Emin kardeşimin açtığı konu altında detaylanan hususu buraya çıkartıp, Emin'in de konusunun dağılmamasını düşündüm. Tüm oltacılarında işine yarayacak bilgiler şöyle : İsmail abinin tavsiyesi Würth HHS 2000 yağlayıcı temin etmeye çalışıyorum, firma ile de görüştüm. Ankarada perakende olarak temin etmenin zor olduğunu, sitelerinden e-shop üzerinden kargo ile temin edilebileceğini söylediler. Siparişi vermeden önce(ben açıkçası internetten alıma karşıyım) Ankarada elden satın alabileceğim bir mağaza varmıdır bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Sn.Baybora kardeşim,ben Marmara bölgesi Würth satış temsilcisi Ümit beyle kontak kurarak almıştım ve alıyorum. Cebini vereyim sana 0 532 320 67 14 inşallah reklamdan saymazlar.
Sn.Baybora kardeşim,işinin hallolduğuna sevindim.Acizane serde muhacırlık varya.İş sözkonusu olduğunda o işe acımasızca en iyi ve randumanlı şekilde hallolana kadar saldırırız.Bu bizim doğal yapımız.Biraz kafanızı şişirdim ama konu böyle getirdi beni bağışlayınız lütfen. Sevgi ve saygılarımla genç kardeşlerim.
anne tarafım da 51 Osmanpazar göçmeni. Hemşehri sayılırız Bir yıldır siteyi takip ediyorum, burdan görüp de aldığım / yaptığım şeylere inanamazsın abi.. Şuan bile yine balikavi.net te gördüğüm rapala kurtarıcıyı hazırlıyorum. Yankeski elimde, zincirlerini kesiyorum, akşama o da hazır
Evet İsmail ağabeyden aldığım gazla soluğu İstanbul , Beşyol Würth mağazasında aldım. HHS-2000 ürününde bu arada kampanya varmış. 17TL karşılığında 500cc lik bir sprey aldım. Hayırlı Uğurlu olsun. Böylelikle bu uğurda harcadığım rakkamlar : ( Ayıptır söylemesi) WD-40==10Tl Sprey Gress==10 Tl HHS-2000==-17Tl Yani toplayınca yeni bir makina parası gibi bir şey çıkıyor ortaya ama olsun... Aynen imzamda yazdığı gibi. Sağolasın İsmail Ağabey... Selamlar...
Sn.Tarcan kardeşim,bu malzemeleri kullandıktan sonra bir de sonuçlarını yazarsan sevinirim.Eminim ki çok farklı olacak makinaların göreceksin. Hayırlı olsun.
İsmail abi yardımların için çok teşekkürler aklıma birşey takıldı misina kılavuzunu hhs 2000 ile yağlasak olurmu başka bir yağ kullanmamız gerekirmi??
Hani sizlerin güzel bir şiveniz varya onunla cevap vereyim. Olmamııı..Olur olur bal gibi olur.Sn.Emin kardeşim tuzlu suyu kabul etmeme özelliği bakımından HHS Gres (beyaz) da sıkıyorum ben ilave olarak.Hem tuzlu suya direnci fazlalaştırıyorum,hemde ısınmaya direnci arttırıyorum.Misina kılavuzunun içinde ısı yükte bayağı artıyor.
İsmail Bey size 2 sorum daha olacak. 1- Elimde beyaz silikonlu gres (sprey değil) ve hhs 2000 mevcut. Dişliler için konuşursak eğer, bu ikisini karıştırıp mı uygulamalı, yoksa önce hhs 2000 sıkıp üstüne beyaz gres mi uygulamalı ? 2- Rulmanlara sadece hhs 2000 uyguluyoruz fakat uygulamadan önce rulmanlardaki yağı da balata temizleyici vs. ile temizlemeli mi ? Başka sorum yok şimdiden teşekkürler .
Hadi bir katkida ben yapayim konuya,almancasi olanlar icin bu yagin özellikleri... http://wueko.wuerth.com/medien/produktinfo0000/pdf/09854.pdf
Sn.Emir kardeşim,parçalarınızı balata temizleyici spreyi ile iyice temizlendiğinden emin olduğunuzda biraz kurumasını bekleyin. Sonra parçayı yerine takmadan önce HHs 2000 ile hafifçe yağlayın. Montaj işlemini bitirince bolca HHS 2000 sıkın.Köpürüp sıvılaştıktan sonra üzerine beyaz gresi sıkın.Beyaz gres HHS 2000'in üzerine çok güzel yapışıp kaynaşıyor.İşlem tamamlanmış olur canım kardeşim.
silikon grese burda adı geçen yağ değerse onun kimyasını bozar, silikon gres i kullanacaksanız başka hiç bir madde eklemeyin,silikon gres in temel adı sentetik gres dir,katı yapıya sahiptir ve pahalı bir üründür, silikon sprey daha farklı bir üründür,bu ürünüde bağımsız kullanmanız gerekmektedir,farklı bir yağ maddesi bulaşırsa bu ürün bozulur, pistona sürdüğüm silikon gres dir ( sentetik gres ) Uploaded with ImageShack.us buda silikon sprey dir Uploaded with ImageShack.us HHS2000 sıvı gres, bu makinanız için ideal bir yağlayıcıdır,makina nın içi dışı,kamış halkalarının metal bölgelerini bu yağ ile yağlayıp bez ile üzerinden hafifcene geçin,çok az yağlı kalsınki,kullanmadığınız zamanlarda krozyon pas vs ler yaklaşamasın,aynı zamanda merada su temaz ettiği vakit,bu yağ maddesi tutucu özelliğinden dolayı içeri salmaz,önde hapseder, benim at çek vaktim gelmiş gitmem lazım
Bu mesajınızı keske biraz daha erken okusaydım. Makinanın heryerini iyice hs2000ledikten sonra biraz kendine gelmesini bekleyip dişlilerin üstüne silikon gres sürdüm biraz. Gres sprey değil, Winkel marka, küçük kutuda ve evet pahalı . Bu arada havalı tüfek pistonlarında kauçuk gres(yeşil) kullanılmıyormuydu ?
işte bu sebeb den dolayı bu yağlayıcılar ile fazla haşir neşir oldum zamanındabir günde 5 kez tüfeği söküp taktığımı bilirim,çeşitli yağların perfonmansını ölçmek için, çok çeşit yağ var envarterde benim,yeşil gres evet uygun lakin havaların ısınması ile birlikde bu sentetik gres sayesinde tüfek daha stabil oranda atış yapıyor,havalı tüfek sitelerinde farklı yağ maddeleri ile testler yapıp yayınlamıştım,sentetik gresin verdiği perfonmansı bizzat videoya çekip yayınlamıştım,youtube de çeşitli videolarım var, yeşil gresi aklıma getirdin eğerki varsa elinde,bir çay kaşığı kadar makinanın dişlilerine uygulayabilirsin tavsiye ederim,ha bu sıvı gresi uygulamışsın ha kauçuk bazlı yeşil gresi,hangisi daha uzun süre kalıcı olur dersen,tabbiki yeşil gres,
Yeşil gresi sanırım çok sezon sonra uygulayabilirim zira elimde ömürlük miktarda yağ/gres oldu Havalı silah muhteşem bir hobidir (hastalıktır) yakında tekrar başlamayı düşünebilirim fakat işten güçten balığa anca fırsat oluyor. Bu arada hhs 2000 muhteşem yapışkan bir gres.