makine ve kamış yüzüklerinde hangi yağı kullanmalıyız ?

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında reha81 tarafından paylaşıldı.

1. reha81

reha81 reha kızıl

Arkadaşlar misinaya zarar vermeyecek ve makinayı koruyacak bir sprey arıyorum. bu konuda deneyimleriniz nedir ?

2. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Petrokim'in sıvı gresi var.. iç ve dış kısmında kullanabilirsin..

makinanın iç kısmına kullanacaksan önce WD40, arkasından sıvı gres önereririm.. Ancak WD40'ı makinanın dış yüzeyine veya kamış halkalarında kesinlikle kullanmamak gerekiyor aksi taktirde korozyona yol açacaktır..

3. reha81

reha81 reha kızıl

kamış halkalarında ne kullanmalıyız ? av sırasında zeytin yağı yada mısırözü yağı kullnasak sprey ile örgü misinaya yada mono misinaya zarar verir mi acaba ?

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    gereksiz dir.. birşey sürme..sadece temiz tut...pakette satılan ıslak mendille bile silsen yeterlidir..

5. 3182

3182

würth hhs 2000 .

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    WD-40in korozyona ugrattigi nereden çikti yahu. Bu ürün paslanmayi önleyen neme karsi etkili ve yaglama etkisi olan bir üründür. Tekstil örgü makinalarinda elektronik mekanik her türlü aksaminda kullaniriz. Makina içim lithyum takviyeli gres öneririm asinmaya izin vermeyip asinan parçalari da koruyacaktir. Ön temizlik olarak wd40 herzaman etkilidir. Misinaya zararlari konusunda bir bilgim yok. Kimyasal ürünler sonuçta illaki etkiler

7. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    WD40 tek başına yağ özelliği olan bir madde değil.. İç aksamda bilyelerin olduğu kısımdaki etkisi ile dış aksamda yüzeye etkisi bir olmaz.. deneyin görün..

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Hocam 80tl lik makinada degil 80bin euroluk makinalarda kullaniyoruz :) kiri pasi söker atar tam koruma saglar içiniz rahat olsun fakat dediginiz gibi makinanin iç aksamina tek basina yeterli degildir

9. reha81

reha81 reha kızıl

12 - 14 kilometre hızla giderken spectra örgü misina halkalara testere etkisi yapabilir eğer balık büyükse ... ben şöyle düşündüm zeytin yağı yada mısır özü yağını sprey şeklinde halkalara sıksam azda olsa faydası olur bence. yanılıyor muyum yoksa örgü misinaya zararı var mıdır ?

10. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    arkadaşlar size tavsiyem makinanızı ve olta kamışınızı temiz tutun tuzlusuda avlanırsanız tatlı suda yıkayın ve kurulayın korozyon oluşması farkettiginiz noktalar olursa eger binbirçeşit dükkanlarında bulunan tırnak cilası yada epoksi türü kaplama alın metal uçları kaplayın yaglara vereceginiz parayla başka şeyler alırsınız hem ayrıca makina ciddi anlamda yağa ihtiyaç duymaz duyuyorsa zaten uyduruk bir makinadır ..aynı şeyler kamış halkaları içinde geçerli nikelaj kaplamasına dikkat edin ...
    size garip gelecek cuma günü bir tane 3,30 luk kamış buldum firmanın birinde
    resmini en kısa zamanda çekip gönderecegim çok eski bir model üzerinde çince yazı yazıyor ama normal çince degil bütün kamış uç kısımları hareketli ve metal üzerine plastik bir yumuşak alaşım var hassasiyeti dehşet ve şundanda da kesinlikle eminin türkiyede bir tek bende var :))) üstekik 30 tl ye aldım .. banaxsx4000 nimin renginde tam bir takım...

11. nidya78

nidya78 Aydın

WD40 iyi bir pas sökücü ama kötü bir koruyucu. Sizin kullandığınız makineler tuzlu suya girmiyordur muhtemelen. Ama olta makineleri tuzlu sudan çıkmıyorlar. WD 40 korur hatası bir makinemin bilyalarını değiştirmeme sebep oldu. WD 40 la temizleyip WD 40'ıda silip sonrada gres tarzı bir yağla yağlamak en iyisidir.

12. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Piyasadaki zeytinyağı, mısırözüne oranla nispeten daha az asit içerir ancak yine de her ikisinin asit oranı ortalama bir makina yağı için daha yüksek olacaktır.. Bu bakımdan kullanılmasını tavsiye etmem..

Örgü misina kullanmadım, yağlamak doğru veya yanlış diyemem ancak ben normal misinayı makaraya sararken önce sarım halkasının bulunduğu kısımdaki vidayı hafifçe gevşeterek içine ve dışına sıvı gres sıkarım, sonra vidayı tekrar sıkıştırıp misinayı o şekilde sarım yaparım..

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Dogrudur hocam ilk mesajda belirtmistim ;)

14. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Muvaffak Abiye katılıyorum,heleki imkanlar elveripte fuji olan kamış tercih edilirse ömürlük olur.

Rastgelsin.

15. 29519

29519

Makinelerimde sadece temizlik için wd-40 kullanıyorum diğer tüm yağlama işlemlerini wurth hhs 2000 ile yapıyorum gayet iyi.
    Kamışta ise sadece ılık su altında yıkıyorum eğer uzun süre kullanmayacaksam halkalara wd-40 sürüyorum bir zararı yok.

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Roy kardeşim,

WD - 40 denen ürün, solvent bazlı bir ürün olduğundan, bu baz kullanılan yüzeylerde kullanımı sağlıklı olmaz. Mesela boyalı, cilalı yada vernikli yüzeylerde kullanılmaması önerilir. Sırf metal aksamlarda kullanımı önerilen bir üründür. Bahsettiğiniz makinalarda temizlik özelliğinden sonrada koruyucu özelliğide vardır.

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tevfik abi bende alin wd40la yikayin demedimdi :) makine içine az bise püskürt üstüne lityumlu gres bas demistim:) ben zaten hiçbirini yapmiyorum problem çikarmadikca makinelerimi açmam bile.. Av dönüsü kamis(teleskopik) halkalarini bi ilik sudan geçirip wd40 püskürtürüm hepsi odur. Dahada bi zararini görmedim ne korozyon oldu ne birsey. Ha ben wd40 i fabrikasindan 1litrelik flakonlar halinde toptan aliyorum isim icabi çok kullandiim için. Orasi türkiye çakmasina denk gelen olduda bi zararini gören olduysa birsey diyemem

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Dediğin doğru Roy kardeşim. Ama bizler püskürtmeyi ve yağlamayı çok sever ve bolca da kullanırız. plastik aksam, boyalı aksam pek bakmayız.

Burada, karşılıklı fikir alışverişlerimizde, bu ve benzeri ürünlerin kullanımlarında artıları ve eksileri belirtmek, konu hakkında ön bilgisi olmayan arkadaşları, bir nebze olsun bilgilendirmeye çalışmaktır. Yoksa '' Bana ne, ne kullanırsa kullansın '' demek çok basit ve kolay bir yöntem olmazmı.

İyi dileklerimle sevgiyle kal.

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Dogrudur abim :) birde crc 2-26electro var belçika mali. wd40 tarzi daha iyi temizler ama çok kurutur tavsiye etmem

20. reha81

reha81 reha kızıl

yinede teknede makineler sabitken sıkabileceğim bir şeyler olsa güzel olurdu... asit seviyesi en düşük yağ hangisidir acaba ?