reeling Merhaba arkadaşlar. Yeni aldığımız makinemize misinamızı sararken nelere dikkat etmeliyiz? Kimi arkadaşlar forumda "ıslak havlu içinden misinayı geçirerek makineye sarmak iyi olur" yazmışlar, dikkat etmemiz gereken bildiğiniz bişiler var mı? Teşekkür ederim. mrsparkle
Sardığınız makaradan bir kalem geçirin ortasına karşıdan biri tutabilir o şekilde saraın ki misina burgu olmasın zira sardığınız misinayın makarasını yere bırakıp sararsanız misina burularak gelir ve kullanırken zorluklarla karşılaşırsınız,ıslak havlu konusuna gelince denizde kirli mazotlu suda avlandıysam eve geldiğimde misinanın üstündeki pisliği almak için yapardım bir zamanlar ıslaklıktaki kasıt oltama sardığım yeni misinayı bazen makarasını çıkarıp tatlı suyun altında biraz tumuşumdur o da misina yatsın diye gerçi artık çyle inatçı misinalar kaldımı bilmiyorum hepsi ipek gibi rastgele
ilk sarışta kitabın arasından geçirerek sararsan misinan gamlanmaz kullanım sırasında zorluk çıkarmaz. ama dikkat et çok sıkı sarma ya da misinayı aldığın yerde sardırabilirsin bazı dükkanlarda bu iş için makina bile var...
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Misanayı internetten aldım, kendim sarmalıyım. Hem öğrenmiş olurum hem de balıkçı olmanın basamaklarından birini tırmanırım
Çok gevşek ve çok sıkı olmamak kaydıyla sarabilirsin. 2. bir kişi olursa bir bezin arasından az sıkı olarak tutabilir, elini yakmaması açısından. makaranın dolmasına 1 mm. kalana kadar sarmalısın.
Dibine dügüm atmayi unutmayin yoksa benim gibi eve bos makarayla gelirsiniz zamaninda basima gelen bir olaydir. Ava baslayali 1saat olmamisken motor pervanesi kesti misinayi , en haso takimlarimdan birini taktim savurdum dibe inmesini beklerken bi sigara yaktim , baktim elimde makina ve kamis kalmis sadece
misinayı sarmaya başlamadan makaraya bi fırdöndü düğümü atıyorsun.200-300metre misina sarıyorsan dibini görmezssin zaten ama 100-150 metre sarıyorsan dibini görme ihtimalin var eger makaranın dibinde düğüm yoksa misina ucar gider yukarda anlattıgım gibi atılacak bir fırdöndü düğümü ( veya herhangi bir düğüm) misinayı makaraya fiksleyecektir
Mehmet kardeşim neden 1 mm. kalana kadar dersen, kısacası o miktar sarımda en iyi salınımı yapabildiği ve sürtünme katsayısının en düşük olduğunun tesbitidir. Fazla sararsan taşar, az sararsan misina makaranın bobinine daha yakın olduğundan, atışlarda boşalırken dış yanaklara sürtünmesi fazlalaşır. Yani hız performansı azalır.