merhaba foruma yeni üye oldum. yaklaşık 15 yıldır ara ara balık tutarım. Şu aralar tekneyle açılmaya başladık. El oltası yormaya başladı makineli oltalardan hiç anlamamama rağmen son bir haftadır biraz araştırma yaptım.Makine kamış ve misina için. Uygun bütçeli bişey istiyorum sonuçta profesyonel değilim, şunlara yoğunlaştım Yorum yaparsanız yada başka bişey önerirseniz sevinirim. makine için Lineaeffe Rapıd Formula Fd 60 Makine Lineaeffe Aquarex 65 Fd Makine Lineaeffe Aquarex Black Fd 50 Makine kamış için Silverstar Mustang 2 Parça 170 cm Lineaeffe Xr Boat 165cm Bot kamışı Remixon Hurricane 165cm 15-30Lbs misina için normalde balığa çıktığım kişiler 0.4 lık misina kullanıyorlardı ama ip misinada 0.4 ın dengi nedir ağırmı gelir bilmiyorum
Fırat Bey, öncelikle rastgele. Fikir vermesi açısından kendi kullandığım takımı yazacağım. Lineaeffe Mustang 1,80 100-250 atarlı kamış, okuma avenger 60 makine, 0,12 (13,2 kg çekerli) ip misina kullanıyorum. İp misinanın ucunda 2 mt. 0,30 fc misinadan şok var. Bu takımla hem İstanbul civarında çapari, yemli avcılığı, hem de tatillerde gittiğim İzmir'de tekneden yemli dip balığı avcılığı yapıyorum. Gayet memnunum ama makine 40 yada 50 lik olursa hafiflik bakımından da tadından yenmez. İnanın ip misinanın hassasiyeti sayesinde en ufak balığın yeme yada çapariye dokunuşunu hissedebilirsiniz.