Selam abilerim ve arkadaşlarım yemli dip avında kıyıdan kullanmak için takımıma yeni bir makina katmayı düşünüyorum.Ecusima kullanıyorum ve genel olarak memnunum.Ancak alternatif olarak shimano modellerini görünce burdaki ustalara sormadan karar vermeyim dedim.Misina konusuna gelince yeni alcağım makinam için güven veren az gam yapan bir beden misinası iki markada çok olumlu eleştiriler olduğu için bir türlü karar veremedim birde trabucco misinanın rengi kırmızı bunun bir avantajı veya dez avantajı olurmu?Aynı zamanda 4000 lik veya 6000 lik makina arasında çekiş gücü arasında fark olurmu?Ben sadece misina kapasitesiyle alakalı olarak biliyorum.Ancak bir arkadaşım ısrarla fark olur deyince bir sorayım dedim.Herkese saygılar sevgiler. Makine: SHIMANO ALIVIO 4000 FB MAKİNE SHIMANO HYPERLOOP 6000 FB MAKİNE RYOBI ECUSIMA 6000Vi MAKİNE Misina: 0,35 MM TRABUCCO T FORCE SPECIAL CASTING 0,35 ANGEL KISS PROFESYONEL MİSİNA
misina arkadaşım misina konusunda ben 6 makinamda 0.35 angel kıss var ve çok memnunum ve 7'ci makinamda angel kıss'in 0.30'u var onlada rapala atıyorum kıyıdan levrek için.yıl başında 0.30 ile 4,5 kg'luk bir levrek çektim ve hiç bir sorun yaşamadan.karar gene senin ama ben bugüne kadar sorun yaşamadım.hem dip avında hem kıyıdan rapala ile at çekte.
trabucco kullanıyorum hemde 0,25...ne işler başardı...bence sadece trabbucoda yoğunlaş...çünkü her balık ve av tarzı için ayrı ayrı oldukça kaliteli serileri var... makinada shimano oldukça doğru bir seçim...ama surf yapacaksan bence okumayı da değerlendir derim...
Tabii ki 40lık ve 60lık arasında çekiş farkı olur 60lık daha büyük. kücük avlar için 40lık kullanılırsın büyük avlar içinde 60lık. Misinaya gelince yazdıklarını kullanmadım bilemiyorum ama Sufix e güvenebilirsin bir çok modeli var hepsininde yazdığı çekerler doğru ve yarı yolda asla bırakmaz bir dünya markası bunu unutmamak lazım. Rastgle...
atıp beklemeli avlar için monofilament benden ve flourocarbon ayak kullanıyorum 0.06 braid benim kıyıdan at-çek misinam. çoooook ama çooook memnunum ve kesinlikle tavsiye ederim.
ne tür balıklar avladığımı soracak olursanız 0,06 gibi ince bir misina ile bunu ve benzerlerini http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24344
Cevap için teşekkür ederim Sevgili Koray, keza bende at-çek için örgü kullanıyorum, ama Erman arkadaşım yemli dip avları için, kullanacağı makinede kullanmak için misina tavsiyesi istemiş.
Shimano Alivio nun 6000 FA modelini ve senin düşündüğün 0,35 MM TRABUCCO T FORCE SPECIAL CASTING misinayı kullanıyorum. Bu misina oldukça kaliteli. Hatta yine Trabucco nun FC misinasından da alıp beden yapmanı öneririm. Makina konusunda Shimano dan şaşma derim. İzmir'de hisarönü ve çankayadaki av mağazalarına gidip denemeni öneririm.
önemli değil. bu yaz ben yemli takımda da braid kullanmayı düşünüyorum. çünkü siteden bazı üstadlar örgü de vuruşları daha iyi hissettiklerini belirtmişler bana da mantıklı geldi açıkçası
Kesinlikle yemlidede denemenizi öneririm. Tek kelimeyle mükemmel oluyor. Bende surf takımlarımda fireline crystal kullanıyorum. 0.15-0.18 arası kalınlıkları. Spin takımımda ise 0.08 mm.
bende tam böyle şeyler okuduğum için kullanmaya karar verdim. benim at çek deneyimlerine göre örgünün yerini hiçbir şey tutmaz. eminim yemli dip oltada da öğle olacaktır. sitede bunun böyle olduğuna dair yüzlerce mesaj okudum ve çok mantıklı geldi gerçekten. beden için 0.06 örgü ayaklar için de matzuo marka fc misina bağlı iğne kullanmayı planlıyorum.
örgüyü bedenmi yapacaksınız? makinede kullansanız daha iyi olur. yemlide örgüden beden yapılmıyor genelde. zaten gerek te yok.
Eeee beyler, buyrun gelin sizi Kartal'da eşkina merasında örgü sarılı makinelerinizle ava davet ediyorum, bakalım kaç kez atabileceksiniz
eminim bu soruyu sormanızda mantıklı bir nedeniniz vardır ama ben istanbul ve boğaza çok yabancı olduğum için tam olarak neyi kastettiğinizi anlamadım. eşkina avında örgü kullanılmaz mı bu merada kullanılmaz mı tam anlayamadım özür dilerim.
Dip, beklemeli avlarda, ilişkenli zeminlerde, denizin doldurulmasıyla elde edilen sahil şeritlerinde ve onların denize inen yamaç şeklindeki kayalıklarında, midyelik yerlerde, örgü misinaya yazık olur Atçekte banada bu saatten sonra kimse mono misina kullandıramaz, ikinizede katılıyorum, çaparimi atacaksınız, çekeceksiniz? onada eyvallah, şamandıralı zargana mı avlayacaksınız olurrr, tekne arkası üst ve orta suda sırtımı çekeceksiniz uygun, tekneden dibe yemli indirme mi yapacaksınız, harikaa balığın tüm oynaşlarını hissedebilirsiniz, Ama dip oltası, at bekle yemli uymaz.
trabucco yu 0.35 beden olarak alıcam sanırım.shimano zaten at çekte kullanmaktayım kalitesi tartışılmaz ancak okumanın benzer modellerinin fiyatları çok yüksek geldi..ama şimdi sizde söylediniz acaba surf makina alsammı diye kafamı kurcalıyor bayadır en iyisi ben biraz surf modelleri araştırayım.. teşekkürler.. saygılar.