benim aklımdan sufix geçiyor önceleri kullanmıştım av yerim genellikle yeniköy çok fazla akıntı var en az 150-200 gr kurşun atacağım tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler
Sayın abim yaklaşık 2yıldır Sufix XL strong kullanmaktayım (0.35-0.25-0.20-0.16),makinalarımın tamamında sufix vardır hep ve çokta memnunum.av yerimizde akıntı vs pek olmadığından bizler en ağır 100gr.a kadar kurşun kullanırız ,siz 150-200gr. demişsiniz onuda rahatlıkla kullandırır elbet ben forumdan yanlış hatırlamıyorsam YÜCEL USTA'nın bir konusunda tavsiyesini okuyup almıştım iyikide almışım EFFTA onaylı bir misina üstündeki çekerin hakkını veren bir ürün. yalnız takımı dibe taktırmamaya çalış kopartmak için akla karayı seçersiniz (Bu arada imzanız harika,çok hoşuma gitti)
Artık 1 numaram Trabucco Camocast, Sufix de iyidir ama bu misinanın hem konforu hem de kullanım ömrü daha fazla http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=37-058-80-300
Sevgili Yücel hocam senin önerdiğin şeyi gözüm kapalı onaylarım alır kullanırım tamda misinamın bittiği döneme geldi surf makinamda bayağı bi azaldı misina artık atarken farkettiriyor takılmalar.bu tavsiye ettiğini alıp sarıcam.çok teşekkür ederim bu vesileyle,sağol varol.
yorumlar için çok teşekkürler herşeyi iyice araştırıyoruz fakat forumda misine ile ilgili bir şey bulamadım halbuki en önemlisi balığı tutan ve çeken o ne yalan söyliyeyim av marketim de çok işe yarıyor
Benim tavsiyem, 0.20 - 0.26 civarı bir dyneema misina kullanmanızdır. Böylece kurşunu 100 - 150 gr'a indirebilirsiniz. Böylece, işiniz daha kolaylaşır. Üstelik mesafenizde artar. Dahası da, yemli kullanırken, balığın yanından geçtiğini bile hissedersiniz. Kendi adıma, sürekli dyneema kullanırım, herkese de tavsiye ederim. Marka istiyorsanız, EF&FE fiyatı uygun, kalitesi de gayet makul. Ama başka markalarda işiniz görür, SUFIX, Berkley, SAMM, Mustad vs. hemen her markanın dyneema olanı var.
Serdar Bey, malum İstanbul rüzgarlı yer. İp kullandığımızda kullandığımız en büyük sorun ipin atıldığı mesafeye ulaşmadan ipin çoğunun havaya rüzgar yönünde boşalması. Bu bazen o kadar abartı oluyor ki 100 metrelik bir atışta makinadan rüzgar yüzünden fazladan 60 metre ip kaçıyor. İpin hafif olması bunun en büyük sebebi. Kaliteli olanlarında bulunmamakla beraber ikinci en büyük eksisi, paketinden yeni çıkmış ip biraz kullanılana kadar tüylenme yapıyor, makinadan üstüste boşalan halkalar havada birbirine dolaşıyor. Doğal olarak kopabiliyor, kopmazsada zaten çözmenin imkanı yok direkt kesiyoruz mecburen. Gerçi ben bunu kendimce bir yöntemle aştım. Bildiğimiz domuz yağlı has ayakkabı cilasıyla biraz ipi yağlayıp ağırlaştırdım. Hem makinadan daha düzgün çıkıyor hemde tüylenme yok gibi. Bu arada belirteyim ben sadece spin takımında ip kullanıyorum.
Şu misina konusunda benim fikrim ise şudur: Dynema ( örgü,ip misina ) kumsal, derinliği olan yada tekneden kullanımda gerçek kullanışlılığı ortaya çıkar. Taş balıkları grubunda ise ilişkeni fazla, kayalık ve devamında midyelik alanlarda verilen maddiyatın karşılığı sıkıntı olarak geri dönecektir. Kayalık tarzı yerlerde misina çok çabuk hasarlar alacağı için genel maksat için üretilmiş ve makul fiyatlara sahip misinalardan bolca edinip, gerektiğinde keseye dokunmadan misina değiştirip ava devam edilmelidir. ama İmkanlar dahilinde ve avlağınız da müsait ise örgü misinanın vereceği keyif ve randıman göz ardı edilmemelidir.
Domuzyağı dediğiniz kunduracıların imalatta son kat attıkları cilayı kast ediyorsunuz galiba... ( Domuzyağı ben tabir olarak biliyorum, içerik ise ona göre başka bir önlem almam lazım)
Onnik abi selam, Benim bol miktarda makinelerin hepsinde sufix var makinelerde 0,35 lik 400 ve 330 metre kapasiteli büyük makaralı makineler, senelerdir kullanırım gam yapmaz, gerektiğinde esnek, gerektiğinde savaşçı misinadır sufix. Ama makaran ufaksa ve kamışın atarı iyi ise ben gerekince karşı kıyılara da atarım dersen dyneema 0,19 mm. bir kere al, gözünü kapa hertürlü kullan, kesit 0,19 ve ince olduğundan uzak atışta daha az sürtünmeden dolayı istediğinin üzerinde randıman alırsın, Saygılar
Aslında cila dediğim, şu su geçirmez botlara yılda bir iki defa sürülen ve tipi ayakkabı cilasına benzeyen mumsu madde diyeyim. Bir süngere yedirip ipi içinden geçirince tüy müy kalmıyor ip de ip gibi oluyor.
Eyvallah, sağol yücel, Domuz yağı denilince asıl bir madde var hemen o aklıma geldi. Ayakkabıya bir kez sür Yağmur yada su deyinceye kadar sadece sil Botlar içinse silikonize bir sprey kullanıyorlar. içeriği Silikon. Ve bencede çok Mantıklı...Teşekkürler.
ben paketini yeni açtığım dyneema misinalara daha farklı bir sitem uyguluyorum. bir kovaya yarısına kadar su dolduruyorum,suyun içine, suyu köpürtmeyecek miktarda cilalamaya yarayan cinsten deterjan ekliyorum 'ben en iyi sonucu yer karosu temizleyicileri ile aldım' misinayı ufak bir pet su şişesine sarıp,pet şişeyinin içini komple doldurup cilalı su olan kovaya bırakıyorum. geceden sabaha misina suda kaldıktan sonra sabah misina sarılı peti sudan alıp bir havlu üzerine serbest kurumaya bırakıyorum,tam kurumadan nemli olduğu seviyede havlu arasına sıkıştırmak kaydı ile makinaya sarıyorum.
Yada, EF&FE veya SpiderWire ultracst almayı deneyin birde. Şu ana kadar kullandığım ucuz tip dyneemalar içinde bahsettiğiniz sorunlar en az olan EF&FE dyneema. Alırken tereddüdüm çoktu. İşin doğrusu kelepir bulduğum için almıştım, olmazsa makaranın dibini takviye ederim filan gibisinden. Ama tahminimden daha iyi çıktı. Sizin yağlama tripleriniz sanki hazır gibi geliyor. O kadar kullanıdktan sonra hala yuvarlak kaldılar. Şeritleşme olmuyor, kendisi kaygan, ele sürtünce boyası geliyor. Püsküllenmede olmadı henüz. Bende gidip bir sürü aldım, kullanıyorum. Fiyatı nispeten uygun, bir deneyin, tek benim denemem görelim.
makinedeki misinaların çoğunlukla 150-200 m kullanıyoruz dipte kalan misina zamanla bozuluyor ters düz yapsak bile eskisi gibi olmuyor makinedeki kafanın dibine ucuz bri misine sarıp onu bantlayıp üstüne iyi bir misine sarmak bana mantıklı geliyor.büyük kafalı makineler genelde 350-400 arası o.45 alıyor .bu arada bu bahsettiğim takım at çek için değil beklemeli avan bahsediyorum
Onnik abi, şöyle bir şey oluyor, her zaman değil ama yeterince sık. Zargana topunda mesafe alsın,suda yüzerken balığı ürkütmesin, Galatada akıntı çıkınca çok uçmasın, Hafif yem/kurşun atıyoruz, 10gr filan şeklinde bir takım sebeplerden ince misina kullanıyorum. 0.12, 0.16 gibi mesela. Ama büyük bir şey gelince, o zaman sorun oluyor, bolca kalama vermek gerekiyor. Bu durumu düşününce, makinede bolca ve kafi derecede sağlam misina olması iyi oluyor. Şöyle bir örnek vereyim. Feribotun dümen suyuna zargana topunu atıyoruz. Top alıp başını gidiyor yüzlerce metre. Kafellerin filan bol olduğu düzün açığına geliyor. Orada her bir şey gelebiliyor, zargana geliyor ama kiloluk. Levrek, kiloluk istavrit, lidaki, torik, en olmadık şey çıkıp gelebiliyor. Bu hep böyle oluyor, her atışta filan demiyorum ama, sezonda 5-6 kere olan bir vaka en azından. O nedenle arkayı sağlam tutmakta fayda var.