dayanıklı , ağır avları kontrol kabiliyeti daha fazla olduğu için... umarım gönlünüze göre bir kamış ve makine bulabilirsiniz bu arada makine olarak okuma trio serisini incelemenizi tavsiye ederim trio serisi de bu iş için biçilmiş kaftan.. ..
şahsi fikrim sizin kullandığınız remixona göre daha hafif, daha güçlü olduğunuda düşünüyorum, hiç kullanmadığım için daha fazla yorum yapamacağım, sizin avlarınız biraz irice, insan gıpta ediyor, o avalara bu makinalar biraz ufak gelebilir,